No po tym materiale oczekiwania mam jeszcze mniejsze skoro zachęcają zapowiadając "wspólne wchodzenie na plan, PO KOLEI" .
To o nas:
20-05-2021, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2021, 14:46 przez PropJoe.)
|
Friends (NBC, 1994-2004)
|
|
Zanim obejrzałem, myślałem, że to "letdown" to jakiś taki autoironiczny żart / asekuracja, któregoś z nich. :D
No po tym materiale oczekiwania mam jeszcze mniejsze skoro zachęcają zapowiadając "wspólne wchodzenie na plan, PO KOLEI" . To o nas: 20-05-2021, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2021, 14:46 przez PropJoe.)
Na tym materiale wyglądają trochę lepiej. Lisa zestarzała się godnie, Courtney i Jen mają botoksy, ale też trzymają dobrą formę fizyczną. Schwimmer i Le Blanc pewnie mogliby bez problemu odegrać swoje role sprzed 30 lat. Ale Matthew.... masakra - dzieci, nie bierzcie narkotyków i nie pijcie na umór.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-05-2021, 18:59
Lubię "Friendsów", ale jakoś szczególnym fanem, by śledzić losy obsady nigdy nie byłem. Odpaliłem z ciekawości jak się ludzie trzymają i...ergh...ten "Reunion" wydaje się spóźniony o dobrą dekadę. I tak jak napisał Snappik - Panie i Panowie, dbajcie o siebie, jedzcie warzywa, używajcie dobrych kosmetyków i nie tykajcie alko/dragów/strzykawki z botoksem...
23-05-2021, 20:31
Dekadę temu to serial ledwo się skończył, więc było za mało czasu by organizować reunion
24-05-2021, 08:29
Oglądam właśnie Reunion, kobita płacze, mi coś wpadło do oka. Ogólnie nie polecam...
27-05-2021, 09:44
Właśnie skończyłem. Matt Perry wygląda fatalnie, momentami, jakby był po jakimś udarze czy coś. Kiedy Courteney Cox postanawia się odezwać ma się wrażenie, że jej twarz zaraz rozpadnie się. Po Aniston też widać, że kilka "poprawek" wjechało. Z pań najlepiej wygląda zdecydowanie Lisa Kudrow, a Matt LeBlanc to taki podstarzały wujek, z którym na weselu by się flaszkę obalilo.
Nieważne. Na końcu miałem ciarki i potliwe oczy. 10/10. 27-05-2021, 15:13
Czy jest to uber fan serwis czy można sięgnąć, jeśli nie zna się całego serialu na pamięć?
27-05-2021, 15:50
Trudno znaleźć większego fana Przyjaciół niż ja, więc oczywiście mam już seans za sobą. Fajnie, że zdecydowali się na formę spotkania, a nie bawienia się w jakąś fabułę. Są plusy i minusy więc jedziemy:
Plusy: - David Schwimmer: zrobił na mnie największe wrażenie. On wydawał się jako jedyny mieć siły i chęci, aby zrobić z tego spotkania coś fajnego. No i gość jest zupełnie inny niż Ross i całkowicie kupuję jego niegdysiejsze stwierdzenie, że nienawidzi postaci Rossa. - świetnie wyjaśniony fenomen serialu. Nie tyle dobre żarty, co dobranie IDEALNYCH aktorów do swoich ról. Tym bardziej budzi respekt, bo twórcy nie szli na łatwiznę zatrudniając znane twarze. Każdy z nich (moooże poza Cox) był właściwie anonimowy. Duże ryzyko, które się opłaciło. - Aniston i Schwimmer przyznali, że byli de facto w sobie zakochani w czasie kręcenia pierwszych sezonów: pamiętam gdy mówiło się o tym. Pamiętam wywiady u Oprah, jak wypowiadali się o sobie. I zawsze miałem wrażenie, że coś tam było. Potwierdzili. Choć dodali, że nigdy nie było nic więcej. Co by potwiedzało teorię Joey'a z 4. sezonu, że jak jest chemia na ekranie, to znaczy że nie ma bunga bunga poza ekranem:) Chociaż jak było naprawdę? Tylko oni wiedzą. - Archiwalne fragmenty show i chwile, po których reżyser krzyczy "cięcie", a my widzimy dalej co było. Zawsze uwielbiam zaglądać za kulisy w taki sposób. - Le Blanc i jego kontuzje na ekranie:) - Czytanie dialogów przy stole. Intonacja. Od razu widać, że oni mają te postaci opanowane w małym palcu. - Śmiech Lisy Kudrow. Już na zawsze serduszko. - Aktor grający pana Heckles żyje! Myślałem, że jest dużo starszy niż w rzeczywistości. Minusy - Matthew Perry nie dożyje 60. roku życia. Wrak człowieka. Dziwne, że go w ogóle zaprosili. - Wszyscy (poza Davidem) wydawali się być zmęczeni i jakby nieco przymuszeni do wzięcia udziału. Mam wrażenie, że dla nich to show było jednocześnie największym darem i przekleństwem w życiu. Zapewne rzygają ciągłymi pytaniami o serial i trzeba było długo ich przekonywać do wzięcia udziału. - James Corden: nie ma drugiego talk-show hosta, mającego twarz, którą tak mocno chciałoby się uderzyć. Nie kumam fenomenu tego gościa. Mogli już dać Conana, który przynajmniej ma historię przeprowadzania wywiadów z nimi w czasie kręcenia serialu. A nie jakiegoś Brytola, która nie ma z tym nic wspólnego. - Twarz Courtney Cox. Matko Boska - Jennifer też już zaczyna sobie pomagać chirurgią:) - Lady Gaga. Na c*uj ty tam polazłaś! - Pokazywanie fanów z całego świata i ich opinii, jakbyśmy jeszcze nie wiedzieli, że Przyjaciele są do dziś globalnym fenomenem. Gówno mnie obchodzi co ma do powiedzenia na temat serialu jakiś random z Ghany. Ale ogólnie 8/10. Ładne zamknięcie, fani dostali to czego chcieli. Można się rozejść. 29-05-2021, 14:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2021, 14:27 przez ugh.)
Powiedz jeszcze proszę, ile jest tam Biebera i po co. Oraz w jakiej minucie, żebym mógł to jak najszybciej pominąć :)
Cytat:Zapewne rzygają ciągłymi pytaniami o serial i trzeba było długo ich przekonywać do wzięcia udziału.Aniston na bank ma dość i chyba nigdy tego nie ukrywała, ale Cox od lat dość często "Monicuje" w różnoraki sposób na swoim instagramie, więc ona chyba akurat ma do tego zdrowy dystans. 29-05-2021, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2021, 14:52 przez Khet.)
Bieber uczestniczy w kuriozalnym pokazie mody, więc jest przebrany i mało go widać. Inna sprawa, że Cindy Crawford dobrze się trzyma - to pewnie ta pepsi :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-05-2021, 15:06
Corden, Bieber i Gaga do wywalenia. Szczególnie Corden. Jego entuzjazm na kilometr bije sztucznością.
Generalnie przyjemne to było i jak dla mnie Perry wcale aż taki zły nie był, bardziej rozpraszał mnie botoks Aniston, bo do Cox się już przyzwyczaiłem. No i rzeczywiście David Schwimmer był najbardziej aktywny, a LeBlanc to taki fajny wujo. 29-05-2021, 21:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2021, 21:52 przez marsgrey21.)
Taki sobie ten Reunion. Jakimś ortodoksyjnym fanem nie jestem, nie widziałem gdzieś 1/3 odcinków, ale uważam ten serial za wybitny w swojej kategorii. Trochę szkoda, że nie zdecydowano się na chociaż kilkunastominutowy typowy odcinek, choć z drugiej strony ostatnie słowa Kudrow są bardzo rozsądne - bohaterowie musieliby się zmienić, dorosnąć i nie do końca musiałoby to się udać i pyknąć. Pewnie gdyby aktorzy stali na krawędzi bankructwa już dawno mielibyśmy Friends: New Era w sezonach 11-20, ale czeki wysyłane regularnie do ekipy raczej ich od tego pomysłu odsuwają.
Producenci oraz scenarzyści w wywiadzie dobrze wyjaśnili na czym polega jego fenomen i dobrze przedstawili kulisy castingu. Wszystkie nagrania zakulisowe są niesamowite, zwłaszcza w scenie w wnoszeniem kanapy na piętro ;) Perry i Schwimmer są tam zajebiści. Zdecydowanie lepiej wypadły fragmenty gdy ekipa siada sobie na kanapach w znanej sobie scenografii i sobie wspominają czasy. Jest w nich jakaś naturalność, choć nie padają tam jakieś przełomowe słowa. Widać, że się lubili i zostali dobrani znakomicie. Czytanie scenariusza przy stole - kurde, Schwimmer i Le Blanc dalej to mają. Część z talk show z Corbenem do wyje*ania, niepotrzebne to było i widać było u niektórych poczucie żenady. Fanserwis pełną gębą. Pod koniec idzie uronić łezkę, bo do człowieka dociera że to definitywnie koniec i zero szans na powrót tych postaci na plan. Jeżeli ktoś nie lubi tego serialu to Reunion po nim spłynie. Powinni to również ograniczyć do spotkania na planie, pogaduszkach i anegdotach w scenografii oraz z czytaniem przy stole. No i to kiedyś byłby normalny dodatek do DVD/Blu, a nie produkcja pod dodatkowe subskrypcje. 6/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
31-05-2021, 18:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2021, 18:29 przez Snappik.)
Twórczyni serialu PRZYJACIELE czuje się “zażenowana” brakiem różnorodności rasowej w serialu (film.org.pl)
Cytat:W wywiadzie Kauffman przyznaje, że kiedyś uznawała krytykę braku różnorodności za frustrującą, jednak jej myślenie zmieniło się, gdy zabity został George Floyd. Wówczas twórczyni zaczęła się zastanawiać, w jaki sposób brała udział w systemowym rasizmie. Mam nadzieję, że nigdy nie wyjdzie edycja w której Chandler zostanie dzięki CGI zmieniony w murzyna, a Phoebe w Syryjkę.
01-07-2022, 10:30
Ha! :)
Przeciez Friends to chyba pierwszy (obok Seinfelda) naprawde koszerny (super popularny) serial w USA. Co wazne, malo jaki serial/film, probowal wczesniej mieszac swiat WASP i Zydow. Oczywiscie wszystko robione z przechylem pod siebie, gdzie na przyklad okres Bozego narodzenia to jakas Menorka w tle, albo inna gwiazda Davida, ale juz elementy chrzescijanskie byly tradycyjnie ignorowane - Xmas i tyle. I spoko, ich kultura, a wiec chcieli sobie przepychac pewne smaczki....zartuje, subwersja i tyle! :) Odcinki swiateczne byly zreszta tylko gdzies tam w tle, bo tradycyjnie to swieto Dziekczynienia bylo tym glownym, ktore laczylo Przyjaciol jako Nowojorczykow/Amerykanow, poza podzialami etno-religijnymi. I to bylo imo super samo w sobie. Takze jak Kauffman chce wiekszej roznorodnoci (oczywiscie mniej WASP, wiadomo) to niech sie postara i ogarnie nowy, jeszcze bardziej multikulturowy serial.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
01-07-2022, 11:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2022, 11:11 przez Bucho.)
Marcia dalej swoje:
Friends co-creator Marta Kauffman admits it was a 'mistake' to refer to Chandler Bing's transgender parent with male pronouns - after apologising for the show's lack of black leads. https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-10983341/Marta-Kauffman-says-mistake-refer-Chandler-Bings-trans-parent-male-pronouns.html#comments No, ale co, zastepowac Zydow czarnymi, czy jak? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
05-07-2022, 16:14
Zastanawiam sie co ją pchnelo do tego przepraszania. Bo albo naprawde w to wierzy i jej glupio, albo chciala byc znow na afiszach. Moze to pierwsze rzeczywiscie.
06-07-2022, 13:01
Afisze, bo tego jest wiecej, min. zal z powodu braku czarnych aktorow w glownej obsadzie. I mowie, kogo by tam niby zastapili, bo chyba nie Gellerow? Moze Joe zamiast Wlocha idioty bylby czarnym idiota? I to dopiero bylby rasizm :)
Friends to prawie idealny serial komediowy, ktory jest swoista kapsula czasu. To co ona teraz gada to po prostu takie zwykle woke pierdololo.
06-07-2022, 13:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2022, 15:45 przez Bucho.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Glina (TVP, 2004-2008) | shot | 164 | 30,962 |
17-03-2026, 13:29 Ostatni post: shamar |
|
| Deadwood - serial (HBO, 2004-2006) i film (2019) | dillinger | 339 | 94,838 |
21-03-2025, 18:10 Ostatni post: slepy51 |
|
| LOST (ABC, 2004-2010) | blueshadow. | 2,528 | 350,859 |
08-01-2023, 15:54 Ostatni post: Spoilerowo |