Ankieta: Najlepszym sequelem (czy te
Highlander II - The Quickening
Highlander III - The Sorcerer
Highlander - Endgame
[Wyniki ankiety]

Highlander
Wygląda to całkiem klimatycznie, ale no ocenie wstępnie po zwiastunie
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Gdybym nie wiedział co to to po tych fotach powiedziałbym, że to remake "End of Days" a nie "Highlandera".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Niby czemu?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bo widać jakiś kościół, świeczki czy inne znicze, do tego kolorystyka drugiego zdjęcia. Takie miałem po prostu pierwsze skojarzenie jak odpaliłem tego linka.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jakby to miało klimat i wygląd End of Days to bym przyjął z otwartymi ramionami

Odpowiedz
(28-01-2026, 22:08)slepy51 napisał(a): Bo widać jakiś kościół, świeczki czy inne znicze, do tego kolorystyka drugiego zdjęcia. Takie miałem po prostu pierwsze skojarzenie jak odpaliłem tego linka.

Nie pamiętasz kultowej sceny w kościele?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
It's better to burn out,
THAN TO FADE AWAY!

Odpowiedz
Bez rymu sie nie liczy:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Choć tych lampionów (czy czegoś) najebane tam jak na jakimś meksykańskim święcie zmarłych.

Odpowiedz
Pierwsze spojrzenie na Kurgana

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
LOL.
#NotMyKurgan
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Dla mnie na razie spox. Nie ma sensu kopiować Browna, a Bautista z włosami to jakaś taka miła odmiana :D

Odpowiedz
Wygląda jak spasiony biskup w kryzysie mieszkaniowym. Nie mógł trochę schudnąć?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
On chyba i tak jest sporo szczuplejszy niż był w GotG. Pewnie ten kostium go trochę pogrubia. 

Jeszcze rok temu wyglądał tak:
ale patrząc na zdjęcia z promocji nowego filmu - tego z Momoą - to widać było, że chyba do roli Kurgana trochę przybrał masy.

Odpowiedz
(10-02-2026, 00:01)zombie001 napisał(a): Dla mnie na razie spox. Nie ma sensu kopiować Browna, a Bautista z włosami to jakaś taka miła odmiana :D

I tak w finale je zgoli, żeby nie być rozpoznanym :).

I też dołączam do #NotMyKurgan, ale nie skreślam. Faktycznie w tym ubiorze wygląda jak chrześcijański duchowny. Być może nawiązują do oryginalnego pomysłu, gdzie pan Krab miał być gościem w prochowcu i fedorze.

Szczerze, to bardziej nie klei mi się Cavill. Jakoś nie widzę w nim prostego chłopaka, który ledwo ogarnia lore nieśmiertelnych. I znowu powtórzę, że najbardziej nie pasujący będzie Crowe jako Ramirez.

Odpowiedz
Ale ten tego.. Kurgan wygląda jak duchowny, bo przecież na tym nagraniu jest ubrany w strój księdza :P

Widać koloratkę.

Odpowiedz
(09-02-2026, 23:56)zombie001 napisał(a): Pierwsze spojrzenie na Kurgana

Co to za żul?

(10-02-2026, 00:31)OGPUEE napisał(a): Szczerze, to bardziej nie klei mi się Cavill. Jakoś nie widzę w nim prostego chłopaka, który ledwo ogarnia lore nieśmiertelnych.

Chłop przede wszystkiem (co nie tylko ja zauważyłem) nie wygląda jak Connor a jak... Duncan.

Odpowiedz
zombie001 napisał(a):patrząc na zdjęcia z promocji nowego filmu - tego z Momoą - to widać było, że chyba do roli Kurgana trochę przybrał masy.

Nie przybrał, nadal tak wygląda (w sensie w tym filmie z Momoą tak wyglądał) co nie zmienia faktu, że to nadal potężny chłop, po prostu w czasach wrestlingu był jeszcze potężniejszy, bo tam chłopaki raczej się poruszają w kategoriach wagowych dużo wyższych niż w przypadku normalnych ludzi ;)

Odpowiedz
Nie skreślam tego filmu, bo nie ma czego "żałować" po sequelach, najwyżej wyjdzie film numer 2 w uniwersum co będzie ok. I ten wygląd Kurgana to raczej tymczasowy bo chyba w połowie filmu Bautista zrobi ten homage do Browna i zgoli łeb (lub usuną mu tę perukę) :)

A Cavill wygląda fajnie, trochę jak taki bieda-Terminator. Tutaj też widać nieco więcej:

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:I znowu powtórzę, że najbardziej nie pasujący będzie Crowe jako Ramirez.
Ja żałuję, że Ramirez nie jest wizualnie w wieku 20 lat, co tworzyłoby ciekawą sytuację, gdzie nauczyciel w wieku 2000 lat optycznie i fizycznie jest dwudziestolatkiem, a uczeń jest koło 40tki. Tak to niestety powtórka z oryginału i próba zbudowania relacji w stylu Man of Steel.

A Kurgan to chyba będzie w tej wersji całkowicie inną postacią. Może być tak, że po latach zbrodniczego wycinania innych nieśmiertelnych nawraca się na religię, a zgodnie z lore na ziemi świętej walczyć nie można, więc będzie poza zasięgiem dla Connora.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości