Filmowe marzenia
Film o Powstaniu styczniowym w reżyserii Tarantino.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.

Odpowiedz
Po przeczytaniu scenariusza Pacific Rim wiem już jak mógłby wyglądać dobrze zrealizowany Evangelion i marzy mi się taki film. Najlepiej według mojego scenariusza. Miałby Rkę i kosztowałby 250 baniek ;)

Odpowiedz
Jeśli obiecasz, że Hideaki Anno nie zbliży się do planu ani żadnego członka ekipy na 100 km, dorzucę Ci się na KS :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Będzie zajebiście - zero depresyjnych pierdów, tylko człowiek vs bóg (jak na początku serialu) plus sensowny koniec.

Odpowiedz
Od dłuższego czasu marzy mi się ekranizacja przygód Duke Nukema, z (w miarę) sensownym scenariuszem (tak, wiem, że to nie realne...), reżyserem czującym klimat gry oraz kategorią R. Co wy na to? :)
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Nie wiem po co ci tam sensowny scenariusz, ma być śmiesznie :)
Ale niestety Dolph Lundgren jest za stary już na ten film, więc klapa :D

Odpowiedz
(02-04-2013, 20:12)Craven napisał(a): Po przeczytaniu scenariusza Pacific Rim
Powiedz tylko jedną rzecz, nic więcej nie chcę wiedzieć. Czy jest dobrze?

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mnie od dłuższego czasu marzy mi się jakaś parodia/satyra tych wszystkich naszych smętnych dramatów w szarych budynkach z smutnymi ludźmi, które zdobywają nagrody i uznanie za niewiadomo co i próbują opowiedzieć Ważny Temat z Drugim Dnem (a naprawdę mają psychologię na poziomie "Dlaczego Ja?").

Z innych rzeczy chciałbym obejrzeć horror dziejący się w czasach sarmackich czerpiący z słowiańskiego folkloru.

Odpowiedz
(02-04-2013, 21:32)Ash napisał(a): Od dłuższego czasu marzy mi się ekranizacja przygód Duke Nukema, z (w miarę) sensownym scenariuszem (tak, wiem, że to nie realne...), reżyserem czującym klimat gry oraz kategorią R. Co wy na to? :)

I kto miałby to reżyserować? Robert Rodriguez?

Z Dukiem wolałbym raczej growe marzenie - kolejną część gry robi Crytek na CryEngine 4 do spółki z Infinity Ward ( ci by zainscenizowali jakieś walące się miasto podczas ucieczki autem i tym podobne atrakcje ) a Gearbox odpowiada głównie za obowiązkowy humor. I gites. :D
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
(02-04-2013, 21:44)Danus napisał(a): Powiedz tylko jedną rzecz, nic więcej nie chcę wiedzieć. Czy jest dobrze?

Najkrócej - tak. Ale czytałem jakąś wczesną wersję.

Sporo zaskoczeń, świetnie zbudowany świat, szkoda, że w tym względzie trochę pozmieniali z tego co czytałem (kosmici a nie inny wymiar). Jednocześnie aż prosi się o masę drobnych i dość prostych przeróbek. I pewnie wiele ich jest patrząc po samych trailerach. Można powiedzieć, ze poza dwiema migawkami w tym scenariuszu są tylko dwa Jaegery poza tym chyba NIKT nie umiera ani nie dostaje solidnego łomotu. A przecież na samym trailerze jest ta śliczna scenka jak jaeger pada na kolana na śniegu.

Ciekawe jak to będzie w filmie, ale scenariusz zaskakująco mocno skupia się nie na wielkich potworach walczących z wielkimi robotami, zamiast tego jest bardzo dużo tego motywu synchronizowania mózgów pilotów (ale np nie ma ani pół słówka o chińczyku z trzema pilotami). Głupiutkie, ale przefajne fabularnie / artystycznie, więc pozostaje liczyć, że zrobili dużo zmian na lepsze nie wyrzucając najfajniejszych rzeczy.

Odpowiedz
(02-04-2013, 22:18)Joe Chip napisał(a): I kto miałby to reżyserować? Robert Rodriguez?

Akurat Duke aż się prosi o efekciarstwo i głupociznę Michaela Baya.

Cytat:Z Dukiem wolałbym raczej growe marzenie - kolejną część gry robi Crytek na CryEngine 4 do spółki z Infinity Ward ( ci by zainscenizowali jakieś walące się miasto podczas ucieczki autem i tym podobne atrakcje ) a Gearbox odpowiada głównie za obowiązkowy humor. I gites. :D

To stuprocentowo idealny przepis na zniszczenie wszystkiego, co w Duke'u dobre.:) Realistyczna grafika, oskryptowane wydarzenia i pewnie levele w postaci korytarzy - yep, 100% Duke'a w Duke'u. NOT!!!:)

Odpowiedz
To może Bay + Rodriguez? Haha.

Grafika byłaby specjalnie stylizowana pod Duke'a a układ korytarzy jak dotychczas. Lub część otwartych leveli i część skryptowanych. Rozgrywka na co najmniej 20 godzin.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10

Odpowiedz
James Cameron rezygnuje z kolejnych Avatarów i ekranizuje Gears of War. ;)

Numer 2 - ekranizacja mojego scenariusza na pewne eksperymentalne dzieło w duchu Odysei kosmicznej.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10

Odpowiedz
Armia Ciemności ze 100 mln$ budżetu, rozmachem Władcy Pierścieni i finałową bitwą olbrzymich armii, w deszczu krwi ze świetnie wykonanymi rycerzami-zombie w której Ash na lewo i prawo używa piły mechanicznej. Tak, wiem, że głupie :)

Odpowiedz
(07-04-2013, 22:49)Joe Chip napisał(a): James Cameron rezygnuje z kolejnych Avatarów i ekranizuje Gears of War. ;)
Mi by wystarczyła do szczęścia tylko pierwsza część zdania, a zamiast Gearsów jakikolwiek inny scenariusz przy którego realizacji James nie będzie tracić czasu na zatwierdzanie dizajnu roślinek w 3D.

Odpowiedz
Cytat:ze świetnie wykonanymi rycerzami-zombie

To by zabiło Armię Ciemości. Siła tych filmów tkwi m.in. w ich campowym, komediowym wykonaniu. Tandetnie poruszający się rycerze-marionetki to jedna z tych rzeczy, których nie powinno się poprawiać. Przecież w ich ruchach tkwi część komizmu całości. Jeśli Armia Ciemności, to tylko taniocha i camp, za max 15 baniek.

Odpowiedz
Miałbym dalej swoją ukochaną, tandetną "Armię", po prostu ciekawi mnie jak wyszłoby takie rozwiązanie.

Odpowiedz
Porządna ekranizacje którejkolwiek książki Dostojewskiego. I to mam na myśli produkcje z rozmachem, kosztującą duże ilości kapuchy. Coś jak ostatnio "Nędznicy" tylko że nie musical. Chyba najłatwiej byłoby ze "Zbrodnią i Karą", ale może być i "Idiota" lub "Bracia Karamazow"(choć z tym byłoby ciężko).

Odpowiedz
Zbrodnia i kara powinna zostać zekranizowana w hollywood w latach 70., teraz to sobie jakoś nie wyobrażam.

Odpowiedz
Heh, ja do tej pory drgawek dostaję na wspomnienie ekranizacji Hallmarku z Dempseyem i Delpy. A współcześnie na luzie BBC dałoby radę, jako miniserial.

Co do moich marzeń - ekranizacja porządna cyklu o Fandorinie, najlepiej jako (mini) serial BBC właśnie. Bo ta rosyjska adaptacja serialowa to gówno gorsze od Wiedźmina.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon