Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,388
Liczba wątków: 67
(10-02-2024, 20:34)OGPUEE napisał(a): I idąc dalej tym tropem to w roli ok. 20-letniego Ramireza widziałbym Menę Massouda. W live action remake'u Aladyna Disneya był świetny jako Aladyn i jednym z nielicznych plusów. I przy okazji od razu mamy Egipcjanina w roli Egipcjanina, a nie Szkota grającego Kota w Butach ;).
Ale w filmie nie ma nic, co by implikowało jakikolwiek miscast (już pomijając akcent Seana). Nawet oficjalne backstory Ramireza stwierdza jedynie, że urodził się w Egipcie, co nie znaczy, że musiał być Egipcjaninem, biorąc pod uwagę, że niewolnictwo kwitło tam na potęgę. Hollywood może w nowej wersji to zresztą wykorzystać to na swoją modłę i uczynić go opresjonowanym żymianinem ;)
(10-02-2024, 20:58)Snappik napisał(a): Jeżeli już musieliby na casting Ramireza wcisnąć kogoś kolorowego to widziałbym Donalda Glovera.
Jezus, nie! Jeśli jest jakikolwiek czarny w Holly, który już zrobił się nudny, to właśnie Glover. Za 2-3 lata nie będę w stanie patrzeć na typa już.
Poza tym wiecznie młody 20latek pachnie mi wampiryzmem właśnie. Równie dobrze mogło by to być nieśmiertelne dziecko i nie byłaby to jakaś rewolucja. To już chyba wolę starca, który ma nieprzebrane pokłady energii przez swoją nieśmiertelność i fakt, że musi się bić w grze o życie. A jeszcze lepiej gdyby to był koleś przechodzący kryzys wieku średniego, który pchnął by go do samobóstwa, a tu zonk - nie możesz umrzeć kurwo, a co więcej, musisz uczestniczyć w turnieju. Motywacja takiego typa byłaby w tym momencie ciekawsza, bo albo dążyłby do tego, żeby mu ktoś jak najszybciej łeb uciął (przez co mógłby zostać uznany w środowisku za szaleńca, z którym nikt nie chce walczyć, bo w sumie co to za walka) albo wręcz przeciwnie - byłoby mu na rękę być nieśmiertelnym, więc z jednej strony walczyłby w tych pojedynkach jak lew, a z drugiej unikał ich najdłużej jak to możliwe.
11-02-2024, 01:49
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Ja na równi z Gloverem nie trawię jeszcze murzyna z Get Out oraz Yahya Abdul-Mateena II, nie zdziwię się jak ten ostatni dostanie rolę, bo on ma dobrego agenta, gra drewno, a mimo to wszędzie się dostaje, np. zagra białego Wonder-Mana w marvelu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-02-2024, 02:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2024, 02:15 przez marsgrey21.)
Oskarmeister
Liczba postów: 6,852
Liczba wątków: 18
Co ci takiego zrobił Glover
11-02-2024, 02:16
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,447
Liczba wątków: 29
(11-02-2024, 01:49)Mefisto napisał(a): Motywacja takiego typa byłaby w tym momencie ciekawsza, bo albo dążyłby do tego, żeby mu ktoś jak najszybciej łeb uciął (przez co mógłby zostać uznany w środowisku za szaleńca, z którym nikt nie chce walczyć, bo w sumie co to za walka)
Był taki, w tym stylu, w oryginalnym filmie (patrz poprzednia strona tematu) ale scenę wycięto a pozniej spłonęła. Ostały się tylko zdjęcia.
A tego pomysłu z ożywianiem zmarłych nie kupuję wcale. To już zalatuje dwójką, gdzie wskrzeszono... Ramireza.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-02-2024, 03:50
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Jakiego pomysłu z ożywianiem zmarłych nie kupujesz? Tego z jedynki, wg którego nieśmiertelny staje się nim dopiero po pierwszej śmierci?
11-02-2024, 09:40
CGI Paul Walker
Tego.
(11-02-2024, 00:01)Corn napisał(a): oraz przywrócenia do życia jednej wybranej osoby z przeszłości
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-02-2024, 10:39
Stały bywalec
Liczba postów: 13,404
Liczba wątków: 77
(11-02-2024, 01:49)Mefisto napisał(a): (10-02-2024, 20:58)Snappik napisał(a): Jeżeli już musieliby na casting Ramireza wcisnąć kogoś kolorowego to widziałbym Donalda Glovera.
Jezus, nie! Jeśli jest jakikolwiek czarny w Holly, który już zrobił się nudny, to właśnie Glover. Za 2-3 lata nie będę w stanie patrzeć na typa już.
Ja tam nie czuję się znudzony, to nie jest jeszcze czas że widzisz czarnego typa w filmie i mówisz "Samuel L. Jackson'. Poza tym, on na większym ekranie jeszcze de facto nie błysnął w znaczącej roli - poza występem w Solo to ciężko znaleźć go w jakimś blockbusterze w ostatniej dekadzie, gdzie wskazujesz go palcem i mówi "O, Glover, fajnie". Natomiast podoba mi się sam motyw młodego Ramireza, bo ma to potencjał.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-02-2024, 10:51
PapaBoomer
Glover stał się nudny bo jest wszędzie, to jeden z tych "artystów" którzy na social media mieliby 2 linijki wypisujące wszystkie jego profesje jako artysty, ja go lubiłem jedynie w Community, Lando zjebał po całości moim zdaniem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-02-2024, 11:52
Oskarmeister
Pokaż mi te wszędzie. Od 2020 roku jego artystyczne występy to:
- album Childisha Gambino, którego nawet nie promował i pojawił się z dnia na dzień w pandemię
- trzeci i czwarty sezon Atlanty, której był producentem, scenarzystą plus aktorem
- Pan i Pani Smith, której jest producentem oraz aktorem i prawdopodobnie wpółscenarzystą ze swoim bratem
- cameo w Across the Spider-Verse
Kurwa no faktycznie, otwieram lodówkę a tam Glover xddd
Aha a tak wygląda jego insta, pokaż mi te linijki opisu. A tego, że gość jest człowiekiem renesansu nie zaprzeczysz. Jest świetnym muzykiem, raperem, aktorem, reżyserem, scenarzystą, komediantem.
https://www.instagram.com/donaldglover/
To nie pierwszy raz kiedy dosłownie chwalisz się swoją ignorancją. Zanim coś napiszesz to to po prostu sprawdź.
Z fartem
11-02-2024, 12:44
PapaBoomer
To są subiektywne odczucia.
Burzysz się jakbym powiedział coś złego o Goslingu :(
PS. A z tym renesansem nie przesadzaj, dzisiaj co drugi celebryta jest takim człowiekiem renesansu, a jak wszyscy są, to nikt nie jest.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-02-2024, 12:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2024, 12:54 przez marsgrey21.)
Oskarmeister
No nie wszyscy. Glover po prostu sprawdza się rewelacyjnie w każdej dziedzinie, której się podejmie.
Plus no Glover i Bowie to moi dwaj idole także będę ich bronił jak Goslinga.
Nie odniosłeś się do tego, że on nie jest „wszędzie”, przeproś.
11-02-2024, 13:04
PapaBoomer
Przepraszam, ja też lubię Glovera, był świetny w Zabójczej Broni, dzisiaj rano oglądałem przy ćwiczeniach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-02-2024, 13:17
Oskarmeister
Uśmiechnąłem się, przyjęte :)
11-02-2024, 13:36
Captain Skullet
Liczba postów: 20,341
Liczba wątków: 128
(11-02-2024, 13:17)marsgrey21 napisał(a): Przepraszam, ja też lubię Glovera, był świetny w Zabójczej Broni, dzisiaj rano oglądałem przy ćwiczeniach.
W Back to The Future też był spoko, szkoda, że nie pojawił się w sequelach.
A Gosling sprawdza się tylko w rolach androidów :>
11-02-2024, 13:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2024, 13:40 przez Gieferg.)
(11-02-2024, 03:50)shamar napisał(a): Był taki, w tym stylu, w oryginalnym filmie (patrz poprzednia strona tematu) ale scenę wycięto a pozniej spłonęła. Ostały się tylko zdjęcia.
Kompletnie co innego.
(11-02-2024, 10:51)Snappik napisał(a): Ja tam nie czuję się znudzony, to nie jest jeszcze czas że widzisz czarnego typa w filmie i mówisz "Samuel L. Jackson'.
Przy czym Jackson, o ile faktycznie wpadł w szufladkę bycia Jacksonem, raczej nigdy mi się nie znudzi, bo to po prostu jedna z takich twarzy i osobowości, że nawet w gównianym Shafcie (tym ostatnim) przyjemnie się na niego patrzyło.
Cytat:Poza tym, on na większym ekranie jeszcze de facto nie błysnął w znaczącej roli
Bo jak dla mnie nie ma tego czegoś, żeby zagrać leada, za którym będziesz chciał skoczyć z mostu i dysponuje dość ograniczoną prezencją ekranową. Jako Lando był ok, ale i tak oryginał lepszy właśnie przez to.
(11-02-2024, 12:44)Krismeister napisał(a): Pokaż mi te wszędzie. Od 2020 roku jego artystyczne występy to
Ale gość nie musi grać w każdym możliwym filmie, żeby być obecnym na ustach wszystkich i, jak to się mówi, wyskakiwać z lodówki. Ja nie oglądam 90% współczesnego gówna, a i tak jestem zmęczony jego twarzą.
Cytat:A tego, że gość jest człowiekiem renesansu nie zaprzeczysz. Jest świetnym muzykiem, raperem, aktorem, reżyserem, scenarzystą, komediantem.
Mój borze! Czarny potrafiący rapować, grać w filmach i robić stand upy! Nigdy takiego nie było! Nigdy! :P
11-02-2024, 16:07
PapaBoomer
https://www.cbr.com/henry-cavill-highlander-reboot-filming-update/
W styczniu mają kręcić reboot, niestety z Cavillem jako Connorem, wieślix 2.0
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
01-07-2024, 19:45
Stały bywalec
Liczba postów: 5,923
Liczba wątków: 6
Może pójdą w kompletnie inną stylówę, niż długie włosy :D
Bo technicznie to najpewniej zmiecie Wiedźmina.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
01-07-2024, 20:08
CGI Paul Walker
Przecież w oryginale nie mial długich włosów
01-07-2024, 20:29
Na głowie nie.
01-07-2024, 20:30
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Nie no, przez kilka lat miał
01-07-2024, 20:34
|