Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Ja teraz gram w Batman Arkham Asylum i jestem strasznie podjarany:D Jedna z najlepszych gier, w jakie grałem:)
Początkowo myślałem, że to będzie prosta nawalanka, bardzo komiksowa i przerysowana. I pomyliłem się:) Jest bardzo mroczno, poważnie i realistycznie. A ten realizm objawia się między innymi przepięknie w takich smaczkach, jak np. Joker komentujący walki swoich podwładnych i znikanie kolejnych członków gangu. Albo przez cały czas skaczemy sobie po gargulcach i robimy rozpierduchę i nagle Joker postanawia je wysadzić. Niby prosty ciąg przyczynowo skutkowy, ale ile radości daje:)
Wszystkie postacie są świetnie skonstruowane. Joker może konkurować z Jackiem Nicholsonem:) A inni wiele mu nie ustępują. A niektóre wywiady są genialne.
Jeżeli chodzi o design Arkham Asylum, to Batmana oceniam równo z Bioshockiem. Czyli graficznie (chodzi mi o konstrukcję, a nie fotorealizm) to najlepsza gra jaką widziałem.
Walka. Prosta w obsłudze, ale jakże emocjonująca i widowiskowa. Jestem już na końcu gry, ale walka dalej się nie nudzi, mimo że cały czas robi się w sumie to samo.
Te wszystkie dodatki, życiorysy, wywiady i zagadki. Zawsze wkurzało mnie coś takiego, ale w Batmanie zbieram wszystko. Wywiady wspaniale uzupełniają portrety psychologiczne adwersarzy Batmana. Życiorysy są wspaniałym źródłem wiedzy - Batmana znam jedynie z filmów, więc fajnie dowiedzieć się o innych psycholach z Gotham City. A zagadki po prostu fajnie się rozwiązuje:)
Ale najlepsze jest to, że człowiek czuje się jak Batman:D
Co do czucia ciała w MW2. Jedna akcja ze skokiem nad przepaścią i podaniem ręki, druga z płynięciem pod wodą z pomocą butli z gazem i muszę przyznać, że w żadnej innej grze nie czułem się tak "związany" z ciałem bohatera:)
09-05-2010, 22:49
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Arkham Asylum to zdecydowanie moje top 5 gier TPP w jakie grałem. Wspomniana już walka to całkowite odwrócenie dotychczasowych przyzwyczajeń, jeśli chodzi o chodzone bijatyki. Szczególnie to zauważyłem, gdy zaraz po skończeniu AA na hardzie (jedyny słuszny tryb) przerzuciłem się na X-men Origins: Wolverine (też przednia, choć później troszkę wtórna gra). Jeśli o walkę chodzi, to gra z Loganem polega ogólnie na odblokowywaniu coraz to nowych kombinacji klawiszy, których wklepanie zapewnia jakieś dewastujące efekty. W AA zastosowano całkowicie inny myk - atak i kontratak. Wszystko. No dobra, dochodzi jeszcze ciśnięcie batarangiem, dwa ciosy specjalne i ogłuszenie. W dalszym ciągu to jednak prostota niespotykana obecnie w beat'em upach. I efekt jest taki, że nawet za drugim podejściem pod sam koniec gry czułem dreszczyk emocji, gdy miało dojść do położenia przeciwników przy pomocy samych pięści. Po prostu gracz czuje się jak totalny wymiatacz, a to wszystko osiągnięto tylko przy pomocy dwóch klawiszy. Ja chcę tak wszędzie!
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
10-05-2010, 00:05
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
mnie nowy SC specjalnie nie powalil. Takie sobie misje, glupi przeciwnicy, mozna bez strachu wszystkich wybic bronia palna i nie ma zadnej konsekwencji tegoż. Chyba wolalem stara dobra skradanke. na plus finishery.
Obecnie grywam w Mass Effect 2. MEGA gra
10-05-2010, 10:58
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Teraz można za darmo ściągnąć Portala ze steama:) Właśnie przeszedłem - świetna gra.
14-05-2010, 13:09
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Też właśnie przeszedłem i również polecam :)
14-05-2010, 13:44
Stały bywalec
Liczba postów: 1,858
Liczba wątków: 48
Portal jest 10/10, to jedna z najgenialniejszych i najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem - tylko szkoda, że taka krótka :) W ogóle cały Orange Box to jeden wielki orgazm i najlepsza inwestycja w rynek gier jaką kiedykolwiek zrobiłem - zresztą jak wszystkie produkcje Valve.
Już jest zapowiedziana dwójeczka, która ma być pełnoprawną, o wiele dłuższą produkcją :) Mega mega mega, choć ja wciąż czekam na jakieś info o HL3...
14-05-2010, 18:18
Stały bywalec
Liczba postów: 13,406
Liczba wątków: 77
http://www.gametrailers.com/video/review-red-dead/100285
Zajebiste. Musi wyjść na PC. Zakochałem się w tych widoczkach i rozwalaniu wrogów.
No i można tu robić takie rzeczy http://www.liveleak.com/view?i=468_1274045745
Czad.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-05-2010, 15:44
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Aye, te widoki mnie na początku kupiły. Jeśli wszystko pójdzie bez zgrzytów, to na moim zadupiu premiera już w ten piątek. Tego dnia będzie mi zdecydowanie ciężko wysiedzieć w robocie.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
18-05-2010, 15:51
Banned
Liczba postów: 34,153
Decyzja podjęta: to będzie pierwsza gra jaką w lipcu kupię na PS3 :mrgreen:
Snappik napisał(a):No i można tu robić takie rzeczy http://www.liveleak.com/view?i=468_1274045745
Co na to Benedykt?!
18-05-2010, 23:14
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
GTA4 i Crazy Taxi to dwie gry, które od razu przychodzą mi na myśl, kiedy myślę o spieprzonych konwersjach. Chyba do dziś nie powstał komputer, który płynnie pociągnąłby CT.:) W każdym razie, zmierzam do tego, że odkryłem konsolowego odpowiednika tych gier. Quake, kur*a, cztery.
Sama giera jest w pytkę - fajnie się strzela, jest brudny klimat dwójki (czyli najlepszej części serii), graficznie do dziś da się na to patrzeć. Bo grafika to toczka w toczkę Doom 3, tylko bardziej brązowy. Z Doomem 3 pierwszy Xbox radził sobie bez problemu - gra śmigała. Xbox 360 ledwie ciągnie ten sam silnik graficzny.
Osobę odpowiedzialną za konwersję Q4 na konsole po prostu udusiłbym, potem zwolnił z pracy i dał wilczy bilet. Jeśli na ekranie jest coś więcej niż ściana, framerate zwalnia do ok. 20 klatek - czyli da się grać, jest stabilnie, ale płynnie to juz nie bardzo. W ostrzejszych chwilach jest jednak gorzej. I to jest po prostu nieakceptowalne na konsoli, która ciągnie Gearsy 2 czy Alana Wake'a.
No ale generalnie framerate to problem gier z tego okresu na 360. Mimo wszystko przez większość czasu jest stabilny, więc da się grać, a gra jest na tyle fajna, że jakoś przełknę tę zniewagę. Szkoda, że spieprzyli też audio - dialogi są za ciche w stosunku do efektów i nie da się tego naprawić.
No cóz. Giera na 8/10, konwersja na 2/10. Całość ratuje pięknie skonwertowana full wersja Quake 2, dołączona do zestawu.:)
19-05-2010, 21:42
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
a ja sobie pogralem troche w Red Deada na iksie rzecz jasna. Bardzo dobra gra:) Mozna konie lapac na lasso:)
19-05-2010, 22:10
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
recka Najlepszej Gry w Historii:
MUSZE W TO ZAGRAĆ - CHOĆBYM MIAŁ KUPIĆ KONSOLE - ZAGRAM W TO! przysięgam na oczy mojej starej, że zagram.
19-05-2010, 22:40
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Poczekaj z rok jak na GTA IV i na PCta też wyjdzie : )
19-05-2010, 23:10
Banned
Liczba postów: 34,153
I będzie się ledwo dało grać nawet na minimalnych ustawieniach? Nie, dzięki : )
Trzy najważniejsze powody dla których kupuję PS3:
1) Blu-ray
2) GTA - dostępne i kolejne
3) Red Dead Redemption
4) God of War III
5) Uncharted 1&2
6) Heavenly Sword
Aaaaaj trochę się zapędziłem :mrgreen:
Oczywiście na forach już wrze, bo są różnice w grafice RDR między obiema konsolami:
- na PS3 jest większy blur - dla mnie plus, wolę to niż ostre, ale poszarpane krawędzie na X360
- na PS3 jest gorsza trawa :lol:
19-05-2010, 23:14
Stały bywalec
Trzy najważniejsze powody, dla których w najbliższym czasie nie będę miał PS3 mimo, że bardzo chcę:
1) Nie mam pieniędzy
2) Nie mam pieniędzy
3) Nie mam pieniędzy...
...
20) Nie mam telewizora HD (na którego... nie mam pieniędzy...)
A co do RDR to też się napaliłem, ale spokojnie sobie poczekam na wersję PC-tową. Mam tylko nadzieję, że się bardziej postarają z konwersją i nie będzie trzeba ściągać miliona patchy...
20-05-2010, 01:57
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Rodia napisał(a):20) Nie mam telewizora HD (na którego... nie mam pieniędzy...)
Ja gram na zwykłym monitorze komputerowym kineskopowym podłączonym do konsoli przez VGA Box i grafika daje czadu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
20-05-2010, 02:41
Stały bywalec
Niby jest to też pewne rozwiązanie, ale jednak na wielkim telewizorze jest inne wrażenie...
20-05-2010, 02:43
.
Liczba postów: 27,858
Liczba wątków: 62
http://www.aeropause.com/2010/04/fox-to-show-half-hour-red-dead-redemption-special-on-may-29/
Może być dobra rzecz, od czasów GTA3 myślałem o tym, że fajnie by było jakby ktoś zrobił jakiś film na silniku gry, ciekawy jestem jak to wyjdzie, reżysera zatrudnili odpowiedniego, może być dobrze.
23-05-2010, 12:14
Stały bywalec
Liczba postów: 750
Liczba wątków: 13
Mierzwiak napisał(a):Trzy najważniejsze powody dla których kupuję PS3:
1) Blu-ray
2) GTA - dostępne i kolejne
3) Red Dead Redemption
4) God of War III
5) Uncharted 1&2
6) Heavenly Sword
Ja kupiłem dla punktu nr 1. Mając konsolę mówiłem cały czas że i tak będę grał na PC bo co to granie na konsoli. Potem dorwałem uncharted 1 i przekonałem się do kolejnych punktów które wymieniłeś :lol: Uncharted sprawdził że zakochałem się padzie, konsoli i praktycznie całkowicie odkochałem się w graniu na PC :oops: . Obecnie gram głównie na konsoli, bardzo sporadycznie na PC :wink:
Teraz pykam w Uncharted 2 i jestem ponownie oczarowany całością <ok>
23-05-2010, 18:26
.
Liczba postów: 27,858
Liczba wątków: 62
OMG, wszystkie recenzje niezwykle pozytywne, no i najważniejsze dla mnie źródło informacji - kumpel z X360, który był negatywnie nastawiony do RDR, mówi, że jest cudnie, ogrom możliwości, znacznie lepiej dopracowane niż GTA IV. Nie mogę się doczekać aż położę łapki na padzie i odpalę tą gierkę, a potem czekać na premierę na PC.
Cytat:Mając konsolę mówiłem cały czas że i tak będę grał na PC
A to dziwne, ja jakbym miał zamiar kupić konsolę to bym z miejsca podziękował za granie na takiej kłopotliwej platformie jak PC. Mówicie, że argumentem do zakupu jest Blu, ale w takim wypadku nadal sporo taniej wychodzi mi kupno samego odtwarzacza za 500zł i granie na obecnym kompie niż inwestowanie 1500 w PS3.
23-05-2010, 19:12
|