Gry
Spinoff Deus Ex Human Revolution, ktory byl na komorkach i czymśam, leci na PCty juz w marcu:

http://eu.square-enix.com/en/blog/deus-ex-fall-pc-edition-heads-steam

Odpowiedz
Gram w "Deus Ex: The Fall" na iPadzie i jest naprawdę nieźle. Myślę, że całą historię troszkę pod PC-ta podkręcą.

Odpowiedz
Nie wiem, czy wiecie, ale HoMM3 ma już 15 lat!

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,15542590,Dzis_15_rocznica_premiery_Heroes_of_Might___Magic.html?bo=1
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
TWD Episode 2: Nie no robie blad, ze nie czekam na calosc jak wyjdzie :P ale gra sie tak samo dobrze jak w sezon 1. Drugi odcinek lepszy od pierwszego, wieksze emocje, ale akcji strasznie malo i odcinek jak dla mnie krotki, czlowiek czuje niedosyt i tyle. Zwiastun 3 odcinka jakos bez wiekszej epy.

Odpowiedz
Pamiętacie jeszcze te zachwyty i cały hype pompowany dookoła next-genowej otoczki Watch Dogs? Przez ostatnie miesiące Ubisoft tak dopracowywał grę, że w efekcie wersja na PS4 wygląda miejscami gorzej, niż GTAV na PS3:
http://www.dsogaming.com/screenshot-news/watch-dogs-comparison-latest-build-versus-e3-2012-june-2013-builds/

A jeszcze kilka miesięcy temu "profesjonaliści" z różnych redakcji przepowiadali granie w 4K ;).

Odpowiedz
Jak na razie next geny to dla mnie jeden wielki epic fail, oglądając gameplay z The Order: 1886 chciało mi się wyłącznie śmiać.

Odpowiedz
Ja to w ogóle bym next geny olał. Niestety PS3 powoli będzie porzucane (nowy Batman) a w przypadku PC na horyzoncie już DX12 i Windows 9, czyli za rok/dwa mój lapek nie będzie już grywalny. Czyli koniec, końców w to nieszczęsne PS4 będzie trza zainwestować.

Odpowiedz
Póki co jest TYLE tytułów na PS3, że przy moim trybie grania, PS4 kupię za 3-4 lata ;). W dodatku na PS+ pojawiają się za darmo coraz lepsze tytuły. Teraz do zassania jest Nowy TR, a kto wie co będzie później. Dla casuali PS3 jeszcze bardzo długo będzie numerem 1, a i gry będą coraz tańsze.

Odpowiedz
Nie tylko dla causali - ja się też póki co na srext geny nie przesiadam, zwłaszcza że już za rogiem czeka Dark Souls 2.

Odpowiedz
(07-03-2014, 18:40)Arahan napisał(a): Póki co jest TYLE tytułów na PS3, że przy moim trybie grania, PS4 kupię za 3-4 lata ;). W dodatku na PS+ pojawiają się za darmo coraz lepsze tytuły. Teraz do zassania jest Nowy TR, a kto wie co będzie później.

Dokładnie. Nowy TR z PS+ zassany. Za godzinę odpalam "seans" :)

I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
(07-03-2014, 13:03)Mierzwiak napisał(a): Jak na razie next geny to dla mnie jeden wielki epic fail, oglądając gameplay z The Order: 1886 chciało mi się wyłącznie śmiać.

Podpisuję się pod tym. Jeżeli twórcy programując gry na PS4 i (zwłaszcza) XONE muszą iść na graficzne kompromisy, tnąc detale na potęgę i oferując grafikę w 960p to ja nie mam pytań. Next-gen? Prędzej PS3/X360 w wersji 1.5.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dołączam do chóru szyderców next genów - po tym co ostatnimi czasy pokazano, to ja nawet za pół obecnej ceny bym ich nie brał.

Odpowiedz
Nie wiem czego się spodziewaliście. W momencie premiery nowe konsole kupują tylko najwięksi maniacy/w gorącej wodzie kąpani/cierpiący na nadmiar pieniędzy/ofiary hajpu. Konsole zawsze rozkręcają się dopiero z czasem, przez pierwsze dwa lata oferując zapchaj dziury, na które mogą wydać pieniądze wyżej wymienieni. Przyznaję, że kusiło mnie trochę, żeby kupić maszynę Sony, bo pierwszy raz w życiu mogłem sobie na to pozwolić w momencie premiery, ale zwyciężył rozsądek. A przy okazji zhackowałem samego siebie, obiecując sobie zakup PS4, jak tylko uznam, że naprawdę ograłem już wszystko co chciałem na PS3. Na razie idzie dobrze, ponad 40 gier zaliczonych do końca (nie licząc jakiś popierdółek). Negrin się śmieje, że odkopałem w sobie wewnętrznego nastolatka. W sumie to nie do końca prawda, bo taką ilością rozpracowanych tytułów nie mogłem się chyba pochwalić podczas korzystania z poprzednich dwóch konsol Sony. Inna sprawa, że już pewnie połowę z tego, w co grałem na PSX, dawno temu zdążyłem już zapomnieć... :)

Odpowiedz
No ale przy premierze PS3 to grafa jednak robiła wrażenie, nie? Czy pamiętam tak, dlatego, że wtedy byłem piękny i młody i wszystko było lepsze? :p

Odpowiedz
Robiła w porównaniu z PS2, ale pierwszą naprawdę "nextgenową" grą było pierwsze Uncharted, które teraz dla odmiany wygląda dość średnio.

Wiem że Ameryki nie odkryję, ale kulą u nogi next genów są w tej chwili... past geny. Chyba niemal wszystkie obecnie wydawane tytuły (i mające wyjść w najbliższych miesiącach) były albo tworzone z myślą o X360 i PS3, a następnie portowane, albo na odwrót - wprawdzie powstają z myślą o next genach, ale developerzy dodatkowo marnują czas grzebiąc przy portach na past geny. W efekcie ani jedna, ani druga wersja nie jest w pełni dopracowana.

Oczywiście może się też okazać, że PS4 i XOne są po prostu do dupy i lepiej nie będzie, ale w to nie do końca chce mi się wierzyć.

Odpowiedz
Nie wiem czy byłeś piękny, ale najwyraźniej młody i napalony, bo PS3 przez długi czas zasysało, okrutnie rozczarowując grami i długo ciągnąc się w tyle za 360 mającą za sprawą wcześniejszej premiery dużą przewagę. Z ogromnym smutkiem patrzyłem przez pierwsze dwa lata (jak nie dłużej) na mizerny wybór gier prawdziwie nextgenowych. O takich, w które naprawdę chciałbym zagrać, już nie wspominając.

Odpowiedz
Tyle że X360 też jakoś nie porażał nie wiadomo jakimi exclusivami wtedy. Natomiast pierwszą grą multiplatformą, przez branżę ochrzczoną jako "pierwszy prawdziwy nextgenowy tytuł", był Assassin's Creed (jak na ironię, też wydany przez Ubi). Mam nawet stare zapowiedzi w jakichś magazynach. To zresztą zabawne, że wtedy co drugi tytuł był tak określany - aż do momentu premiery wspomnianego Uncharted. Teraz widać podobny trend, a branża się nie uczy :).

No ale jak mówię, przeskok jakościowy pomiędzy Xboksem i PS2 a X360 i PS3 był ogromny, więc nawet średnio wyglądające gry mieszały ludziom w głowach. A teraz nie dość, że i przeskok nie jest specjalnie porażający, to i efekty są o wiele poniżej oczekiwań i zapowiedzi.

Odpowiedz
Cytując mnie samego:

(19-11-2013, 18:35)Mierzwiak napisał(a): Z grafiką w grach jest teraz jak z efektami specjalnymi w filmach, o żadnej rewolucji nie może być mowy, tyle.

Tyler, gdy wyszły X360 i PS3, to było coś zupełnie innego. Wtedy i sprzęt, i grafika się rozwijały, to było coś nowego.

Co niby nowego jest w XO i PS4? Nic.
Co niby trudnego jest w programowaniu tych PC-tów (tak!), co uzasadniałoby dlaczego już teraz nie można wykorzystać ich możliwości?

Przecież te nadchodzące "next genowe" tytuły wyglądają gorzej niż graficzne benchmarki sprzed 3 albo i więcej lat, litości. Watch Dogs wygląda o kilka klas gorzej niż podrasowane przez moderów GTA IV (!!!) z 2008 roku.

---

Z innej beczki: 10 minut z nowym Tomb Raiderem dostarczyło mi więcej frajdy niż X godzin z Bioshock: Infinite, którego chyba nigdy nie skończę :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Watch Dogs wygląda o kilka klas gorzej niż podrasowane przez moderów GTA IV (!!!) z 2008 roku.
Watch Dogs tak naprawdę nie wygląda lepiej niż GTA V. Mistrzowie bullshotów z Ubisoftu znowu zrobili graczy w konia, na dowód gameplay, ponoć z PS4:
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(08-03-2014, 01:48)Huntersky napisał(a):
Mierzwiak napisał(a):Watch Dogs wygląda o kilka klas gorzej niż podrasowane przez moderów GTA IV (!!!) z 2008 roku.
Watch Dogs tak naprawdę nie wygląda lepiej niż GTA V. Mistrzowie bullshotów z Ubisoftu znowu zrobili graczy w konia, na dowód gameplay, ponoć z PS4:

Wrzucałem linka do porównań różnych wersji wyżej - na tym gifie najlepiej widać regres (i fakt, że GTAV wygląda o niebo lepiej):
http://i.minus.com/iboqqHgyy5tOsD.gif

Cytat:Z innej beczki: 10 minut z nowym Tomb Raiderem dostarczyło mi więcej frajdy niż X godzin z Bioshock: Infinite, którego chyba nigdy nie skończę :)
Nadal uważam, że szkoda, ale w sumie nowy Tomb Raider jest bardzo dobry, a miejscami świetny, więc chociaż tyle :).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości