Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Halo zawsze miało bezbłędne trailery, szkoda że gra jest kijowa. niemniej film bym obejrzał.
Aktualnie rządzi: ja
15-09-2010, 20:41
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Mówisz o "Reach", czy poprzednich odsłonach?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
15-09-2010, 23:00
Stały bywalec
mówię generalnie o serii Halo ;) choć nie grałem w tą ostatnią. ale scenariusz zawsze był ten sam - oglądam trailer - zachwyt, widzę gemplej - nara.
15-09-2010, 23:05
Stały bywalec
Jakbym słyszał siebie przed zagraniem w trzecią część :). Nie wiem, jak poprzednie, ale "trójeczki" możesz spróbować w wolnej chwili. Podziękujesz mi później.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
15-09-2010, 23:09
Stały bywalec
mówisz o ODST? a wyszło to to na PC?
15-09-2010, 23:13
Stały bywalec
Mówiąc "trzecia część", miałem na myśli Halo 3. Jeśli nie masz X360, to zapomnij o wszystkim, co napisałem :).
16-09-2010, 07:30
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mush Room napisał(a):widzę gemplej
Sformułowanie używane przez wszystkich hejterów Halo. Jakoś nikt nie pisze "pograłem - nara".
16-09-2010, 08:08
Stały bywalec
"pograłem - nara" mogę powiedzieć o Halo 1 i 2.
Wawrzyniec - no nie mam, więc niestety tymczasowo zdania nie zmienię najwidoczniej :)
16-09-2010, 09:18
Stały bywalec
Liczba postów: 13,315
Liczba wątków: 77
Nie rozumie fenomenu Halo - przecież to jest cieńsze od słabego Unreala II. Ale spoko, konsole muszą też mieć swoje pokaleczone FPSy :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-09-2010, 09:55
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
FIFA 11 PC Demo: Po 6 latach przerwy FIFA wychodzi na PC :) Demo miażdży wszystko, co zostało do tej pory dokonane w dziedzinie piłki nożnej na PC. Ta fizyka, te animacje, ta grywalność. Po prostu miód. Niestety demko ma wadę - najniższy poziom trudności, którego nie da się zmienić. Wystarczyło zagrać trzy mecze, żeby gromić przeciwników po 5:0. W każdym razie, czekam na pełną wersję.
16-09-2010, 11:44
Talking Head
Snappik napisał(a):pokaleczone FPSy
:) To jest przezabawne jak się niektórzy muszą dowartościowywać swoimi komputerami, jakby to były przedłużenia penisa. Halo zgarnia oceny o średniej 95% nie bez powodu, a wy tego nie zmienicie zaklinając rzeczywistość. Ani nie wydacie sprawiedliwych ocen tych gier
a) grając na ich pokaleczonych portach PC, zrobionych tylko po dlatego, bo dawno, dawno temu PC jeszcze liczył się jako platforma do gier i wydawano na niego niedorobione wersje konsolowych gier, żeby uciszyć oburzenie pominiętych pececiarzy
b) nienawidząc konsol. Bo z takim podejściem to i God of War 3 zjedziecie (e tam, taki sobie button-masher, przebajerowany wizualnie, dla debili)
PC jako platforma niemal umarł, a od zadeptania uratowała go tylko nowa generacja kart graficznych - obecnie grafika to jedyna przewaga komputera nad konsolami. Ale nie aż tak rażąca w oczy, żeby odbić się od dna. Wyniki sprzedaży gier multiplatformowych mówią same za siebie - np. taki MW2. Podejrzewam, że kolejna generacja konsol znów zmiecie komputery z powierzchni ziemi, i pozostaną im tylko koreańskie RTSy oraz RPG wymagające 40 minut zabawy z tabelkami, żeby uzbroić postać.
Oczywiście mnie to absolutnie zwisa, tak samo jak zwisa irytujący margines próbujący pocieszać się, mówiąc że gry na konsole ogłupiają, są prostackie, nudne itp. Szkoda tylko, że taka krótkowzroczność dostała się i na to forum.
16-09-2010, 13:12
Stały bywalec
Liczba postów: 13,315
Liczba wątków: 77
military napisał(a):Snappik napisał(a):pokaleczone FPSy
:) To jest przezabawne jak się niektórzy muszą dowartościowywać swoimi komputerami, jakby to były przedłużenia penisa. Halo zgarnia oceny o średniej 95% nie bez powodu, a wy tego nie zmienicie zaklinając rzeczywistość. Ani nie wydacie sprawiedliwych ocen tych gier
To jest dopiero przedłużanie penisa. Ch.. mnie obchodzi jakie Halo zbiera oceny. W czasach kiedy co druga "hypowana" gra ma powyżej 80% takie opinie można sobie włożyć do działu "bajki" :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-09-2010, 13:36
Stały bywalec
Liczba postów: 1,858
Liczba wątków: 48
military napisał(a):PC jako platforma niemal umarł, a od zadeptania uratowała go tylko nowa generacja kart graficznych - obecnie grafika to jedyna przewaga komputera nad konsolami
Pierdolisz głupoty i do tego nie masz pojęcia o czym. Zasadnicza przewaga kompów nad konsolami polega na mocy sprzętowej, której 7 generacja konsol wciąż posiada zaledwie ułamek względem PC. Po drugie, sterowanie klawiaturą i myszką jest 100000 razy bardziej precyzyjne niż na kontrolerze więc o FPSach bez auto-aimu, strategiach z mikrozarządzaniem i oldschoolowych rpgach (Mass Effect to NIE jest oldschoolowy erpeg) "wy" możecie sobie co najwyżej pomarzyć. "Wy" jest w cudzysłowie bo osobiście pierdoli mnie kto na czym gra, czego jest fanbojem i co o tym myśli - dla mnie ważne jest po prostu granie w dobre tytuły, a czy na PC czy na konsoli to już sprawa drugorzędna. Konsoli zwyczajnie nie posiadam, więc gram na tym co mam. PC przecież też posiada cały szereg wad (z których największą z pewnością jest jebanie się z upierdliwym oprogramowaniem i konieczność ulepszania sprzętu), których nie mam zamiaru bronić. Ba, są pewne gry, w które lepiej jest grać na kontrolerze niż na klawie. Więc przestańcie się kłócić co jest lepsze bo do jednych gier zawsze będę wolał PC, a do innych zawsze konsolę :)
Natomiast niepodważalna prawda jest taka, że jeśli jakaś gra wychodzi wychodzi na wszystkie najważniejsze platformy to prawie zawsze wersja na PC jest tą najlepszą. O ile oczywiście jej konwersja jest zrobiona starannie, a nie zjebana na odwal się jak np. właśnie w serii Halo albo Splinter Cell: Conviction.
Snappik napisał(a):W czasach kiedy co druga "hypowana" gra ma powyżej 80% takie opinie można sobie włożyć do działu "bajki" :)
To jest niestety prawda choć ja tam recenzjom nadal ufam, a i nie zawsze jest tak jak piszesz. Kane & Lynch 2, Mafia 2 albo C&C4 wszystkie były bardzo hajpowanymi grami, a wcale nie uzyskały tak wysokich ocen na jakie wszyscy liczyli.
16-09-2010, 13:49
Talking Head
Rodia napisał(a):sterowanie klawiaturą i myszką jest 100000 razy bardziej precyzyjne niż na kontrolerze więc o FPSach bez auto-aimu
Jak widzę ten argument to się we mnie gotuje. I CO, kurna, Z TEGO? Po pierwsze - myszkę możesz sobie wsadzić głęboko, jeśli grasz w platformówki, wyścigi, piłki nożne, bijatyki, symulatory lotu. Po drugie - skoro grając na padzie nawet nie odczuwasz dyskomfortu ani nie grasz gorzej przez pada, to w którą część odbytu cię to uwiera? Te gry są specjalnie tak projektowane, by uwzględniać inny typ sterowania i dawać wyzwanie odpowiednio dostosowane do możliwości.
Poza tym mnie sterowanie myszką w FPSach wkurza niesamowicie, bo możesz w UŁAMKU SEKUNDY odwrócić się o 360 stopni, srać rakietami w każdą stronę i generalnie zachowywać się TOTALNIE NIEREALISTYCZNIE, nawet w grach nastawionych na realizm. Pad jest 100000x bardziej realistyczny, bo NIE POZWALA przycelować w jeden piksel - i to jest ZALETA, NIE WADA.
Reszty posta nie przeczytałem, zbyt długi, a taka bzdura w drugim zdaniu zdyskwalifikowała resztę tekstu.:)
16-09-2010, 13:56
Stały bywalec
prawdy są dwie - w FPSy ZAWSZE będzie lepiej grąło się na kompie (wiadomo, że to kwestia wprawy, ale jest to gatunek typowo pecetowy). no i poza tym military wydaje mi się, że masz jakiś kompleks konsolowca, bo od razu reagujesz alergicznie jeśli ktoś zjedzie jakąś grę na konsole.
miałem napisać jeszcze drugą prawdę, ale zapomniałem co to miało być :)
ja osobiście powiedziałem tylko, że nie lubię Halo i zwisa mi to na czym bym w to grał. ta gierka jest tak kolorowa, że rzygać się chce, fabuła jest mało interesująca DLA MNIE, więc w to zwyczajnie nie gram.
konsole lubię, w ogóle stoję dużo bardziej za nimi niż za pecetami jeśli chodzi o maszyny do grania z paru powodów - są wygodniejsze, bo można się rozwalić na kanapie, nie trzeba walić się z oprogramowaniem, wkładasz płytę i grasz, ale to wszyscy wiedzą. poza tym, myślę podobnie jak Rodia i wali mnie kto na czym gra. gra jest albo dobra, albo nie. z gówna miodu się nie zrobi - Halo gówno dla mnie znaczy i znaczyłoby tyle samo nawet jeśli grałbym w to na XboX 7tysięcykurwa80.
w życiu bym nie powiedział, że konsole ogłupiają itd itp. każda maszyna elektroniczna ogłupia, więc to nie tylko one :)
EDIT:
military - widzisz, dla mnie to wada. ja sram na realizm, jakbym chciał realizm to bym wyszedł na dwór, nie szukam tego w świecie wykreowanym wirtualnie. grając w grę, nie szukam w niej realizmu, tylko dobrej zabawy, bo mam ochotę się odprężyć/przestraszyć/zaintrygować historią/łatewer. nie podniecam się sandboxami, bo nie cierpię jeździć pół godziny przez miasto żeby wykonać jakąś misję, tylko po to żeby było REALISTYCZNIE, tak samo nie podnieca mnie to, że nie mogę srać dookoła rakietami. lubię napierdalać, więc chcę :)
16-09-2010, 14:04
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
military ma racje, reszta blefuje:)
przeszedłem Mafie 2 na iksie. znakomita gra. 9
16-09-2010, 14:12
.
Liczba postów: 27,625
Liczba wątków: 61
military napisał(a):Poza tym mnie sterowanie myszką w FPSach wkurza niesamowicie, bo możesz w UŁAMKU SEKUNDY odwrócić się o 360 stopni
Przecież to zawsze jest kwestia ustawień. Na myszce możesz ustawić niską czułość i będziesz miał realistyczniej, bo żeby się obrócić trzeba będzie troche pomachać myszką po biurku, na Xie, przynajmniej w CoD możesz ustawić czułość taką, że postać obraca się z szybkością malaksera. Dla mnie myszka lepiej symuluje trzymanie broni w rękach(ideałem byłoby przekazywanie ruchu myszki na ekran w skali 1:1) niż kręcenie jakimś grzybkiem.
Ogólnie, to w większej ilości gier pad wygrywa, są nawet gry, których lepiej w ogóle nie dotykać bez pada, ale w FPSy i RTSy ZAWSZE lepiej będzie grać myszką.
16-09-2010, 14:32
Stały bywalec
military napisał(a):Po pierwsze - myszkę możesz sobie wsadzić głęboko, jeśli grasz w platformówki, wyścigi, piłki nożne, bijatyki, symulatory lotu.
A jak nie gram?
military napisał(a):Te gry są specjalnie tak projektowane, by uwzględniać inny typ sterowania i dawać wyzwanie odpowiednio dostosowane do możliwości.
Jakbyś przeczytał mojego posta do końca to byś zobaczył, że napisałem, że w niektóre gry lepiej grać na PC, a w niektóre na konsoli ;] Tylko, że gry, które naprawdę wykorzystują układ kontrolera zazwyczaj wychodzą... tylko na daną konsolę. Więc problem znika.
military napisał(a):Poza tym mnie sterowanie myszką w FPSach wkurza niesamowicie, bo możesz w UŁAMKU SEKUNDY odwrócić się o 360 stopni, srać rakietami w każdą stronę i generalnie zachowywać się TOTALNIE NIEREALISTYCZNIE, nawet w grach nastawionych na realizm. Pad jest 100000x bardziej realistyczny, bo NIE POZWALA przycelować w jeden piksel - i to jest ZALETA, NIE WADA.
Nie no, umarłem. Pierwszy raz widzę, żeby ktoś NARZEKAŁ na SWOBODĘ ruchów w grze :D
16-09-2010, 14:37
Talking Head
Rodia napisał(a):Pierwszy raz widzę, żeby ktoś NARZEKAŁ na SWOBODĘ ruchów w grze
A to na padzie nie możesz spojrzeć w jakąś stronę? Myślałem że mówimy o precyzji, nie swobodzie.
Poza tym wkurza mnie nawet samo oglądanie gameplayów z PC - drobne ruchy ręką, minimalne korekty, paniczne obroty itp. - to wszystko nie wygląda płynnie, ekran drży, rusza się zbyt szybko. Ja tam wolę bardziej stabilny pogląd na świat, bo i mnie oko nie lata razem z ręką. Może gdyby ruchy myszki kierowały celownikiem, a nie całym widokiem, byłoby lepiej, ale gry FPS na PC to bardziej gry z perspektywy ręki niż ludzkiego oka.
16-09-2010, 19:00
Stały bywalec
No mówisz, że na PC możesz w ułamku sekundy obrócić się o 360 stopni - dla mnie to jest swoboda. Poza tym PC wygrywa zarówno nią jak i precyzją - pozwala na dokładne celowanie (co dla Ciebie z jakiegoś powodu jest wadą i zupełnie tego nie czaję) i jednocześnie na swobodne i szybkie ruchy.
16-09-2010, 19:47
|