Gorące wieści, plotki itp.
Cytat:oba filmy powstają przy użyciu techniki motion-capture
Nie mogę się doczekać aż zobaczę w dodatkach Scarlett wijącą się po studiu jak wąż ;D

Odpowiedz
(20-08-2014, 23:34)zombie001 napisał(a): Równie dobrze można zapytać, co jest nie tak z animowaną Księgą Dżungli z 67, że ktoś nakręcił film ze J. Scottem Lee :)
No i mało to powstało filmów, które są kolejną adaptacją książki?

O ile się nie mylę, to po animowanej już inna aktorska była.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Temat się popsuł jak True Detective?

Odpowiedz
Nie, już śmiga :)

Odpowiedz
(21-08-2014, 12:29)simek napisał(a):
Cytat:oba filmy powstają przy użyciu techniki motion-capture
Nie mogę się doczekać aż zobaczę w dodatkach Scarlett wijącą się po studiu jak wąż ;D

Biorąc pod uwagę fakt, że Scarlett jest w ciąży, a film aktualnie kręcą, to pewnie się nie będzie wiła. Nie wiem też na jaką skalę Favreau wykorzysta tą technologie. Równie dobrze na planie mogą paradować dublerzy, a głosy będą podkładane przez aktorów w postprodukcji.

Z tego co czytałem wersja Disneyowska będzie "lżejsza" i nawiązywać ma do animacji. Natomiast wersja WB ma być wierniejszą adaptacją książki Kiplinga, czyli nieco mroczniejsze i brutalniejsze podejście.

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Przecież se jaja robię. Reżyser musiałby być zdrowo pojebany, żeby kazać aktorowi udawać węża zamiast zrobić go 100% CGI. Człekokształtne stwory tak, ale wąż? :)

Odpowiedz
Przecież też żartuje... Nikt nie będzie turlał się po podłodze i udawał węża :)

Wydaje mi się jednak, że Serkis podejdzie do tego bardziej profesjonalnie i Blanchett 'włoży' w swoją rolę nieco więcej niż głos.

Serkis zresztą mówił w wywiadzie, że wszystkie zwierzęta będą tworzone przy pomocy motion-capture. W końcu to on jest specjalistą, nie ja.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Oczywiście nie wiemy jak te filmy mają docelowo wyglądać, ale w przypadku węża można pokusić się o jakieś oddanie mimiki aktorki na jego paszczę, ryjek czy jak to się tam u nich nazywa.

Odpowiedz
(22-08-2014, 14:01)simek napisał(a): Reżyser musiałby być zdrowo pojebany, żeby kazać aktorowi udawać węża zamiast zrobić go 100% CGI. Człekokształtne stwory tak, ale wąż? :)

A czy przypadkiem Cumberbatch nie udawał Smauga do Hobbita? Znaczy wiem, że miał to ustrojstwo na twarzy, by mimikę oddać i w ogóle, ale widziałem też parę fotek jak leżał na podłodze czy coś :)

Odpowiedz
Historia o Mowglim to jakaś 1/5 książkowej Księgi dżungli. Fajnie by było, gdyby zaczęli też ekranizować całą resztę.

Odpowiedz
(22-08-2014, 14:58)raven.second napisał(a): A czy przypadkiem Cumberbatch nie udawał Smauga do Hobbita? Znaczy wiem, że miał to ustrojstwo na twarzy, by mimikę oddać i w ogóle, ale widziałem też parę fotek jak leżał na podłodze czy coś :)
Smok mimo wszystko ma jednak cztery łapy, z czego przednie "ręce" przechodzące w skrzydła są dość długie i chwytne, więc zagrać jego ruchy to żaden problem, no ale węża? Na ile sposobów można się wić po ziemi? :P

Odpowiedz
Cytat:Na ile sposobów można się wić po ziemi? :P
Właśnie o to chodzi, żeby Scarlett pokazała na ile sposobów potrafi się wić po ziemi :D

Odpowiedz
(21-08-2014, 12:29)simek napisał(a): Nie mogę się doczekać aż zobaczę w dodatkach Scarlett wijącą się po studiu jak wąż ;D

"Under the skin" nie starczyło? Czego byś jeszcze chciał? Jej nagrania z wizyty u ginekologa ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Scarlett nigdy za wiele.

Odpowiedz
tere-fere, na Hannibalu też ponoć mdleli, a jest tam scena jedzenia wprost z głowy i jakoś nie szokuje
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kogo nie szokuje, tego nie szokuje. Dla mnie jest obleśna w chu.

Odpowiedz
No jest obleśna, ale to nie znaczy, że film jest od razu mega szokujący, bo jakaś lasia - tu już odwołuje się do newsa - wstrzykuje sobie dopalacze.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Na Requiem For a Dream ludzie też mdleli? :)

Odpowiedz
Cytat:Równie dobrze można zapytać, co jest nie tak z animowaną Księgą Dżungli z 67, że ktoś nakręcił film ze J. Scottem Lee :)

A co było nie tak z tą z 1942 roku? (jedyną jaką widziałem)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości