So true.
Why are you firing wallnuts at me?
19-08-2010, 00:11
|
Inception (2010)
|
|
Bo Mental twórczość Żiżka zna z Wikicytatów. Bo myślę, że jakby fascynująco Żiżek nie pisał o kulturze popularnej to Mental go nie będzie szanować bo jest lewakiem. Chociaż nie zna jego poglądów (bo to, że komuś naklejono etykietkę marksista, a to co ten człowiek gada o marksizmie to dwie inne rzeczy; nie chcę się zapędzać w tematykę światopoglądową bo polecą ostrzeżenia) to i tak go krytykuje. Postawa godna intelektualisty.
A Żiżek o popkulturze fajnie pisze i ludzie, którzy go czytają też są fajni! PS. EL-Kal, tak mam też konto na forum gildii. bo pytałeś mnie tam w jednym temacie o to czy jestem z forum kmf ;) "Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 19-08-2010, 00:14 Mental napisał(a):jeżeli reżyser nazywa bohaterkę Ariadna i każe jej rysować labirynty, to to jest dla mnie czytelny sygnał, że mam do czynienia z lekcją polskiego w gimnazjum.Nolan ewidentnie zaplątał się w nić Ariadny, a szkoda, bo jej mit bynajmniej się z nicią nie urywa Cytat:ja znam Żiżka z innych tekstów, o których ty najpewniej nie masz zielonego pojęcia.Nie wiem skąd taka myśl, skoro Zizek leży stosami w tanich książkach (poniekąd powinno cię to cieszyć), jest łatwo dostępny, popularny i generalnie trudno się od niego odpędzić
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
19-08-2010, 00:16 B2Ka napisał(a):Bo Mental twórczość Żiżka zna z Wikicytatów. dodajmy przy tym, że jednym z takich sztandarowych wikicytatów był twój cytat z Zizka, który swego czasu regularnie wklejałeś. i jeżeli ten cytat miał być jakimś mega zajebistym wykwitem Zizkowego intelektu (a z lektury Zizka wiem, że był), to jestem pewien, iż czytelnicy tego popularnego autora wstępu do Media Marktu nie mają. 19-08-2010, 00:21
No tak, ale drogi współużytkowniku Mentalku - piszesz, że jestem niunio, kiedy ja właśnie wspominam o krytyce pewnych celowych (bądź - jak udowadnia Mierzwiak - nie, chociaż ja myślę, że twórcy uznali Piaf-Cotillard-Motyw Przewodni za idealne pole dla fanowskich nadinterpretacji) smaczko-tajemnic "Incepcji", które jeśli są celowe - fakt, strasznie wieją chu*em. To znaczy, że mnie nie czytasz
. C'ause I'm black? Odnośnie Ariadny (patrząc na liczbę stron, temat albo został poruszony, albo wszyscy dyskutowali tylko o pościgach i braku cycków w "Incepcji"): ja sam biorę pod uwagę tylko możliwość, iż jest to jakaś oniryczna manifestacja problemów Cobba (bądź kogokolwiek, kto śni), bo głodne jest, żeby w prawdziwym świecie doszło do takiej koincydencji; że niby co? Jak spotkałby Jasona, to od razu z takim złote runo trzeba szukać? Albo archetyp w śnie (zdarzają się), albo głodne nawiązanie. Ok. Zgadzam się. Masz mnie... Bo dla mnie genialny jest pomysł dotyczący snu w śnie, sposobu synchronizowania czasu, momentu przebudzenia (Dickowe jak cholera!), a nie jakieś tam pierdoły, nawiązania, smaczki. A Mental to ogólnie fajny jest, ale nie lubi mnie, bom młody i myśli, że będę na forum KMF bronił lewaków jak jakiś niedoje*any Młody Sympatyk Lewicy. A do Media Markt mam blisko 90 kilometrów.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
19-08-2010, 00:21 Cytat:No tak, ale drogi współużytkowniku Mentalku używanie zdrobnień to przyznanie się do niższości intelektualnej albo zakompleksienia (na jedno wychodzi). to z psychoanalizy Lakanowsko-Mojej Starej. Cytat:C'ause I'm black? no, cause you're dick. 19-08-2010, 00:23
A właśnie że Ty. Mueeee...
ZzzzZzzzZzz, może jutro Mental mnie polubi.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
19-08-2010, 00:27
Ok, czyli to, że zacytowałem Żiżka w temacie światopoglądowym ma o czym świadczyć bo nie wiem? Ma to być dowód koronny na to, że nie znam twórczości Żiżka czy na to, że potrafię korzystać z internetu i komputera i za jego pomocą wkleiłem świetne nadający się cytat do tego wątku, adresując go do ciebie?
A Żiżka nie wiem z czego znasz, z broszury jakiejś czy co? Nie mam zamiaru cię egzaminować ze znajomości jego twórczości ale jestem ciekawy co czytałeś. Dobra, koniec tego Żiżkowego off-topicu. "Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 19-08-2010, 00:32
@El-Kal
jutro Mental wyjeżdża na urlop i opuszcza na dwa tygodnie pieprzoną bananową republikę III RP, więc jest spora szansa, że po powrocie zapomnę o szykanach, jakie mnie tutaj spotkały z twojej strony, i znowu będziemy przyjaciółmi. @B2Ka egzaminuj to, maderfaker: marginesem, to moja ulubiona scena z Incepcji - zaraz obok tej na autostradzie - do furgonu zbliża się motocykl, a na nim gościu wyjmujący dwururkę. 19-08-2010, 00:42 Arahan napisał(a):Zamówiłem sobie totem Cobba 60 zł z przesyłką <ok> :mrgreen: 10 zeta by mi było szkoda dać za coś takiego. 19-08-2010, 16:08
Ni ma, a jeszcze były parę dni temu gdy sprawdzałem. Może incepcjoniści wykupili.
Oczywiście wyglądał trochę inaczej niż u Nolana, co nie zmienia faktu że był to kilkucentymetrowy drewniany bączek, którego wykonanie kosztuje pewnie z 5 gr.
19-08-2010, 17:53
Co za różnica? Rozumiem zbierać pierdoły w stylu repliki smartguna - i płacić za nie spore pieniądze - ale dawać tyle kasy za bączek? Równie dobrze można kupić plastikowy kubek za stówę, bo Pacino w Scarface pije z plastikowego kubka.
19-08-2010, 18:30 military napisał(a):Równie dobrze można kupić plastikowy kubek za stówę, bo Pacino w Scarface pije z plastikowego kubka.<ok> <ok> <ok> 19-08-2010, 18:35 military napisał(a):Co za różnica? Rozumiem zbierać pierdoły w stylu repliki smartguna - i płacić za nie spore pieniądze - ale dawać tyle kasy za bączek? Równie dobrze można kupić plastikowy kubek za stówę, bo Pacino w Scarface pije z plastikowego kubka. Zależy co dla kogo znaczy "tyle kasy". Chciałem to mieć i mam, jakoś nikt w domu u mnie nie głoduje przez to, ba - mój budżet nawet tego nie odczuł, a gadżet fajny no, ale co kto lubi.Acha, dostałem 2, ze stali i z brązu. Ze stali opchnąłem kumplowi za 30 zeta
19-08-2010, 19:23 Arahan napisał(a):a gadżet fajnyGadżety są fajne, jeśli są na licencji. Nie kupię tego crapu i nie będę szpanować, że mam maskę z Krzyku, bo lepszą można zrobić sobie samemu. 19-08-2010, 23:05
Dajcie mu spokój z tym bączkiem. Nie ma tu nic do rozumienia. Niektórzy tyle wydają tygodniowo na fajki, albo na dobry obiad na mieście. Każdy kupuje i zbiera to na co ma ochotę. Jeden kupuje bączka z Incepcji na allegro, drugi jedzie do Saturna i kupuje za podobną kwotę filmy na DVD - ja nie widzę w tym specjalnej różnicy...
19-08-2010, 23:09 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |