No to ja się dla odmiany nie zgodzę - dla mnie "Glina" to Gajewski. Nie żaden Banaś, nie Jóźwiak czy tym bardziej nie jakaś Nela, tylko Radziwłowicz i to jego przygody chcę śledzić, dlatego te 3 ostatnie odcinki, choć dalekie od ideału, były dla mnie o wiele lepsze od tych 3 pierwszych. Sama scena przesłuchania Bociana przez Gajewskiego miała w sobie więcej klimatu dawnego "Gliny" niż te nowe odcinki wyreżyserowane przez Pasika razem wzięte. Śledztwa też był bardziej interesujące i przypominające to, co mieliśmy tam, dodatkowo w końcu dostaliśmy jakieś tło i chłopaków z miasta, robiących gdzieś swoje interesy, co też było ważnym aspektem świata przedstawionego w pierwszych dwóch sezonach. Jasne, nie jest to żaden wybitny poziom i nadal realizacja pozostawia trochę do życzenia ale trochę tego dawnego klimatu mimo wszystko poczułem. Całościowo 6/10.
Przecież miał normalną poboczną rolę jak każdy bardziej znany aktor w poprzednich sezonach.
Oficjalnie jeszcze nikt nic nie potwierdził, Spoilerowo pewnie miał na myśli, że 6 ep kończy się tak jak się kończy co wskazuje na to, że będzie kolejny sezon.
michax napisał(a):zaangażować Olgierda Łukaszewicza do dwóch scen, a może coś z nim wycięto?
Przecież miał normalną poboczną rolę jak każdy bardziej znany aktor w poprzednich sezonach.
koronex1989 napisał(a):Skąd oficjalna informacja o 4 sezonie?
Oficjalnie jeszcze nikt nic nie potwierdził, Spoilerowo pewnie miał na myśli, że 6 ep kończy się tak jak się kończy co wskazuje na to, że będzie kolejny sezon.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
14-11-2025, 12:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2025, 12:33 przez slepy51.)