Cobra Kai (2018)
No i po drugim odcinku kompletnie zassalo :) po drugim seansie Avengers oglądam dalej

Odpowiedz
Skończone! Ależ emocje, ile wzruszeń! Dawno nie widziałem rzeczy odwołującej się do cudownych lat 80' zrobionych tak pomysłowo i z takim sercem. Ostatnia, można rzec 'scena po napisach' zachęca, ale zapowiada ogromne zaburzenie równowagi, którą pięknie udało się osiągnąć w tym finale. Zabka fenomenalny, jego wypisane w ekspresji rozdarcie wewnętrzne, przejmuje do szpiku kości. Polecam! Fenomenalna rzecz, która szkoda, że nie trafiła na Netflixa - momentami widać niedostatki budżetu, no i "paywall" na YouTube Red może zniechęcić. Jakkolwiek polecam - popłakałem się, kurde!
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Będzie 2 sezon
http://collider.com/cobra-kai-season-2-renewed/?utm_source=twitter&utm_campaign=collidersocial&utm_medium=social

Odpowiedz
Powiem więcej. Wraca Mike Barnes!!

P.S. Zaczynam oglądać po raz trzeci i dalej jest świetnie. Oceny na RT są bardzo wysokie.

Odpowiedz
Cudna rzecz. Oczywiście #TeamJohnny, praktycznie do konca byłem po stronie senseia i Miguela. Zwłaszcza, że wątek Bobby'ego to najsłabszy element serialu. W ogóle nikt po stronie LaRusso nie budzi mojej sympatii. Córeczka jest dwulicowa, syn to spasiona łajza i porażka na całej linii, a żonka zgrywa rozsądną, ale ta jej wieczna neutralność pewnie solidnie przyczyniła się do wychowania tak nieudanego potomstwa. Daniel zamiast podkradać cudze dzieci zająłby się bajzlem we własnym domu.

Z kolei Kobry to oczywiście kultowa ekipa (może poza karykaturalnym Hawkiem) dostarczająca wielu wzruszeń i lekcji życiowych ("tylko cipy toną"), a relacja Johnny - Miguel to serce całego serialu i rozegrana jest bezbłędnie.
Czy tylko moim zdaniem
Tym LaRusso nie można ufać.

Odpowiedz
Paszczak rozumie ten serial i dwulicowość rodu LaRusso jak nikt inny na tym forum.
Liczę na to, że Sensei Kreese skopie im wszystkim dupsko w season 2.

Odpowiedz
Wczoraj/dzisiaj w nocy wciągnąłem ciurkiem cały sezon. Ten serial jest porostu fenomenalny, chociaż bardziej podobała mi się pierwsza połowa sezonu, gdzie większy nacisk położono na relację Johnny-Miguel. 

To jest prawdopodobnie jedna z najbardziej emocjonujących scen walki jakie wdziałem w ostatnim czasie

Dla mnie jak na razie bezapelacyjnie serial ROKU.

Odpowiedz
Beznadziejna choreografia walk, widac jak na dloni markowanie ciosow, to ma byc emocjonalna walka?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(06-08-2018, 17:22)Danus napisał(a): Beznadziejna choreografia walk, widac jak na dloni markowanie ciosow, to ma byc emocjonalna walka?

Dla Ciebie beznadziejna choreografia, a dla mnie fenomenalna kara wymierzona przez ucznia, który poznał nauki w dojo Sensei Lawrence'a. A tak poważnie to wszystkie walki tutaj nie stoją na wysokim poziomie, ale nie o to chodzi. Moment w którym Miguel spuszcza oklep tym cwaniakom, sprawił, że cieszyłem michę jak za dawnych, młodych lat, gdzie właśnie takie sceny powodowały odpowiednie uczucia. Cobra Kai ma serce w odpowiednim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:wszystkie walki tutaj nie stoją na wysokim poziomie, ale nie o to chodzi

W końcu to tylko serial o nauce sztuk walki, nie?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wiadomo coś o 2 sezonie?
Uwielbiam to jaką mają chemię :)

Odpowiedz

Premiera 24 kwietnia.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Teraz piosenka będzie za mną chodziła cały dzień.

Odpowiedz
O, Martin Kove na pokładzie.

Odpowiedz
Pierwszy sezon to było mega pozytywne zaskoczenie i najlepszy serial zeszłego roku. Oby kontynuacja była równie dobra.

Odpowiedz
Jeśli w drugim sezonie znowu nie dojdzie do pojedynku Daniel vs Johnny na macie to się wnerwię. W zwiastunie nie mignął mi żaden obrazek, który by to sugerował, co jest niepokojące. Rozumiałem też dlaczego większość z was kibicowała Johnny'emu w pierwszym sezonie, tym bardziej że Daniel tak jak był irytujący we wszystkich Karate Kid, tak dalej jest. Ale tym razem już chyba nie będzie się dało w żadnym stopniu kibicować Johnny'emu. Podział na dobrzy vs. źli jest wyraźny w zwiastunie. Tym bardziej, że wraca Kreese. Jedyna nadzieja, że Johnny skopie mu na końcu dupę i porzuci filozofię Cobra Kai, ale wątpię.

Odpowiedz
Jak nie kibicować Jonny'emu? Nie zrozumiałeś w ogóle Karate Kida.

Niestety, chyba wyjawiłeś też w jakim kierunku pójdzie II sezon - też obstawiałbym, że Jonny postawi się Kreesowi.

Plotki mówiły też że ma się pojawić Mike Barnes :))

Odpowiedz
Może i nie zrozumiałem Karade Kida, ale skoro za dzieciaka kibicowałem filozofii pana Miyagi a nie Cobra Kai, to nie zamierzam teraz tego zmieniać.

Odpowiedz
Kibicować Miyagiyemu? Podstępnemu dziadowi który znienacka napada na niewinne dzieciaki pod osłoną nocy? Nielegalnie zapisuje tego łamagę do turnieju, kradnie czarny pas obsłudze, używa czarów i uczy Daniela nielegalnych kopnięć z wyskoku.

Na dodatek nie potrafi się nauczyć angielskiego i jest uciekającym z Okinawy tchórzem.

Pffff.

Odpowiedz
Tak, dokładnie jemu :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon