19-12-2012, 16:17
|
Dexter
|
|
Właśnie dlatego nie cierpię seriali - przez to rozpaczliwe rozciąganie ich do kolejnych i kolejnych sezonów. Ciężko mnie przekonać właśnie przez to do ich oglądania. Pamiętam jak koleżanka namówiła mnie do oglądania Dextera - byłam zachwycona. Z każdym sezonem jednak oglądanie serialu stawało się coraz nużące i bardziej wtórne. Ten serial powinien zakończyć się na maks czwartym sezonie.
30-01-2013, 11:05
Tydzień chorobowego i w końcu udało mi się nadrobić zaległości. Tak jak się spodziewałem i o czym pisałem wcześniej - zaczęło się dobrze, a skończyło jak zwykle. Nie było tak tragicznie jak w sezonach 3 i 6, ale o to akurat nie trudno, bo napisałbym lepszy scenariusz uderzając rytmicznie łbem w klawiaturę. Nie było też tak piekielnie nudno jak w sezonie 4, ba początek był nawet obiecujący. Wszystko zaczęło puszczać w szwach, kiedy z gry odpadł Stevenson. Szkoda, bo jak parę osób zauważyło był to chyba najlepszy badguy w historii serialu. Powinni zamiast niego pozbyć się Yvonne. Strasznie mnie ta cedząca przez zęby aktoreczka wpieniała. Gdzie jej tam do Lumen, czy nawet Lily. Jedyny co mi się jako tako podobało od początku do końca i na co czekam w kolejnym sezonie, to wątek Debry. O wszystkich dziurach i głupotach w scenariuszu nie wspominam, bo trzeba mieć IQ Forresta Gumpa, żeby ich nie wyłapać. Mimo wszystko - całkiem niezła rozrywka. Do kotleta jak znalazł.
Sezon 1 - 10/10 Sezon 2 - 9/10 Sezon 3 - 4/10 Sezon 4 - 6/10 Sezon 5 - 8/10 Sezon 6 - 2/10 Sezon 7 - 6+/10 02-02-2013, 01:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2013, 01:09 przez Perfik.)
Jest już zapowiedź nowego sezonu. Dexter we krwi, to nie może się zakończyć inaczej. Dexter zginie na końcu tego finałowego sezonu, obudził się w nim prawdziwy morderca i w ostateczności sam siebie przypasuje do swojego kodeksu. Takie moje zdanie.
Premiera 30 czerwca. 08-04-2013, 20:03
Lubiłem Dextera, bo twórcy ukazali życie seryjnego mordercy z nieco innej perspektywy. Podobało mi się, że był zimnokrwistym zabójcą, który tnie ludzi for fun, ale sezon 7 pokazał, że Dexterek to po prostu zagubiony chłopczyk, tak nieszczęśliwie opętany przez złe moce, który jednak ma uczucia i jest zdolny do miłości. Mam nadzieję, że nie zrobią iście (h)amerykańskiego zakończenia, gdzie wsadzają Dextera do psychiatrycznego pierdla, pokazując, że każdy ma prawo na szczęścia i normalności. Po cichu liczę, że wszystko się wyda, że każdy będzie wiedział, że pan Morgan to zwyczajny morderca i rozpocznie się walka o przetrwanie.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.
09-04-2013, 19:13 (09-04-2013, 20:18)Perfik napisał(a): Dopiero sezon siódmy Ci to pokazał? Pogratulować refleksu i spostrzegawczości :).Skoro zadajesz pytanie, to najpierw poczekaj na odpowiedź, zanim ostatecznie kogoś osądzisz. Oczywiście, że nie, ale w poprzednich seriach nie było to tak uwypuklone i rzucające się w oczy.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.
10-04-2013, 13:22
Bardzo się cieszę z tego potwierdzenia i fajnie, że nie trzeba czekać na kolejny sezon aż do września. A w scence najfajniejsza jest końcówka
19-04-2013, 11:26 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler