Drive
Wersji rezyserskiej raczej nie będzie, za to Refn mówił że ma w planach lepsze, pelniejsze wydanie Blu, z jego komentarzem i uczciwymi dodatkami. Kiedy? Jak będzie miał czas się tym zająć.

Odpowiedz
Wreszcie obejrzane i cholernie żałuje, że nie w kinie :/

13 stron tematu powiedziało już wszystko: świetne zdjęcia, montaż, muzyka dobrana kapitalnie, bardzo dobre aktorstwo, Gosling gra minimalistycznie i jest genialny. Chłodny, tajemniczy, nawet jak się uśmiecha to przechodzi dreszcz. Do tego urocza Mulligan i cały 2 plan.

Bardzo podoba mi się jak z bohatera wychodzi bestia. Scena kiedy po raz pierwszy został napadnięty w mieszkaniu, twarz we krwi, wejście w głąb pomieszczenia. Akcja w windzie. Koleś potrafi przerazić.

Bardzo dosadnie pokazana przemoc.

Film jest świetny, ma lekko oniryczny klimat. Z czystym sumieniem 9.5/10 i myślę, że przy kolejnych seansach wskoczy na 10. Wielkie kino.

Odpowiedz
Cytat:Ile innych arcydzieł nas ominęło, ponieważ nie wyreżyserował ich Refn, a głównej roli nie zagrał Gosling?

Ważne, że chłopaki się znalazły, skombinowały kasę na Drive i teraz pracują dalej - Only God Forgives się chyba już robi, a remake Ucieczki Logana czeka na scenariusz.

Odpowiedz
(05-02-2012, 20:40)Arahan napisał(a): Wielkie kino.

Już bez przesady. Wielkim kinem to jest Gone with the Wind albo Siedem. A Drive jest, kurwa, zwyczajnie porządnym, świetnie stylistycznym kinem. I tyle.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(05-02-2012, 20:51)simek napisał(a):
Cytat:Ile innych arcydzieł nas ominęło, ponieważ nie wyreżyserował ich Refn, a głównej roli nie zagrał Gosling?

Ważne, że chłopaki się znalazły, skombinowały kasę na Drive i teraz pracują dalej - Only God Forgives się chyba już robi, a remake Ucieczki Logana czeka na scenariusz.
A do tego Refn marzy o tym, żeby nakręcić Wonder Woman z Christina Hendricks w roli głównej. Uśmiech Co jest bardzo prawdopodobne, jezeli Logan's Run się sprzeda (bo z wszystkich jego tworow ma byc najbardziej mainsteramowy chyba).

Odpowiedz
serio? to chyba by jej musieli komputerowo zmniejszyć... Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Na Wonder Woman pasuje bardzo - nie jest drobną kobitką. Tylko włosy musieliby jej przefarbowac, ale jak dla mnie moze byc ruda Wonder Woman. Uśmiech <cyberserduszko>

Odpowiedz
(06-02-2012, 03:48)Crov napisał(a): A do tego Refn marzy o tym, żeby nakręcić Wonder Woman z Christina Hendricks w roli głównej. Uśmiech Co jest bardzo prawdopodobne, jezeli Logan's Run się sprzeda (bo z wszystkich jego tworow ma byc najbardziej mainsteramowy chyba).

Skąd to info? Jeśli jest jakaś ekranizacja komiksu, na którą czekam, to Wonder Woman od Refna.

Odpowiedz
"I guess one of the aims I am having, but at the very early stage, I always wanted to do Wonder Woman as a feature film?Well, I would say that Wonder Woman is probably something that, to me, would be not just a satisfaction, but almost a [catharsis], and I was born to make it."

http://www.slashfilm.com/nicolas-winding-refn-would-love-to-direct-wonder-woman/

The director said, ?I would love to make ?Wonder Woman.? And I also think that Christina Hendricks would be the perfect Wonder Woman, but Warner Bros haven?t called yet. But I?m getting closer with ?Logan?s Run.? I think someone said to me in a meeting that if I get ?Logan?s Run? right, then I?ll get ?Wonder Woman.??

http://www.slashfilm.com/successful-logans-run-nicolas-winding-refn-direct-wonder-woman/

Odpowiedz
#!

O curva, widzieliście ten spot w TV? Mnie ominął ze względu na brak tv - i się cieszę. Przecież to jest tak ekstremalne przegięcie pały, jeśli chodzi o debilną próbę podpięcia się pod sukces innych (niepowiązanych) filmów, że wysiada plakat Mierzwiaka do Dziewczyny z tatuażem. Może KMF zacząłby przyznawać jakieś oficjalne antynagrody marketingowe, np. Zjeby 2012? Dystrybutor Drive miałby jedną w kieszeni.

Odpowiedz
nawet nie wiem jak to skomentować, ogólnie zwiastuny, trailery, itp. do tego filmu są totalnie z tyłka i nie oddają tego czym obraz jest

Odpowiedz
Akurat trailer poza pierwszą dynamiczniejszą połową bardzo dobrze oddaje film i nie rozumiem tego pieprzenia że zapowiada Szybkich i wściekłych 14.

Odpowiedz
No tak, wszak Drive to love story pisane czystą adrenaliną, które kręci i podnieca kobiety.

Odpowiedz
Nie mówię o polskich wymiotach, tylko o ORYGINALNYM TRAILERZE. Czytamy ze zrozumieniem.

Odpowiedz
Pisz zrozumiale, a będziesz zrozumiany. Jak dla mnie "trailer oddaje to, jaki jest film" odnosi się do trailera, o którym mowa wyżej, a ten składa się z obrazu i DŹWIĘKU - który robi z filmu jakąś mega-akcję pełna adrenaliny (w jednym z najspokojniejszych filmów roku).

Odpowiedz
(06-02-2012, 14:27)Mierzwiak napisał(a): Nie mówię o polskich wymiotach, tylko o ORYGINALNYM TRAILERZE. Czytamy ze zrozumieniem.

No tak, szkoda tylko, że zdradza on całą fabułę, włącznie z ostatnim kwadransem.

Odpowiedz
(06-02-2012, 14:59)military napisał(a): Jak dla mnie "trailer oddaje to, jaki jest film" odnosi się do trailera, o którym mowa wyżej
Jak dla mnie pisałeś o spocie TV, a to co innego niż trailer.

Odpowiedz
Okładka Drive w stylu VHS - genialna !

[Obrazek: tumblr_lyone9mYM31qm2z3jo1_500.png]

Odpowiedz
Zajebiste <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Uwielbiam zapach lat 80. późnym wieczorem. Tak w tym filmie czuć ten klimat, najlepszych lat kina. Miasto nocą, kultowa bryka, małomówny bohater z zasadami i w charakternym wdzianku, do tego klimatyczna muza i mamy już fundamenty do budowania filmu wybitnego. Jednak nie nazwę "Drive" arcydziełem, nie dam 10/10 gdyż nie wszystko mi tutaj się zgrało i ocena wyniesie 9/10. Przeszkadzały drobiazgi ale one decydują o wybitności.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości