Hawkeye (2021)
w nowym docinku Adamczyk dorzuca kolejne teksty dla twórców memów

odcinek nudny a CGI twarzy w scenie jak Kate i Clint spadają z mostu chyba robione było na dzień przed wypuszczeniem odcinka

kolejny serial który można było zamknąć w jednym filmie

Odpowiedz
To samo z pościgiem, Adamczyk na green screenie był cudowny :)
Oni chyba wydali jakieś resztki na ten serial.

Odpowiedz

Odpowiedz
Nudny? 3 odcinek jest o wiele lepszy od poprzednich dwóch, tak mi szybko zleciał, że nawet nie wiem kiedy minęło 40 minut.I wcale nie dlatego, że wprowadzili Echo, co ma mieć swój serial i zasugerowali, że wróci jedna z postaci z seriali marvelowo netflixowych. Każdy się domyśli o kogo chodzi, choć to może być trolling jak w WV, ale w tym przypadku nie sądzę.

Duet Kate i Clint jest coraz lepszy, zarówno w scenach akcji, które może mają słabe efekty specjalne, ale działają, bo jest jakiś pomysł na te sceny, czy w scenach zwykłych rozmów, w których aktorzy mogli sobie trochę pograć,np. scena w metrze, w barze czy rozmowa Clinta z synem. Są w tych scenach emocje.

A co do Echo to fajnie wypadła aktorka i jestem ciekaw jej serialu, w którym liczę, że większą rolę będzie miał Adamczyk. Niby gra zły charakter, ale budzi sympatię, nie chcę, by zrobił coś złego, albo coś mu się stało. Polak w każdej scenie robi wszystko, żeby się wybić poza resztę dresiarzy, nawet w takiej, gdy jest kilka sekund na ekranie, np. na autostradzie jak w jego kumpla leci strzała, to jego reakcja jest tak żywiołowa i ekspresyjna, jakbym oglądał np. młodego Christophera Lloyda.

Tony Daltona z Saula tym razem było mało, tzn pojawił się w jednej scenie. No i na razie gra taką samą rolę jak w BCS, tylko podkręconą, bardziej komediową, tylko brakuje żeby zawijał wąsem jak się uśmiecha.

Odpowiedz
Cytat:choć to może być trolling jak w WV
Nie sądzę, gdzieś czytałem, że turbofani poznali go po głosie - ten sam aktor. W ogóle Hawkeye prezentuje się lepiej niż poprzednie seriale, ale być może przychylniej patrzę na to, że dzieje się podczas świąt, a za oknem jest biało :) ot, magia. A Adamczyk to perełka, mistrz drugiego planu, jak nie bluzga po polsku, to podśpiewuje kolędy albo kłóci się z dziewczyną.

Odpowiedz
Duet Clint - Kate to najlepsza rzecz od czasu Endgame. Trzy odcinki jak na razie super, nic wspaniałego ale serial nie stara się wychodzić poza swój ósemkowy poziom. Kate jest genialna, Florence przy niej wysiada. Do plusów również idą święta, uwielbiam ten motyw w filmie. Echo mnie troszeczkę wkurwia swoim wiecznym wkurwem ale może się jeszcze rozkręci.

Falcon i Wanda się wysilali, Hawkeye nie, i to jest jego plus.
A, był jeszcze "Loki", zapomniałem o istnieniu tego serialu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(07-12-2021, 09:43)raven.second napisał(a): A Adamczyk to perełka, mistrz drugiego planu, jak nie bluzga po polsku, to podśpiewuje kolędy albo kłóci się z dziewczyną.

Słyszałem, że wiele tych scen, w których rzuca polskimi tekstami, rozsadza go energia, to była improwizacja na planie. Tak ekipie się spodobało jakie pomysły ma Adamczyk, że podobno rozbudowali mocno role dresiarzy. A jak właśnie fani MCU zza granicy, zauważyli Adamczyka, jak jest dobry w swojej roli, czy dla nich to jeden z dresiarzy i wszyscy są tacy sami?

Bo może tylko nam się tak wydaje, że wybija się ponad innych dresiarzy, a wcale za granicą nie jest chwalony jego występ. Za dużo recek też nie czytałem z USA - chwalony jest, czy omija się jego rolę w zagranicznych mediach?

A co do tego, że gra go Papież i Chopin w jednym to pewnie nie wiedzą w USA. Aktor mówił, w którymś wywiadzie, że dla Amerykanów nie ma znaczenia, czy aktor z Europy ma jakąś tam karierę, czy jest popularny, czy nie, czy jest obiektem memów, że występuje w romcomach polskich, czy ma setek ról. Dla Hollywood liczą się tylko role po angielsku, czyli w tym przypadku krótki epizod w Counterpart (ok, musiałem, bo tam ani słowa nie powiedział i grał w kominiarce), a tak naprawdę For All Mankind (i chyba coś jeszcze było, gdzie grał premiera, albo prezydenta?).

A narzekamy na filmy Vegi, ale jak Adamczyk przyznał, to też dzięki występowi w Kobietach Mafii 2 dostał rolę, bo żadne zdjęcie jakie wysyłał do Disneya/MCU z filmów i seriali, nie pasowało castingowcom. No i dopiero jak wysłali fotkę z filmu Vegi to dostał rolę.

Odpowiedz
Odcinek bardzo przyjemny, świąteczny taki, Kate, Hawkeye i Pizzadog robią maraton filmowy, mają świąteczne swetry, ubierają choinkę i w ogóle. Urocze, miłe, lekkie a potem...
:)

Odpowiedz
no ale Adamczyka nie było w 4 odcinku i smutno

Odpowiedz
W przeciwieństwie do poprzednich seriali, ten jest... no po prostu dobry. Normalny, o. Wszystko gra i buczy, a trzymanie fabuły w tak osobisty, intymny wręcz sposób (Clint chce wrócić do rodziny, Kate mu przeszkadza, itd.) jest strzałem w dziesiątkę, żadnych zabaw magią, czasem, wielkimi spiskami, nic, tylko dresiarze i zemsta. No i Adamczyk wrócił, a oprócz niego mamy

Odpowiedz
Piotr wrócił! poza tym Yelena w rozmowie z Kate wspomina, że chciałaby zobaczyć odnowioną Statuę Wolności

Odpowiedz
Florence w Black Widow była super ale gdy jest w jednym pomieszczeniu z Kate to jest od razu zjedzona. Czy tylko mnie zaczęła irytować? I te 5 minut gadania o makaronie kurw myślałem, że zajoba dostanę.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Jak dla mnie to te wszystkie postacie są pisane na jednej maszynie więc to bez różnicy, ale ta co gra Kate jest symaptyczniejsza, nigdy nie rozumiałem fenomenu florens piu.

Odpowiedz
Ja tu tylko dla KIngpina, dla mnie serial to jedno wielkie meh.

Odpowiedz
A ja jestem zadowolony. To najlepszy serial od MCU z tych, które wyszły. A już w porównaniu do stolca pokroju Lokiego to w ogóle :) niska stawka, chęć powrotu do rodziny, świąteczna otoczka, chemia między Clintem, Kate a Yeleną oraz memiczny Adamczyk zrobiły ten serial, tyle powiem. Co do spojlera, to przecież

Odpowiedz
Czyli juz raczej możemy byc pewni ze nowy Kingpin to wariant tego z Netflixa?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(22-12-2021, 12:36)marsgrey21 napisał(a): Jak to wypada, w przyszłości będzie walczył z Daredevilem, może nawet Spider-Manem i co wtedy?
W życiu nie uwierze, że Kingpin spotka sie ze Spider-Manem. Ewentualnie będzie to jakieś gównocameo, bo przeciez Spider-Man będzie musial walczyć z Gwiazdą Śmierci czy czyms, ale na pewno nie będzie prawdziwym przeciwnikiem. W porządny serial czy film z DD też wątpie.

Odpowiedz
Ogólnie obejrzałem ten nowy odc na przewijaniu tylko dla scen z Kingpinem. Boże, ależ to było słabe :c
Parafrazując klasyka, popierdółka nie Kingpin. I jeszcze ta wieśniacka koszula. Dramat.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Kingpin w Netflixie działał zawsze mając jakiś plan w zapasie i knując tak by zawsze mieć przed sobą pionki do odstrzału, tutaj praktycznie działa otwarcie i mając do dyspozycji oddział dresów oczekuje, że sprzątną Avengera i sam wykonuje brudną robotę jak jakiś pierwszy lepszy zbir, a nie z klasą jak tutaj i tylko wtedy gdy to sprawa bardzo osobista:

Odpowiedz
(22-12-2021, 12:57)raven.second napisał(a): A ja jestem zadowolony. To najlepszy serial od MCU z tych, które wyszły. A już w porównaniu do stolca pokroju Lokiego to w ogóle :)

Lista moich najlepszych seriali z MCU:

Loki (ocena średnia 9,7)
Falcon i Winter Soldier (9)
Hawkeye (8,3)
Wanda Vision (8)

;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon