Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
A mój cytat to skąd?
05-11-2009, 21:09
.
Liczba postów: 27,871
Liczba wątków: 62
Ja przed chwila obejrzałem 3x02 i nie wiem co jest grane. Odcinek kiepawy rzecz jasna, jakieś takie na siłe problemy wymyślane, ale najgorsze jest to, że kurcze nawet do aktorstwa Duchovnego się można przyczepić, bo o ile pierwsze dwa sezony to po prostu kapiatalnie i nie nachanie, co najważniejsze zagrany luzak-podrywacz, tak w tym odcinku w kilku miejscach przesadza i próbuje na siłę pokazać jaki to niepoważny jest. Mam nadziej, że się to poprawi.
05-11-2009, 21:20
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Oglądam.
Pierwsze odcinki sezonu ewidentnie kładzie brak Karen. Swoją drogą, ja wiem że jestem niewinnym romantycznym dziewczęciem et cetera, ale naprawdę mi się w głowie nie mieści, jak można żyć/prawie żyć z taką kobietą jak Karen i wciąż mieć ochotę na obmacywanie tak nijakich panienek jak choćby ta cała Jackie. W ogóle wbrew pozorom Californication cierpi na brak interesujących kobiet - McElhone jest super, oczywiście Adlon jako Smerfetka tworzy fajną postać, no ale to już w innych kryteriach... Nie wiedziałam, że kiedykolwiek to napiszę, ale brakuje mi Madeline Zimy - nie mój typ urody (bo tu tylko Natascha się mieści), ale przynajmniej to Postać była! A teraz nijako jest.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
08-11-2009, 20:52
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Obejrzałem 3x5 :)
Collini.. Out.
Jeden z plusów tego sezonu. Generalnie nie jest tak źle jak wszyscy mówicie. Serial wciąż jest dobry, poziom lekko spadł ale i tak ogląda się bardzo przyjemnie.
09-11-2009, 23:46
kimber henry
Jesteś młody, masz jeszcze czas, by się poznać na Nataschy i jej znaczeniu dla Californication - jak się już poznasz, zaczniesz surowiej oceniać trzeci sezon. Chociaż ja, jak byłam w twoim wieku... OK - dziewczynki dojrzewają szybciej.
No nic, wypada tylko błagać pana tam na górze, by Karen jak najdłużej nie wracała do Nowego Jorku...
10-11-2009, 01:20
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Artemis napisał(a):Jesteś młody, masz jeszcze czas,
Artemis piszesz tak jakbyś miała przynajmniej 40 lat na karku, nie przesadzaj ;)
A szósty odcinek trochę lepszy. Cóż największy problem trzeciego sezonu jest taki, że właściwie do niczego nie dąży, na końcu nie ma celu tak jak w sezonie pierwszym. I jestem rozczarowany szkolnym wątkiem, jest bardzo powierzchowny i sprowadza się właściwie do kilku scen w klasie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
10-11-2009, 01:38
kimber henry
Azgaroth napisał(a):Artemis napisał(a):Jesteś młody, masz jeszcze czas,
Artemis piszesz tak jakbyś miała przynajmniej 40 lat na karku, nie przesadzaj ;)
Mam trochę więcej, tylko po mnie nie widać
Cytat:Cóż największy problem trzeciego sezonu jest taki, że właściwie do niczego nie dąży, na końcu nie ma celu tak jak w sezonie pierwszym. I jestem rozczarowany szkolnym wątkiem, jest bardzo powierzchowny i sprowadza się właściwie do kilku scen w klasie.
No bo do czego miałby dążyć? Do wyjazdu z LA? Ale wyjazd już miał być, nie doszło do niego z błahego powodu, drugi raz ten patent nie przejdzie
10-11-2009, 01:56
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Artemis napisał(a):Azgaroth napisał(a):Artemis napisał(a):Jesteś młody, masz jeszcze czas,
Mam trochę więcej, tylko po mnie nie widać
Niestety... widać. :(
10-11-2009, 01:59
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Artemis napisał(a):OK - dziewczynki dojrzewają szybciej.
W końcu zaczynają myśleć logicznie po czterdziestce już ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
10-11-2009, 05:54
McMillan Man
Artemis, nie machaj racicami ;)
Także cieszę się z powrotu Karen, ale inna rzecz mnie denerwuje, a jest to aktorstwo Martin czy jak jej tam - Becca w jej wydaniu w tym sezonie jest.. prosta. Tutaj pokrzyczy, tutaj się schla, no i obowiązkowa mina zbitego psa. Nudne.
Jak wypada 3x7?
10-11-2009, 09:35
kimber henry
Ja w ogóle nie poznaję Bekki - ja rozumiem, nastoletni bunt etc., ale takiemu mądremu dzieciakowi jak Becca arogancja i głupota dziewczęcia imieniem Chelsea nie powinny imponować.
Tak nawiasem, to wyobrażacie sobie, by w Polsce jakaś wasza koleżanka odzywała się do waszych rodziców/dziadków etc. takim tonem jak Chelsea do Karen i Hanka? W scenie w samochodzie (bodajże 3x6) po prostu szczęka mi opadła. Na miejscu Karen zrobiłabym rodzicom gówniary awanturę - już w progu.
Hitch napisał(a):W końcu zaczynają myśleć logicznie po czterdziestce już ;)
W przeciwieństwie do Hanka Moody'ego;)
10-11-2009, 11:30
McMillan Man
Art napisał(a):Tak nawiasem, to wyobrażacie sobie, by w Polsce jakaś wasza koleżanka odzywała się do waszych rodziców/dziadków etc. takim tonem jak Chelsea do Karen i Hanka? W scenie w samochodzie (bodajże 3x6) po prostu szczęka mi opadła. Na miejscu Karen zrobiłabym rodzicom gówniary awanturę - już w progu.
No właśnie - ta scena wydaje mi się przesadzona bo każdy rozsądny człowiek w USA nawet za coś takiego objechałby od góry do dołu rodziców pociechy.
Chelsea irytująca, i to mocno. Więc grana dobrze : )
10-11-2009, 18:03
Banned
Artemis napisał(a):Ja w ogóle nie poznaję Bekki - ja rozumiem, nastoletni bunt etc., ale takiemu mądremu dzieciakowi jak Becca arogancja i głupota dziewczęcia imieniem Chelsea nie powinny imponować.
Bzdury gadasz, dziewczyn nie znasz. ;) Mroczna-chu-wie-co-pewnie-zakompleksiona dziewuszka w tym wieku jak najbardziej może się tak zachowywać i szukać pocieszenia u wkurzającej Chelsea.
10-11-2009, 19:22
Crov napisał(a):Bzdury gadasz, dziewczyn nie znasz. ;) Mroczna-chu-wie-co-pewnie-zakompleksiona dziewuszka w tym wieku jak najbardziej może się tak zachowywać i szukać pocieszenia u wkurzającej Chelsea.
A ja się nie zgadzam, była to w miarę ciekawa postać, a teraz zrobili z niej standardową zjebaną amerykańską zbuntowaną nastolatkę. Booooring.
10-11-2009, 21:23
Banned
Nie mowie, ze jest teraz ciekawsza, tylko ze jej zachowanie wcale nie jest nierealistyczne. Jest zbunotwaną nastolatką, bo zaczęła dojrzewac i wariuje. :)
10-11-2009, 21:45
kimber henry
O Becce spodziewałam się ciekawszego wariowania.
10-11-2009, 21:47
Banned
A mnie przypomina jedną moją byłą - także przed swoją "przemianą" - więc nawet sentymentalnie na to spoglądam. :)
10-11-2009, 21:53
kimber henry
A przemiana na gorsze czy na lepsze? ;)
10-11-2009, 21:57
Craven out.
10-11-2009, 21:58
Banned
Artemis napisał(a):A przemiana na gorsze czy na lepsze? ;)
A widziałaś kiedyś 13-15 latkę, która zaczyna dojrzewac i zmienia się na lepsze? ;) Aczkolwiek takie przemiany mają zawsze jakieś tam dobre strony.
10-11-2009, 22:00
|