Poczekam na Wasze opinie. Zwłaszcza tych którzy krytykują filmy MCU :)
20-10-2016, 13:56
|
Doctor Strange (2016)
|
|
No właśnie opinie nie są huraoptymistyczne. Dostaje się głównemu przeciwnikowi, który jak to w filmach Marvela jest słaby, a i scenariusz momentami kuleje.
Poczekam na Wasze opinie. Zwłaszcza tych którzy krytykują filmy MCU :) 20-10-2016, 13:56
Musimy czytać różne internety, bo ja widziałem porównania do Iron Mana 1 oraz zachwalanie Cucumbera i innowacyjnych scen akcji. :) Na Civil War/Winter Soldiera nie liczę, ale poziom Ant-Mana albo nawet właśnie pierwszego Iron Mana jest w zasięgu.
20-10-2016, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2016, 14:07 przez Huntersky.) (20-10-2016, 13:56)Arahan napisał(a): No właśnie opinie nie są huraoptymistyczne. Dostaje się głównemu przeciwnikowi, który jak to w filmach Marvela jest słaby, a i scenariusz momentami kuleje. Tylko czy osoby krytyczne wobec Marvela, w ogóle pójdą na ten film? Ja czytając po raz kolejny o słabym villainie, to jeszcze bardziej tracę chęć. To ogólnie jakaś plaga współczesnych blockbusterow i nijakich złoczyńców. Gdyż u Marvela to tylko Loki i chyba Winter Soldier się udał. 20-10-2016, 14:19
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 23-10-2016, 00:15
Suche jak pięty hobbita, ratuje to tylko Cumberbatch, chociaż Kimmel i tak jest bardziej przystępny niż Fallon xD
Swoją drogą, wg pierwszych opinii, Strange to mocno asekurancki film, który rozbawi dialogami i akcją, ale... będzie filmem o takiej samej konstrukcji jak poprzednie, więc nici z horrorowego pazura który obiecał reżyser, shocker ;) Poza tym, zauważyłem podobieństwo do Thorów ;) Thor - Loki - braterstwo - zdrada - Malekith: pradawny przeciwnik z armią. Strange - Mordo - braterstwo - zdrada - Keailicus: pradawny przeciwnik z armią. 23-10-2016, 00:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 00:30 przez Szpeku.)
Hu,hu,hu.
Przeczytałem kilka pierwszych recek z których wyłania się taki o to obraz: "generyczny, ale ładny i zabawny film Marvela, którego mimo posiadanych wad, nie można inaczej ocenić jak dobre, rozrywkowe kino - bo Marvel" :> 9,5 / 10 bez oglądania.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
23-10-2016, 16:16
Film Marvela mocno asekurancki, no normalnie być nie może! <sarkastyczny szok> I oczywiście informacje, że viallain jest nieciekawy też nie mogło zabraknąć. Cóż raczej, nie dla mnie, ale tak długo jak widzom się ta formuła nie znudziła, to nie ma się co dziwić, że kręcą dalej.
23-10-2016, 16:20
Wskaże mi ktoś jakiś duży, hollywoodzki tytuł który nie był bezpieczny? Bo ostatnim jaki kojarzę jest... Alien 3. A może wszyscy wokół tworzą oryginalne, idące pod prąd kino tylko Marvel ma czelność się wyłamywać?
23-10-2016, 18:06
Mad Max: Fury Road?
Ale to już kwestia dyskusyjna, bo trzeci Alien nie tyle nie był bezpieczny, co w ogóle był brutalnie odważny na tle serii i filmów gatunku i kina wysokobudżetowego w ogóle. To, że dostanę dziesiąty taki sam film od Marvela w ogóle mnie nie odrzuca, jeśli ma być ponownie udanym kinem rozrywkowym. 23-10-2016, 18:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 18:15 przez Juby.)
Co nie zmienia faktu, że najbardziej generyczne filmy robi marvel i powiem szczerze, że trochę mi się od nich odbija, pewnie będę się dobrze bawił na Strange'u, ale te gadki szmatki o tym, że zrobią film z elementami horrou i bardziej oryginalny to oczywiście ściema i kolejne filmy też takie będą... szkoda, szczególnie, że Winter Soldier był świetny.
Tak czy siak obejrzę dla Cumberbatha bo go uwielbiam, ale na pewno zostanie niedosyt, że mogło być lepiej, oryginalniej, ale tam nie ma miejsca dla oryginalności i osób jak Wright. 23-10-2016, 18:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 18:15 przez Szpeku.) (23-10-2016, 18:14)Szpeku napisał(a): te gadki szmatki o tym, że zrobią film z elementami horrou i bardziej oryginalny to oczywiście ściemaNikt z odrobiną oleju w głowie (to nie przytyk w twoim kierunku, tylko ogólnie żeby nie było) nie słucha tego co mówią producenci, twórcy i aktorzy. Równie dobrze możesz pisać o swoim rozczarowaniu, że wciąż nie dostałeś tej poważnej, mrocznej i z minimalną ilością humoru części Transformers, zapowiadanej every fucking time kiedy ma być sequel. @Juby Dobra propozycja, ale nie zgadzam się dlatego, że o ile na tle reszty filmowego krajobrazu się wyróżnia, tak jako czwarty film w cyklu, w zestawieniu z poprzednimi częściami, nie jest czymś szczególnie innym. Już to widzieliśmy, choć oczywiście w wydaniu pod każdym względem gorszym. 23-10-2016, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 18:26 przez Mierzwiak.)
Ja nie słucham tego co mówią, ale niekiedy ich zapowiedzi się sprawdzają, chcieli obsadzać filmy w tych quasi gatunkach i to się po części sprawdziło, ale tylko pozornie, bo już Strange raczej takim filmem z elementami horroru nie będzie.
23-10-2016, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 18:36 przez Szpeku.) (23-10-2016, 18:06)Mierzwiak napisał(a): Wskaże mi ktoś jakiś duży, hollywoodzki tytuł który nie był bezpieczny? Bo ostatnim jaki kojarzę jest... Alien 3. A może wszyscy wokół tworzą oryginalne, idące pod prąd kino tylko Marvel ma czelność się wyłamywać?Watchmen. Co do generyczności Strange'a to póki filmy Marvela będą najpopularniejszym produkcjami w roku to poważnych zmian nie będzie. Nie chodźcie na nie kina to może wprowadzą odmianę. 23-10-2016, 18:49
Tylko seriale netflixa stanowią jakiś świeży powiew w MCU, a szkoda, bo zobaczyłem jakiś film który naprawdę by się różnił, a nie był w połowie zapowiedzą kolejnych filmów, bo na tym moim zdaniem tracił Age of Ultron czy Civil War też w jakimś stopniu.
Dlatego nie mogę się doczekać takiego Logana, film odcięty raczej mocno od reszty serii i skupiony na fabule, a nie easter eggach, chociaż seriale netflixa też na tym się nie skupiają na zapowiedziach i dobrze. 23-10-2016, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2016, 18:59 przez Szpeku.) (23-10-2016, 18:06)Mierzwiak napisał(a): Wskaże mi ktoś jakiś duży, hollywoodzki tytuł który nie był bezpieczny? Bo ostatnim jaki kojarzę jest... Alien 3. A może wszyscy wokół tworzą oryginalne, idące pod prąd kino tylko Marvel ma czelność się wyłamywać? Deadpool był dość ryzykowny.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
23-10-2016, 18:59
Biorąc pod uwagę jaki mały miał budżet - nie był.
Watchmen - OK, to dobry przykład. 23-10-2016, 19:01
Co do ryzykownych hollywodzkich filmów - The Revenant, 135 milionów dolarów budżetu, a krwawy revenge western od rezysera kojarzonego z kinem artystycznym raczej nie był zbyt "bezpiecznym" projektem.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 23-10-2016, 19:07
No dobra ale wypadałoby rozgraniczyć ryzykowność w postaci wielkości budżetu od oryginalności / bezpiecznego scenariusza albo łączyć te kwestie tam, gdzie trzeba.
Revenant to sztampowa fabuła zrealizowana przez reżysera będącego na fali oscarowego sukcesu jego poprzedniego filmu z mega gwiazdą w roli głównej. Pewnym ryzykiem jego wysoki budżet był, ale w filmie jako takim niczego ryzykownego nie ma. Deadpool wyróżnia się na tle innych ekranizacji komiksowych, ale co poza tym? To kolejna R-rated komedia (a te w zasadzie zawsze są sukcesami kasowymi) tylko w nowej konwencji. Do tego sam film był tani. Watchmen to dobry przykład, gdzie nietypowa historia z małą ilością akcji łączy się z dużym budżetem. Snyder miał już na koncie sukces w postaci 300, ale z kolei obsada nie była zbyt gwiazdorska. 23-10-2016, 19:24
Strange jest bezpieczny, tak jak zapowiadały zwiastuny (wreszcie nie kłamały:)). Czy to dobrze? Pewnie tak dla samego Marvela, który może liczyć $$$. Póki karuzela się kręci to studio nie zrezygnuje z tego schematu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-10-2016, 19:34 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021) | Mierzwiak | 380 | 51,255 |
08-09-2022, 22:18 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Captain America: Civil War (2016) | Pelivaron | 1,203 | 190,614 |
07-11-2021, 18:31 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |