Inception (2010)
jarod napisał(a):Nie wiem czemu
Zawsze musi się znaleźć maruda. Tym razem padło na ciebie.

Odpowiedz
:-) Obym się mylił. tak całkiem serio, Nolan zawsze potrafi dobrze zakręcić fabułą (nawet w przypadku Batmanów, chociaż wtedy w dość dziwnych kierunkach), więc obstawiam poziom, powiedzmy, artystyczny, Prestiżu. Bo że jako widowisko Inception wymiecie, tego jestem pewien. Na razie marudzę prewencyjnie, aby w odpowiednim momencie zakrzyknąć triumfalnie "Ha! A nie mówiłem!"
Porównania do Resnaisa IMO raczej mocno z dupy, ale jeżeli Nolan osiągnie poziom zmindfuckowania fabuły z Zeszłego roku w Marienbadzie (tylko ten jego film widziałem), będę przed Inception bił pokłony.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
RAdze się przypatrzyc ostatniej scenie Szczęśliwy . Niby fajna ale zajezdza troche komedią.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HkPzhyJUzWU[/youtube]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jest dużo porównań do Matrixa. Mi naprawdę styknie jeśli to będzie ten poziom Język

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Wspomnienie o Twilight Zone karze podejrzewać, że czeka nas jakiś wywracający wszystko twist. Oby tylko wszystko nie okazało się snem osoby która śni że śni że śni : )

Też troszkę się boję o taki banał.

Odpowiedz
Ja czekam, aż Nolan zrobi jakiegoś pełnokrwistego sensacyjniaka pokroju Heat - warsztat techniczny ma (styl prowadzenia akcji wręcz kojarzy się z niektórymi patentami Gorączki), scenariusze z bratem pisze naprawdę znośne, rękę do aktorów ma zajebistą..Chris..Police Story!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Gdzieś słyszałem, że podobno Nolan bardzo lubi i wysoko sobie ceni "Heat". Więc kto wie co otrzymamy w przyszłości po "trzecim Batmanie". Ale na razie nie mogę się doczekać "Inception" :grin:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No przecież pierwsza scena TDK z napadem na bank to niemal nawiązanie do Heat, jest nawet aktor z Heat ^^

Odpowiedz
Sam nie czytam, gdyż chcę jak najmniej wiedzieć o tym filmie zanim go zobaczę, ale jak ktoś jest ciekawy to proszę. Wnioskuję, że zapowiada się świetny film:
Inception Early Review
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Powiem krótko - "Inception" to najbardziej przeze mnie oczekiwany film tego roku, a wiem o nim tyle ile zobaczyłem w pierwszym teaserze. Wiecie jak to miło dotrwać do premiery w takiej błogiej nieświadomości czego się będzie świadkiem? Uśmiech

Odpowiedz
Perfik napisał(a):Wiecie jak to miło dotrwać do premiery w takiej błogiej nieświadomości czego się będzie świadkiem? Uśmiech

Oj tak Zdezorientowanymile: Pamiętam, że przed premierą "Avatara" też starałem się aby jak najmniej informacji do mnie dotarło. A najlepiej to miałem idąc na "District 9", o którym to prawie nic nie wiedziałem. I na całe szczęście o "Inception" dalej wiem bardzo mało, ale jak są osoby, które chcą już teraz wiedzieć trochę więcej, to dla nich tego linka dałem (tego tam wyżej) Zdezorientowanymile:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
I tutaj również baaardzo optymistyczna recka. No i super, jak narazie same pozytywy slychac. Moze Nolan wreszcie dobry film nakręcił i Incepcja nie podzieli losu TDK..

Odpowiedz
Sancho napisał(a):Moze Nolan wreszcie dobry film nakręcił i Incepcja nie podzieli losu TDK..

Słucham?! Nie no, nie mogę już czasem Język

Je je je jeeeeeeeeeeee, na RT jest 5 pozytywnych recek jak na razie, czyli 100%. Teraz pytanie ile się utrzyma taka ocena Uśmiech

Odpowiedz
Recenzja Empire
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
spoilery?

Odpowiedz
Craven napisał(a):spoilery?
Nie stwierdziłem.

Jedna z przedpremierowych recenzji zaczynała się taki zdaniem:
Cytat:As much as I want to describe in meticulous detail the ways upon ways that I loved Christopher Nolan's Inception, there's a part of me that almost wants you to not read this until you've seen the film itself. Not unlike Warner Brothers' marketing campaign has suggested, it's a film that benefits from knowing as little as possible about it before seeing it, because its individual twists and turns are almost as exciting to discover as their cumulative visceral, intellectual and emotional impact.

Chyba wezmę to sobie do serca i odpuszczę wszelkiego rodzaju recenzje czy materiały promocyjne, aż do premiery filmu.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
"Inception is a masterpiece. Making a huge film with big ambitions, Christopher Nolan never missteps and manages to create a movie that, at times, feels like a miracle. And sometimes it doesn't even feel like a movie; while presented in woefully retro 2D, Inception creates a complete sense of immersion in another world. The screen before you is just another layer of the dream."

Oglądanie tego filmu będzie dla mnie religijnym doświadczeniem.

Odpowiedz
Boję się trochę przerostu oczekiwań, ale na razie nie ma absolutnie żadnych sygnałów jakichkolwiek uchybień Uśmiech

Odpowiedz
U mnie tak samo, czekałem z niecierpliwością na TDK po zachwalających mocno recenzjach i dość mocno się rozczarowałem. Tutaj powinno być raczej zdecydowanie lepiej bo jest to projekt autonomiczny a batman to na tyle znana postać komiksowa że Nolan musiał iść wtedy na jakieś kompromisy.
koronex1989

Odpowiedz
Cytat:presented in woefully retro 2D

Że co proszę?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości