Gorące wieści, plotki itp.
Aktorzy po taniości to raz, dwa, że bycie producentem filmów Malicka to w mniejszym stopniu inwestycja, a w większym po prostu mecenat.

Odpowiedz
Ale przecież gość też ma na koncie artystyczne niewypały. Podróż do nowej ziemi nie zachwyciła, TTRR też nie doczekał się statusu kultowego i miał sporo mieszanych recenzji, a poza tym niewiele przecież wyreżyserował. Nie wiem, skąd u gościa status geniusza, skoro robi filmy ambitne, ale dalekie od reżyserskiego geniuszu. Inwestycja w niego jest ryzykowna - nawet jeśli ktoś chce po prostu wyprodukować dobry film. Zwłaszcza w ostatnich latach. W końcu Drzewo życia też zebrało sporo zwyczajnie negatywnych recenzji m.in. za nadętą pretensjonalność. Nie wiem, może gość jest jakimś sławnym, uznanym reżyserem teatralnym - to tłumaczyłoby, czemu wszyscy chcą u niego grać. Po prostu nie rozumiem, czemu wszyscy spuszczają się nad jego filmowym dorobkiem, który jest mały i nierówny.

Odpowiedz
Przecież ten gościu kręci prawie same bełkoty. Napiszcie co jest takiego ambitnego i odkrywczego w "Thin Red Line", dla mnie ten film jest średni, bo sorry, ale zbliżenie na trawę i pierdolenie z offu nie powodują, że film staję się ambitny. Z "Tree of Life" jest jeszcze gorzej.

Odpowiedz
Dla Ciebie mały i nierówny, dla niektórych jego filmy są wspaniale różnorodne i rzadkie, co daje im +2 do zajebistości :p poza tym jego tajemniczość też robi swoje. W każdym razie co byś o gościu nie myślał, to występ u niego był i będzie nobilitacją dla aktora, dlatego Malick do następnego projektu może sobie zatrudnić praktycznie każdego o kim marzy, a potem wypieprzyć w montażu nie oglądając się na niczyje zdanie.

Odpowiedz
simek napisałbym coś o bajkach o dobrych amerykańskich żołnierzach-filozofach którzy moralnie tryumfują nad bezsensem wojny i złymi japońskimi żołnierzami dawno temu w trawie ale wyszłoby niestosownie :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale ja przecież nie bronię Malicka i jego filmów, bo sam uważam go za skończonego geniusza, tylko próbuję wytłumaczyć, że mieszane opinie i jak to military określił "artystyczne niewypały" wcale nie zmniejszają prestiżu tego reżysera, bo taki właśnie obecnie jest Malick - bardziej prestiżowy niż uznawany za najlepszego.

Sonny: w TTRL amerykańce wcale nie są tacy dobrzy, a żółtki są przez większość czasu anonimowymi hełmami w krzakach. Zresztą jedno czego będę bronił jak niepodległości, to że TTRL jest jednym z najlepiej sfotografowanych filmów ever.

Odpowiedz
Spoko to tylko taka mała zemsta za "Misję".
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Hawke potwierdza że będą kręcić Before Midnight:

http://collider.com/ethan-hawke-richard-linklater-before-sunset-sequel/192166/

Nie mam pojęcia co tu jeszcze można dopowiedzieć w kontynuacji. Dwójka miała fajne, urwane zakończenie, po co to psuć.
koronex1989

Odpowiedz
Wybrano polskiego kandydata do Oscara:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=90428

"80 milionów" premierę miał w listopadzie zeszłego roku, ale prawdę mówiąc w życiu o tym filmie nie słyszałem...

Odpowiedz
Ten filmik nie ma żadnych szans na nominację, za to czekam na przyszły rok, kiedy na pewno wyślemy do boju film o Wałęsie - jeśli on nie zdobędzie Oscara to wątpię, żebyśmy kiedykolwiek go dostali.

Odpowiedz
Oscary za ponad pół roku a oni już zgłaszają film? To do kiedy jest termin?
Wiedzą, że nic lepszego już nie wyjdzie?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zasady kwalifikacji filmów nieanglojezycznych są zupełnie inne niż tych do wszystkich innych kategorii, ale wiem tylko tyle, że są one mocno pokręcone i na pewno nie ma prostego podziału, że liczą się filmy wyświetlane w 2012.

Odpowiedz
Tak w skrócie, to film musi mieć premierę od września do września, być wyświetlany przynajmniej tydzień w LA czy NY, nie może być wcześniej emitowany w TV czy internecie itp. itd.

Odpowiedz
Po nominacji ważna jest również promocja filmu. Wbrew temu co by można było sądzić, to "Katyń" wcale nie miał takich małych szans, ale totalnie olano promocję w USA. Kilka pokazów dla Polonii, za mało kopii, mało informacji itd. Chociaż wiadomo w ostatnim czasie to "W Ciemności" miało największe szanse.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nieźle, nieźle. Film miał właśnie swoją premierę w Wenecji. Według mnie ktoś powinien założyć osobny temat o "Masterze". Ja sam nie czuję się do tego wystarczająco odpowiedni, godny. Des, też ze względu na swój avatar mógłby to zrobić ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat: nie czuję się do tego wystarczająco odpowiedni, godny.

Nie jesteś godny, aby przyjąć nowy film Andersona w ramach komunii? ;)

Odpowiedz
Gliniarz z Beverly Hills jednak w TV. Pilot powstaje dla CBS, a współtwórcą jest Shawn Ryan (THE SHIELD).

http://www.slashfilm.com/shawn-ryan-and-eddie-murphys-beverly-hills-cop-series-lands-at-cbs/

Cholera, to nie brzmi tak źle. Tj. głównie ze wzgledu na Ryana. Tylko to CBS... Wolałbym FX albo nawet od biedy ShowTime. "Beverly Hills Cop" bez fucków, krwi i odrobiny brudu?

Odpowiedz
Wyjdą "Godziny Szczytu", tyle że bez Jackie Chana czyli nothing to see here.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości