Filmy składające się z kilku wyraźnie odzielonych historii
poszukuje tytułów filmów, które mają specyficzną konstrukcje a minowicie skladają sie z kilku historii wyraźnie oddzielonych, poszczególne historie może łączyć jakiś temat albo postać głównego bohatera, przykład: 11.09.01
moje pomysły już mi się wyczerpały a praca magisterska czeka:), więc licze na waszą pomoc
pozdrawiam

Odpowiedz
Nie jestem przekonany czy wybrałeś sobie odpowiednią część forum do zadania tego pytania...
Co do filmów to na przykład "Cztery pokoje", "Sin City", "Pulp Fiction", pierwsze które nasunęły się na myśl. No może bez PF...

Odpowiedz
szla napisał(a):poszukuje tytułów filmów, które mają specyficzną konstrukcje a minowicie skladają sie z kilku historii wyraźnie oddzielonych, poszczególne historie może łączyć jakiś temat albo postać głównego bohatera[...]
Jakaż to wyższa ideologia kazała Ci umieścić ten temat w dziale zagadek? ;)

Przeniosłem do filmów zagranicznych, to chyba lepsze miejsce, zwłaszcza, że może coś ciekawego wyjść z tego tematu. :)

A jeśli już padł "Pulp Fiction", to może i "21 Gramów", a także "Crush"?

A już na pewno "Acid House". I chyba "Historie Miłosne" Stuhra też będą pasować.

Odpowiedz
To przebija wszystko: "Sens życia wg Monty Pythona" ;)

Odpowiedz
massif napisał(a):To przebija wszystko: "Sens życia wg Monty Pythona" ;)
To "Historia Świata" Brooksa też pasuje. :)

Odpowiedz
ta wyższa ideologia to praca magisterska:) niestety nie sprzyja refleksyjności
ok zapomnialam o jednej istotnej rzeczy, nie mogą to być filmy z zaburzoną chronologią takie jak Pulp Fiction czy 21 gram , watki za bardzo się przenikają...dzięki za podpowiedzi, czekam na kolejne:)

Odpowiedz
A może być ....... To właśnie miłość :) ?
Chciałbym tylko powiedzieć że kocham kino

Odpowiedz
Na pęczki jest różnych Creepshowów, Opowieści z krypty czy innych takich, ale Sin City jest tylko jedno.

Odpowiedz
Kawa i papierosy

Odpowiedz
Michnique napisał(a):Kawa i papierosy
Tak, poproszę. :D

Odpowiedz
Noc na ziemi, Nietolerancja, Cztery pokoje, Rozwodów nie będzie, Strefa mroku (film), U progu tajemnicy, Przypadek, Mulholland Drive, Gangsterzy i filantropi, Seria niefortunnych zdarzeń.
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Diabelska Taksówka wzglednie Taksówką przez Chicago (chodzi o jeden film).
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost in time, like tears...in rain. Time to die.

Odpowiedz
Beyond the Limits, bezwzgledny film kanibalistyczno kryminalny o ogromnej zawartosci gore suspensu. Kazda historia to swego rodzaju mistrzostwo w dziedzinie szeroko pojetego horroru, kazda stanowi inna galaz gatunku, zarazem komponujac sie idealnie w calosc ! Jeden z najlepszych obrazow ostatnich lat, a juz napewno jeden z najwazniejszych filmow w historii horroru !

Odpowiedz
"11:14"

Odpowiedz
Moja ulubiona "Magnolia", cudowny "Babel" i "Amorres Perros", "Na skróty" Altmana - te troszkę wpisują się w ten schemat.

Odpowiedz
Traffic,Historie miłosne.

Odpowiedz
Byłbym zapomniał - są też przecież świetne 'Purpurowe skrzypce'!

Odpowiedz
I modny ostatnio "Babel".

Odpowiedz
Biegnij Lola biegnij, tylko że ten film to 3 wersje tej samej historii. To raczej nie pasuję, ale ...
,,Nawet kałuże odbijają Słońce''

Odpowiedz
Był jeszcze taki, w miarę nowy film "Jeden dzień w Europie".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon