15-04-2016, 20:00
|
Doctor Strange (2016)
|
|
Crov, Crov - przecież nie mówię, że każdy film, gdzie jest jakiś zły do pokonania jest chujowy, tylko grzecznie spytałem, czy Doctor Strange zaoferuje coś nowego w temacie. Nie wiem, może niech wymyśli lek na raka dzięki swoim umiejętnością, czy coś takiego :)
Albo w nawiązaniu do Joanny d'Arc ludzie uznają go za czarnoksiężnika i spalą pod koniec na stosie :)
15-04-2016, 20:03 (15-04-2016, 20:00)simek napisał(a): Crov, Crov - przecież nie mówię, że każdy film, gdzie jest jakiś zły do pokonania jest chujowy, tylko grzecznie spytałem, czy Doctor Strange zaoferuje coś nowego w temacie. Nie wiem, może niech wymyśli lek na raka dzięki swoim umiejętnością, czy coś takiego :)Pisze tak, bo dziwi mnie reakcja "skoro tak, to nara", skoro to standard dla wielu znakomitych filmow. :) Nie widze powodu, by fakt, ze w fabule sa wykorzystane jakies schematy sprawial, ze film byl mniej ciekawy (bo jak rozumiem, ze sam fakt, ze gosc wlada magia itp. Cie nie zniecheca i nie masz nic przeciwko motywom fantastycznym). Czy Predator zaoferowal cos nowego w temacie? No sprowadzajac go do punktow fabularnych, tak jak zasugerowales ze "Strangem", to raczej nie - bo co, sa twardziele i walcza ze zlym kosmitą, z końcową konfrontacja wlacznie. Czy Star Wars? Czy Indiana Jones? Przeciez niewazne jaki szkielet ma film czy jakimi schematami żongluje (albo nawet zwyczajnie odgrywa) tylko to, co jest pomiedzy. To troche jak patrzenie na kobiete i zastanawianie się jak wyglądają jej kości. Kości to tylko kosci, zabawa jest gdzie indziej. ;) (Inna rzecz, ze filmy Marvela jednak walkuja czesto tematy i schematy nietypowe dla tego typu kina i staraja sie je zmieniac/wykrzywiać/z nich zartowac.) Moze niech Terminator ratuje ludzi z pożarów, kopalni itp. zamiast sie strzelac? :) Nota bene, o ile sie nie myle, komiks "The Oath", ktory juz tu byl wspominany, jest chyba wlasnie o tym, ze Strange probuje lekarstwo na raka wynalezc. 16-04-2016, 15:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2016, 15:30 przez Gal Anonim.)
Crov, nie zmieniaj tematu, napisałeś, wyprodukowałeś i wyreżyserowałeś ten film. Gadaj czy wniesie coś nowego a nie wodę lejesz :)
16-04-2016, 15:30
Przed Civil War rzucili zwiastun Dr Strange'a - słodki Jezu, nie pamiętam, kiedy widziałem tak świetne efekty 3d, zamiast napieprzania czym się da w widownię wszystko miało sensowną głębie, a jak zaczęła się manipulacja rzeczywistością i wykręcanie ścian/podłóg nie wiedziałem co się dzieje. Całość wyglądała jeszcze lepiej i głębia oraz efekt trójwymiarowości tylko pomagał. Może przesadzam, ale ostatni raz coś podobnego widziałem chyba podczas Avatary, gdy Jake budził się na pokładzie statku, a wokoło fruwały bąbelki/kropelki.
10-05-2016, 17:40
Pamiętaj że konwersje zwiastunów powstają niezależnie od całego filmu, więc to żaden wyznacznik.
10-05-2016, 17:47 (16-04-2016, 15:30)Mierzwiak napisał(a): Crov, nie zmieniaj tematu, napisałeś, wyprodukowałeś i wyreżyserowałeś ten film. Gadaj czy wniesie coś nowego a nie wodę lejesz :)No w sumie rozmawiałem ze scenarzystą tego filmu i mam do niego skajpa :) A FILM ZREWOLUCJONIZUJE KINO. W trzecim akcie wszyscy gina, zeby widz wiedzial, ze to jest na powaznie i dramatycznie i przez ostatnie 15 minut ogladamy po prostu gnijące zwłoki na ekranie. 10-05-2016, 17:51 Cytat: to żaden wyznacznikPrawda. Ale wrażenie robi, ze wszystkiego co było na ekranie (jakieś bzdurne reklamy, zwiastuny drugiej części Alicji z dubbingiem, X-Men, Nice Guys, czegoś o modelkach, gry dla chorych na Alzheimera) Strange prezentował się najlepiej i naprawdę czuć było "magię". 10-05-2016, 17:54 (10-05-2016, 17:51)Crov napisał(a): No w sumie rozmawiałem ze scenarzystą tego filmu i mam do niego skajpa :) Philip Glass napisze muzykę? 10-05-2016, 18:59
E, lamusy! Wiadomo kim będzie Mikkelsen!
http://heroichollywood.com/mads-mikkelsens-character-revealed-doctor-strange/ W sumie na razie to bieda-źródło... 23-06-2016, 19:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2016, 19:59 przez OGPUEE.)
Z dużym opóźnieniem:
- oba plakaty bardzo fajne! - teaser też w porządku, aczkolwiek zdecydowanie bardziej zainteresowany byłem dziwacznym Ant-Manem. Film będzie w Polsce 2 tygodnie przed Stanami! Fajnie, może się wybiorę o ile kolejne trailery pokażą coś fajnego. 23-06-2016, 22:55
Trochę irytuje fakt, że na dwie charakterystyczne postacie, jedna jest ucharakteryzowana co do jednego siwego włoska nad uchem jak w pierwowzorze, a druga to prostu czarnoskóry aktor w zielonej pidżamie... jeśli chcieli kogoś czarnego, to mogli tam wpisać postać Brother Blooda i by było ok.
26-06-2016, 19:52 Cytat:jeśli chcieli kogoś czarnego, to mogli tam wpisać postać Brother Blooda i by było ok.Nie mogli, bo jedyny Brother Blood, jakiego kojarzę, pochodzi z DC (bo był w grze DC Universe Online, to zapamiętałem) :D 26-06-2016, 20:17
Pardon... Brother Voodoo xD pomyliły mi się nazwy, ale wyszedłem z twarzą :D bo sobie przypomniałem :D
26-06-2016, 20:21
Szaleństwo normalnie, manipulacja rzeczywistością będzie chyba największą zaletą tego filmu.
24-07-2016, 09:53
Och, dc rozgniotło tym razem marvela, trailer fajny, ale... oglądałem go "o", tak, po prostu i nie specjalnie mnie ekscytował, a dziwne, bo postać szalenie oryginalna, gra Benedict, ale.. nic specjalnego.
24-07-2016, 11:12
Wow, genialnie to wygląda. Fabuła będzie pewnie totalnie sztampowa, ale Tilda, ta cała magia, inne światy i modyfikowanie rzeczywistości wyglądają obłędnie. Incepcja ze swoim jednym ujęciem zaginania miasta siedzi i płacze w kącie :)
Murowany kandydat do oscara za efekty. 24-07-2016, 13:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2016, 13:15 przez Mierzwiak.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021) | Mierzwiak | 380 | 51,262 |
08-09-2022, 22:18 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Captain America: Civil War (2016) | Pelivaron | 1,203 | 190,643 |
07-11-2021, 18:31 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: cof-w9rxgaeg-au.jpg]](http://cdn2-www.comingsoon.net/assets/uploads/gallery/doctor-strange-1403135280/cof-w9rxgaeg-au.jpg)