Cobra Kai (2018)
I po 10 odcinku 2 sezonu - team Johnny jeszcze bardziej
+ Szykuje się kolejny powrót.

Odpowiedz
A Netflix zamówił już sezon 4 :)

Odpowiedz
Idealnie. Oby nie przeciągnęli, ale póki będzie tak jak do tej pory niech robią i 10 sezonów.

Odpowiedz
(04-10-2020, 19:02)Arahan napisał(a): Jestem po 6 odcinku 2 sezonu i też cholernie mi się podoba. Oglądam dalej i czekam na 3 sezon.

Końcówka jest piękna. The Show Must Go On zgrane ze słowami Kreese'a i Tommy'm w worku. Ironiczne ale to on krzyczał:
"Get him a body bag, Johnny!! Yeeeeaaaaahh!!"

To jest również mrugnięcie okiem do hardcorowych fanów serii, bo oni skumają znaczenie tej sceny.
Rob Garrison zmarł 27 września 2019 roku w szpitalu. Czyżby był już wtedy chory? Tak czy siak, twórcy serii uhonorowali go wspaniale.

"You're all Cobra Kai for life. Because Cobra Kai... never dies"

Miód.

Odpowiedz
Nie chce mi się sprawdzać, ale rozumiem, że to byli Ci sami aktorzy?
Swoją drogą, poziom aktorski jest naprawdę wysoki jak na to, że niektórzy nie grali tyle lat.

Odpowiedz
Tak, to jest dokładnie ta sama ekipa Cobra Kai. I to jest też zajebiste ;)

W 3 Sezonie LaRusso pewnie wyjedzie na Okinawę (może jakaś separacja z żoną też bo była na niego nieźle wkurwiona), tam spotka Chosena pewnie i być może tę Japoneczkę z 2 cześci.
Nie wiadomo co z Johnym, ale pewnie znowu wpadnie z niezłe gówno. Ten trzeci sezon to będzie takie Imperium Kontratakuje gdzie dostaną ogólnie w dupę i będą się wylizywać z ran.
A Kreese pewnie rozbuduje Cobra Kai.

Od jakiegoś czasu jest teasowany powrót Terrego Silvera na Instagramie Kreese'a, Mike Barnes też jest dość aktywny. Marze o powrocie tych psychopatów: wyobrażam sobie powrót LARusso do LA, a tam wita go Sensei Silver tymi słowami:

Odpowiedz
To byłoby piękne.
Elisabeth Shue trzyma się kapitalnie i fajnie, że wróci (bo na bank wróci).
Tamlyn też widzę, że czas oszczędził, więc może i Kumiko wróci.
A Johnny i Daniel pewnie na końcu i tak połączą siły.

Ech, a śmiałem się jak w HIMYM Barney gloryfikował Johnnego :)

Odpowiedz
(04-10-2020, 21:07)Arahan napisał(a): Ech, a śmiałem się jak w HIMYM Barney gloryfikował Johnnego :)

To na pewno miało wpływ na pomysł serii. Oraz ten mega film z YT w którym gościu interpretuje POPRAWNIE Karate Kid'a.
Ten teledysk z bodajże 2007 roku też ekstra (wszystko jest w poście otwierającym temat).

Odpowiedz
Tak swoją drogą żona Daniela to niezły MILF :)

[Obrazek: comment_QjLmFSCKTnvbqmW03vQQ9sFM0upL6crZ.jpg]

Takie coś właśnie kupiłem :)

https://www.wish.com/product/5eb0e3e01fb21e2083d57abc?source=recently_viewed&position=0&share=mobileweb

Swoją drogą, uwielbiam jak Daniel i Johnny są do siebie podobni. W pierwszym sezonie przejażdżka samochodem i Speedwagon, a teraz obiad i sugestia żeby kelnerka zapisywała XD

Obstawiam, że zbiorą wszystkich zlodupcow i na końcu będzie konferencja Cobra Kai vs chłopaki.

Odpowiedz
Fajne. Mam bardzo podobny t-shirt z tym samym logiem kupiony na AliExpress. Trochę się sprał przez te dwa lata :)

Odpowiedz
Ja mam nadzieję, że w trzecim sezonie powróci Dutch, bo on był chyba najbardziej rozpoznawalny z oryginalnych Cobra Kai tuż za Johnnym, a niestety nie pojawił się w drugim sezonie w odcinku z Tommym.

Myślę, że gdyby powrócił podobnie przemielony przez życie jak Johnny i stał się mentorem dla Hawka który stanowi niejako jego nową wersję to byłby to ciekawy wątek.

[Obrazek: tumblr_p9an403dWQ1qisuk1o2_500.gifv]

Odpowiedz
Dostał 20 lat więc musiało być grubo. No i Chad McQueen nienawidzi chyba Hollywood i podąża za hobby ojca Steve'a - Nascar Racing.
Ale gdyby wrócił, to byłby miód.

Warto zauważyć że każdy z oryginalnych Cobra Kai był "jakiś".
Bobby - najłagodniejszy, widać że czasem współczuł Danielowi
Tommy - sadysta i psychopata.
Dutch - największy "bully"
Jimmy - o nim niestety wiadomo najmniej, poza tym że miał pas brązowy i był teoretycznie najsłabszy z paczki.
Johnny - wiadomo, Sensei Lawrence, mistrz karate, typowy Chad z tamtych czasów.

@Arahan - moja ulubiona scena Daniela i Johnny'ego to ta w której w barze obgadują męża Ali.

"Look at that dumb face!"
"Yea! What an asshole!"

Odpowiedz
Będę szczery, wolałbym powrót Dutcha niż Ally.

Odpowiedz
(04-10-2020, 19:58)marsgrey21 napisał(a): Szczerze mówiąc to te młodzieńcze trójkąty i tak zostały przedstawione wyjątkowo zjadliwie na tle innych tego typu produkcji
Być może, ale aktorzy grający Robbiego i córkę Daniela to wyjątkowo irytujące drewniaki, które nie mają z resztą obsady żadnej chemii, dlatego trudniej mi kupić jakikolwiek wątek z nimi związany bez okazjonalnego przewracania oczami.

Odpowiedz
No ale przed aktorką grającą Sam stanęło naprawdę trudne zadanie - grać nastoletnią dziewczynę będące jednocześnie ucieleśnieniem wszelkiego zła, być może nawet Antychrystem.
Robbie jest po prostu do dupy.

Odpowiedz
Niektórzy z obsady nie mają dobrej koordynacji ruchowej, to widać od razu. Z nowej ekipy najlepiej chyba wypada właśnie ten Robbie.
Ze starych najlepszy oczywiście Johny, Dutch, Bobby też jakoś dawał sobie radę.

Najgorszy zdecydowanie ten kolega. Tutaj słynna scena z Mike Barnesem. Zwróćcie uwagę jak on kopie ten worek :D

Dialogi tutaj to złoto. Mike Barnes nie dość że go non stop napastuje, to jeszcze wali mu komentarze w międzyczasie :D

Terry Silver to już w ogóle stratosfera zajebistości. Thomas Ian Griffith dał taką szarżę w tym filmie (w pozytywnym sensie), że dzięki niemu ten film jest do zapamiętania.
To najbardziej niedoceniany villain ever: zrzuca toksyczne odpady na Borneo, mieszka w jakiejś mega posiadłości w LA, ma służącego i sekretarkę w starym stylu (angielski akcent!), ma zajebisty kucyk i tę genialną przebiegłość węża. No i potrafi rzucić wszystko w diabły aby mścić się na jakiś nastolatku.

Czyż to nie jest genialny bohater? :D

@Arahan - w tym linku który podałeś są zajebiste maseczki Cobra Kai, jedyne jakie bym nosił bez oporów ;)

Odpowiedz
Maseczki są genialne :)

Swoją drogą kocham ten utwór

Odpowiedz
Nie wyświetla się.

Odpowiedz
Kurwa, będzie kiedyś można normalnie coś wrzucić?

Odpowiedz
Przecież można, wrzuć cały link po prostu, a nie jego skróconą wersję. Temat znany od miesięcy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon