31-08-2012, 09:28
|
Gorące wieści, plotki itp.
|
|
Aktorzy po taniości to raz, dwa, że bycie producentem filmów Malicka to w mniejszym stopniu inwestycja, a w większym po prostu mecenat.
Ale przecież gość też ma na koncie artystyczne niewypały. Podróż do nowej ziemi nie zachwyciła, TTRR też nie doczekał się statusu kultowego i miał sporo mieszanych recenzji, a poza tym niewiele przecież wyreżyserował. Nie wiem, skąd u gościa status geniusza, skoro robi filmy ambitne, ale dalekie od reżyserskiego geniuszu. Inwestycja w niego jest ryzykowna - nawet jeśli ktoś chce po prostu wyprodukować dobry film. Zwłaszcza w ostatnich latach. W końcu Drzewo życia też zebrało sporo zwyczajnie negatywnych recenzji m.in. za nadętą pretensjonalność. Nie wiem, może gość jest jakimś sławnym, uznanym reżyserem teatralnym - to tłumaczyłoby, czemu wszyscy chcą u niego grać. Po prostu nie rozumiem, czemu wszyscy spuszczają się nad jego filmowym dorobkiem, który jest mały i nierówny.
31-08-2012, 09:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2012, 09:35 przez military.)
Przecież ten gościu kręci prawie same bełkoty. Napiszcie co jest takiego ambitnego i odkrywczego w "Thin Red Line", dla mnie ten film jest średni, bo sorry, ale zbliżenie na trawę i pierdolenie z offu nie powodują, że film staję się ambitny. Z "Tree of Life" jest jeszcze gorzej.
31-08-2012, 09:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2012, 09:39 przez hanys.)
Dla Ciebie mały i nierówny, dla niektórych jego filmy są wspaniale różnorodne i rzadkie, co daje im +2 do zajebistości :p poza tym jego tajemniczość też robi swoje. W każdym razie co byś o gościu nie myślał, to występ u niego był i będzie nobilitacją dla aktora, dlatego Malick do następnego projektu może sobie zatrudnić praktycznie każdego o kim marzy, a potem wypieprzyć w montażu nie oglądając się na niczyje zdanie.
31-08-2012, 09:44
simek napisałbym coś o bajkach o dobrych amerykańskich żołnierzach-filozofach którzy moralnie tryumfują nad bezsensem wojny i złymi japońskimi żołnierzami dawno temu w trawie ale wyszłoby niestosownie :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 31-08-2012, 09:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2012, 09:52 przez SonnyCrockett.)
Ale ja przecież nie bronię Malicka i jego filmów, bo sam uważam go za skończonego geniusza, tylko próbuję wytłumaczyć, że mieszane opinie i jak to military określił "artystyczne niewypały" wcale nie zmniejszają prestiżu tego reżysera, bo taki właśnie obecnie jest Malick - bardziej prestiżowy niż uznawany za najlepszego.
Sonny: w TTRL amerykańce wcale nie są tacy dobrzy, a żółtki są przez większość czasu anonimowymi hełmami w krzakach. Zresztą jedno czego będę bronił jak niepodległości, to że TTRL jest jednym z najlepiej sfotografowanych filmów ever. 31-08-2012, 09:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2012, 09:59 przez simek.)
Spoko to tylko taka mała zemsta za "Misję".
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 31-08-2012, 10:03
Hawke potwierdza że będą kręcić Before Midnight:
http://collider.com/ethan-hawke-richard-linklater-before-sunset-sequel/192166/ Nie mam pojęcia co tu jeszcze można dopowiedzieć w kontynuacji. Dwójka miała fajne, urwane zakończenie, po co to psuć.
koronex1989
31-08-2012, 10:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2012, 10:45 przez koronex1989.)
Wybrano polskiego kandydata do Oscara:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=90428 "80 milionów" premierę miał w listopadzie zeszłego roku, ale prawdę mówiąc w życiu o tym filmie nie słyszałem... 01-09-2012, 21:45
Ten filmik nie ma żadnych szans na nominację, za to czekam na przyszły rok, kiedy na pewno wyślemy do boju film o Wałęsie - jeśli on nie zdobędzie Oscara to wątpię, żebyśmy kiedykolwiek go dostali.
01-09-2012, 21:53
Oscary za ponad pół roku a oni już zgłaszają film? To do kiedy jest termin?
Wiedzą, że nic lepszego już nie wyjdzie?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-09-2012, 23:20
Zasady kwalifikacji filmów nieanglojezycznych są zupełnie inne niż tych do wszystkich innych kategorii, ale wiem tylko tyle, że są one mocno pokręcone i na pewno nie ma prostego podziału, że liczą się filmy wyświetlane w 2012.
01-09-2012, 23:54
Tak w skrócie, to film musi mieć premierę od września do września, być wyświetlany przynajmniej tydzień w LA czy NY, nie może być wcześniej emitowany w TV czy internecie itp. itd.
02-09-2012, 00:18
Po nominacji ważna jest również promocja filmu. Wbrew temu co by można było sądzić, to "Katyń" wcale nie miał takich małych szans, ale totalnie olano promocję w USA. Kilka pokazów dla Polonii, za mało kopii, mało informacji itd. Chociaż wiadomo w ostatnim czasie to "W Ciemności" miało największe szanse.
02-09-2012, 11:09
Nieźle, nieźle. Film miał właśnie swoją premierę w Wenecji. Według mnie ktoś powinien założyć osobny temat o "Masterze". Ja sam nie czuję się do tego wystarczająco odpowiedni, godny. Des, też ze względu na swój avatar mógłby to zrobić ;)
02-09-2012, 15:55 Cytat: nie czuję się do tego wystarczająco odpowiedni, godny. Nie jesteś godny, aby przyjąć nowy film Andersona w ramach komunii? ;) 02-09-2012, 16:01
Gliniarz z Beverly Hills jednak w TV. Pilot powstaje dla CBS, a współtwórcą jest Shawn Ryan (THE SHIELD).
http://www.slashfilm.com/shawn-ryan-and-eddie-murphys-beverly-hills-cop-series-lands-at-cbs/ Cholera, to nie brzmi tak źle. Tj. głównie ze wzgledu na Ryana. Tylko to CBS... Wolałbym FX albo nawet od biedy ShowTime. "Beverly Hills Cop" bez fucków, krwi i odrobiny brudu? 05-09-2012, 00:07
Wyjdą "Godziny Szczytu", tyle że bez Jackie Chana czyli nothing to see here.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 05-09-2012, 03:09
Skończyli zdjęcia do Before Midnight?!
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/surprise-richard-linklater-has-completed-before-midnight-with-ethan-hawke-julie-delpy-20120905?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook 05-09-2012, 20:23 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |