Gorące wieści, plotki itp.
simek napisał(a):najbardziej w tym książkowym lubiłem nie jego dedukcję, tylko to, że wcale nie był świętoszkiem, tylko normalnym facetem zdolniachą, który postanowił zarabiać na życie w jeden z najfajniejszych sposobów na świecie.

Zaraz, mowisz o ksiazce czy o komiksie? A jezeli to pierwsze, to czy mowisz o ksiazce Arthura Conan Doylea?

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Nowy+%22Sherlock+Holmes%22+b%C4%99dzie+si%C4%99+ostro+%C5%82ajdaczy%C5%82,News,id=50436

a szkoda, bo chcialbym sobie obejrzec klasycznego sherlocka
Youniverse

Odpowiedz
Jakuz, nie chodziło mi o takie kozaczenie jak opisują na filmwebie, ale na przykład prochy to sobie lubił brać jak mu się nudziło. Świętoszkiem w tej bajce był Watson. Mam nadzieje, że w filmie nie przholują i nie skupią się tylko na imprezkach Holmesa z małą przerwą na brawurowe śledztwo.

Odpowiedz
Koncept dość zacny, ale pachnie mi to Prima Aprilisowym żartem. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Następnym filmem Christophera Nolana będzie wysokobudżetowa produkcja sci-fi pt. "Inception". Wiadomo już że w roli głównej wystąpi Leonardo DiCaprio, a obecnie rozmowy prowadzą Marion Cotillard, Cillian Murphy i Ellen Page.

Obsada ekstra, oby scenariuszowo filmowi było bliżej do Prestiżu niż Mrocznego rycerza.

Odpowiedz
simek napisał(a):Jakuz, nie chodziło mi o takie kozaczenie jak opisują na filmwebie, ale na przykład prochy to sobie lubił brać jak mu się nudziło.

E tam prochy - morfinke zaledwie i to tylko rzekomo. Poza tym Holmes to klasyczna brytyjska flegma, dobre maniery i sztywniactwo. :) No i okreslenie 'zdolniacha' to jednak eufemizm, co?

Cytat:Mam nadzieje, że w filmie nie przholują i nie skupią się tylko na imprezkach Holmesa z małą przerwą na brawurowe śledztwo.

Co ty, spotow nie widziales? Przeciez Sherlockowi blizej bedzie tutaj do Vina Diesela z xXx niz jego ksiazkowej wersji.

Odpowiedz
Cytat:Kal Penn, aktor znany z takich filmów jak "O dwóch takich co poszli w miasto", "Wieczny student 2", "Noc kawalerów", czy "Wielkie kino", zostanie politykiem. Aktor zawiesił właśnie swoją karierę aktorską i rozpoczyna pracę w Biurze Stosunków Międzynarodowych w Białym Domu.

Penn, który aktywnie wspierał prezydenta USA Baracka Obamę podczas kampanii, przerwę w aktorstwie rozpoczął dość spektakularnie: grany przez niego dr Kutner zniknął z serialu "Dr House" w dość dramatycznych okolicznościach. Aktor nie zamierza jednak radykalnie zrywać z aktorstwem. - Uwielbiam grać - mówi. - Od dziecka w równych proporcjach pociąga mnie sztuka i służba publiczna. Myślę, że to dobry moment na to, aby przez jakiś czas zająć się czymś innym.

Obejmując stanowisko w Biurze Stosunków Międzynarodowych Penn odpowiedzialny będzie za relacje z społecznościami Azji oraz wysp Pacyfiku

hmm...lol?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja powiem tylko, ze dramatyczny koniec jego postaci to najlepsze co wydarzylo sie w Housie od dwoch sezonow. Czekam az reszta "nowej ekipy" zdechnie w cholere :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
najważniejszy news kwietnia (skopiowałem od największego polskiego portalu filmowego na świecie):

Jamie Foxx i Michael Mann pracowali ze sobą ostatni raz trzy lata temu przy okazji "Miami Vice". Już wkrótce jednak ścieżki zawodowe obu panów mogą się zejść ponownie przy okazji projektu "Damage Control". Foxx wcieli się w nim w rzecznika prasowego sprawiających kłopoty sportowców. Aktor uważa, iż w czasach, gdy codziennie słyszymy o skandalach dopingowych, taki film jak "Damage Control" jest po prostu konieczny.

Na razie na premierę czeka inny obraz Manna, "Wrogowie publiczni". Mówiło się również, że reżyser ma stanąć za kamerę thrillera "Frankie Machine" - historii zabójcy na emeryturze (w tej roli Robert De Niro).

jak widać Wyrocznia - w przerwach pomiędzy pisaniem kolejnych genialnych historii o bandytach i policjantach - skwapliwie przeszukuje archiwa wielkich wytwórni, wybierając najlepsze z możliwych scenariusze do nakręcania. <ok>

Odpowiedz
Fotka promocyjna z najnowszego filmu krótkometrażowego Pixara Partly Cloudy:

[Obrazek: bigpartlycloudy.th.jpg]

Spójrzcie tylko na chmurkę - kolejna urocza postać, która już mnie kupiła samym swoim wyrazem twarzy.

Odpowiedz
Mierzwiaku, chyba musisz sobie uzupelnic poziom testosteronu :)
--
Laozi

Odpowiedz
To Pixar zaraz po Up zabrał się za następną animację. Cieszę się niezmiernie. Jeszcze nie widziałem UP, ale wiem, że będzie w dechę i po fotce Mierzwiaka następna animacja też będzie pewnie świetna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale zdajecie sobie sprawę, że to będzie krótkometraż puszczany przed "Up"?

Odpowiedz
Jeśli tak to szkoda. Chociaż z drugiej strony ich krótkometrażówki są czasami lepsze od pełnych produkcji. Jeślii przed Up będzie puszczany już odliczam godziny do premiery :wink:

Odpowiedz
Cytat: Michael Bay czuje się zmęczony wysokobudżetowymi produkcjami, w których pełno jest wybuchów, ognia i strzelanin. Reżyser postanowił więc, że zanim wejdzie na plan trzeciej części "Transformers", nakręci skromny, osobisty film.

Trudno w to uwierzyć, bo przecież niemal wszystkie tytuły w filmografii Baya to blockbustery za ponad 100 milionów dolarów. Tak czy inaczej nowe dzieło twórcy "Wyspy" ma być 'małym' filmem - mroczną komedią w stylu "Pulp Fiction", opartą w dodatku na prawdziwej historii.

Paramount zapowiedział, że "Transformers 3" pojawią się w kinach 1 lipca 2011 roku. Jeśli Bay chce się wyrobić z oboma projektami, powinien rozpocząć zdjęcia do komedii jeszcze w tym roku.

Aż nie wierzę :)

Odpowiedz
Czemu? Facet ma niezly zmysl komediowy, co pokazal w Bad Boys lub Twierdzy.
--
Laozi

Odpowiedz
No Twierdza to komedia na całego. :) A co do tego filmu, to chyba jest nieco przesadzona nowina. Pochodzi z fragmentu wywiadu o TF2. Nie pamiętam skąd - chyba z VFXBlog. Bay wspomniał tam, że "chciałby nakręcić małą sensację, której scenariusz ma na biurku, ale wytwórnie dają mu tylko blockbustery" (no dramat).

Odpowiedz
Cytat:Bruce Willis będzie twarzą marki Sobieski. Za czteroletni kontrakt reklamowy dostanie 16 mln dolarów - ustaliła "Rzeczpospolita".

Kampania reklamowa ma ruszyć w tym miesiącu. Gwiazdor znany m.in. z serii filmów "Szklana pułapka", który reklamuje już np. niemieckie piwo Veltins, będzie promował wódkę Sobieski m.in. w Hiszpanii, Francji, krajach bałtyckich, na Ukrainie oraz w Chinach. W tym ostatnim marka Sobieski nie jest jeszcze znana.

Bruce Willis będzie twarzą marki także w Polsce - pod koniec 2008 r. zajmowała ona miejsce w pierwszej piątce na rodzimym rynku wódki. Jednak gwiazdor nie pojawi się na billboardach ani w reklamie telewizyjnej ze względu na ograniczenia reklamy mocnych alkoholi. Zarząd Belvedere liczy jednak, że marce pomoże rozgłos, który zapewni jej Willis. Jeszcze w tym roku firma zamierza zaprosić aktora do Polski.

Belvedere nie zdradza, ile zapłaci amerykańskiej gwieździe. Jak dowiedziała się nieoficjalnie "Rzeczpospolita", będzie ją to w ciągu najbliższych czterech lat kosztować ok. 16 mln dolarów. Nie jest wykluczone, że przedłuży kontrakt z Willisem na kolejne lata.

Wykorzystanie wizerunku aktora ma pomóc Sobieskiemu w ekspansji na światowym rynku wódki. Zakłada ona, że w ciągu trzech lat marka wejdzie do pierwszej trójki najpopularniejszych wódek o zasięgu globalnym. Według rankingu branżowego magazynu "Impact" jest ona obecnie siódmą wódką premium świata. Jej łączna sprzedaż w 2008 r. wyniosła 24,75 mln litrów i była o 10 proc. wyższa niż w 2007 r.

Bruce Willis nie będzie pierwszą globalną sławą, która promuje polskie marki. W tym tygodniu do tej grupy dołączy także Danny DeVito. Będzie reklamował bank BZ WBK.

chyba faktycznie na zachodzie jest kryzys w takim razie :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A co wy na to:
http://www.filmweb.pl/Zdj%C4%99cia+do+%22Machete%22+ju%C5%BC+w+czerwcu,News,id=50956
Ani Grindhouse'a ani tego drugiego nie widziałem zapowiada się roz×××××cy film <ok>

Odpowiedz
Ale mówi to takimi ogólnikami i takimi komunałami, które w HW nie znaczą praktycznie nic. Od pomysłu do przemysłu droga daleka, szczególnie że Fox sparzył się finansowo na obu AvP.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości