Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Deadpool (2016)
Hej, pytanie kompletnego laika w temacie Marvelowskiego uniwersum.

Czy Deadpool i jego mocę są jakoś uzasadnione w settingu w kanonie?

Mi się zawsze wydawało, że ta postać z jej umiejętnością przebijania czwartej ściany to po prostu taki chodzący dowcip, a nie część marvelowskiego uniwersum "na serio", ale biorąc pod uwagę jak często widzę w necie Deadpoola występującego w komiksach z innymi bohaterami Marvela, to się zastanawiam czy oni w jakiś zwariowany sposób nie spróbowali uzasadnić jego istnienia wewnątrz tego uniwersum. Czyli co, mrugnięcia okiem Deadpoola do czytelnika to jak magia Dr. Strange'a? Czy jeżeli w nadchodzącym filmie Deadpool rzuci jakimś dowcipem o Hugh Jackmanie, to inni bohaterowie nie będą wiedzieli o czym on gada? I czy ten film w ogóle jest na serio częścią tego samego settingu co inne filmy o X-men'ach, czy traktuje się to jako elseworldową jednorazówkę?
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Jakby nie patrzeć... to komiksy to komiksy, nie prawdziwy świat i mamy właśnie takiego Deadpool'a który zdaje sobie z tego sprawę i to tyle w temacie, trudno to wyjaśnić, bo to w gruncie proste jak przedziałek na dupie Uśmiech

Odpowiedz
Aha czyli nie ma żadnych naciąganych prób tłumaczenia tego? Deadpool "rozrywa setting" na oczach czytelnika tak po prostu i robi to wewnątrz normalnych, kanonicznych historii będących w całości częścią tego samego uniwersum co Spiderman czy Iron Man?
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Deadpool nie ma umiejetnosci przebijania czwartej sciany - on po prostu jest szalony. Tj. ja nie spotkalem sie nigdy z komiksem, w ktorym to, ze zwraca sie do czytelnika itp. w jakiś sposób mu pomagalo. Jest właściwie niesmiertelny przez czynnik regeneracyjny (taki, jak ten u Wolverine'a tylko lepszy) i jest swietnie wyszkolony, ale samo szaleństwo jest tylko szaleństwem. Inne postacie w uniwersum tak też go traktuja - jak szaleńca. Ale tez nie za czesto się z nimi spotyka poza swoja wlasna seria, bo jednak Deadpool to specyficzna postac, ktora najfajniej dziala, gdy ogladamy rzeczy z jego perspektywy.

Odpowiedz
Nowy klip.
http://naekranie.pl/aktualnosci/mnostwo-akcji-w-krotkim-zwiastunie-deadpoola-772854
to będzie bardziej widowiskowe niż zapowiadają zwiastuny.
Sorki, że z hatak.pl ale nie chce mi się źródła szukać.

Odpowiedz

Gdybym słuchał tego w aucie to szyba by bankowo poszła, nieźle buja, coraz bardziej się na ten film napalam, szykuje się naprawdę coś wyjątkowego Duży uśmiech

Odpowiedz

Odpowiedz
Embargo na recki zdjęte, na pomidorach praktycznie same zachwyty.

Odpowiedz
Nie ufam pomidorom, ale idę w niedzielę i mam zamiar się bardzo dobrze bawić. Liczę na ten film, prawdę mówiąc nie dziwię się jak on i Suicide Squad okażą się najlepszymi adaptacjami komiksu w tym roku.

Bardzo pozytywna opinia Stuckmanna

Odpowiedz
"Two Deadpools, one cup. Your turn" Duży uśmiech

[Obrazek: 12552196_942908119157818_1797005222_n.jpg]

Odpowiedz
Film ma dwie sceny po napisach. Druga będzie dopiero przy okazji kinowej premiery, więc krytycy jej jeszcze nie widzieli.

Odpowiedz

Odpowiedz
Miałem zlać ten film , ale skoro teraz nie ma praktycznie niczego ciekawego w kinach to jednak w ten piątek melduję się w kinieUśmiech
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Stuckmann - naprawdę dobry recenzent - dał maksymalną ocenę. Czyli A+. Rzadko się to zdarza.

*KASUJĘ LINKA BO JUBY JUŻ WRZUCIŁ Język

No to idę NA PEWNO do kina.

Odpowiedz
Zaraz ktoś Ci powie, że daje tyle co większość Oczko

Odpowiedz
1. Juby dał linka do recki kilka postów wyżej
2. Pokaż mi film superhero nad którym Stuckmann by nie fapał...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
moderator mode on:
Capt. Nascimento

Czy naprawdę tak ciężko spojrzeć kilka postów wyżej by zobaczyć, że to co wrzucasz już było. Zastanawiam się czy nie skasować twojego posta za twoje lenistwo i ignoranctwo, ale już kilka osób ci odpowiedziało i teraz mam dylemat.

moderator mode off
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(08-02-2016, 20:43)Arahan napisał(a): Zaraz ktoś Ci powie, że daje tyle co większość Oczko

Nie, powiem, że wrzucałem ten sam link 6 postów wyżej.

Poza tym, Stuckmann dał A+ jeszcze zanim pojawił się czerwony pomidor na RT, a obecnie na rottentomatoes nie ma zachwytów, więc tym razem to jego zdanie. Oczko

@Danus - po prostu usuń video z jego posta i napisz, że już było. Sam post capitana może służyć jako komentarz do mojego linku wrzuconego wcześniej.

Odpowiedz
No, sam usunąłem linka z mojego postu. Jakimś cudem przeoczyłem Twojego linka Juby.

zombie napisał(a):2. Pokaż mi film superhero nad którym Stuckmann by nie fapał...

A sobie zerknąłem:

Ant-Man - B+
Fantastic Four - F
Age of Ultron - B+
DOFP - A
Winter Soldier - A
Thor The Dark World - B+
Guardians of the Galaxy - A
Iron Man 3 - B+

Każdy z tych filmów dostał swoją porcję krytyki. Deadpool jako jedyny dostał A+. Więcej niż GotG (najlepszy moim zdaniem film komiksowy) , DOFP i Winter Soldier. W całym roku 2015 tylko Mad Max: Fury Road dostał od Stuckmanna A+.

To mi wystarcza. Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon