Inception (2010)
A widzieliście wy Paprikę?
Kto nie widział, niech czym prędzej obejrzy...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Ja widziałem i potwierdzam, że film znakomity. A co do Inception - zauważyliście, że jest to pierwszy od czasu Memento film Nolana niebędący ekranizacją/remakiem? Babole scenariuszowe Batmanów czy Prestige można było wytłumaczyć koniecznością dochowania wierności licencji czy materiałom źródłowym, ale teraz Nolan nie ma żadnych ograniczeń poza kategorią wiekową, więc ewentualne fabularne niedociągnięcia będę tępił z całą mocą :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
W Prestige nie ma żadnego babola, proszę nie głosić herezji ; )

Odpowiedz
Po za tym w przypadku "Prestiżu" (o ile dobrze pamiętam książkę) ciężko mówić o wierności względem materiału źródłowego.

Odpowiedz
W przypadku Prestiżu Nolan pozbył się większości kiepskich motywów książkowych (w tym nieszczęsnego wątku współczesnego), ale sama koncepcja (by nie spoilerować) "mnożenia bytów" naciągana jednak trochę jest, z tego co pamiętam. Niedawno kupiłem ten film na DVD, więc po odświeżeniu z chęcią podyskutuję.
A co do Inception - jedna rzecz jeszcze mnie niepokoi. Zaakcentowanie broni palnej na plakatach i w trailerze sugeruje efekciarskie sceny akcji. Mam nadzieję, że mało tego będzie - w takiej konwencji można przepchnąć nawet najbardziej odjechane pomysły scenariuszowe i szkoda byłoby marnować czas na PG-13 strzelanki, nawet w sennych warunkach grawitacyjnych :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
mądrze gadasz, jarod:)

również wolałbym mniejszą ilość strzelanin i mordobicia na rzecz czegoś, co w pg13 przejdzie bez uśmiechu politowania. prestiż był idealnie pod tym względem skrojony.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):A widzieliście wy Paprikę?

Przyznaję, że po przeczytaniu jednego z wcześniejszych postów w tym wątku zasięgnąłem informacji w internecie. Sprawia wrażenie pozycji obowiązkowej.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
Artemis napisał(a):A widzieliście wy Paprikę?

Widziałem Paprike Tinto Brassa . Też dobra :mrgreen: :wink:
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Lepsza od Kaliguli? Oczko
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Zależy co kto lubi. :wink: Dewiacje czy subtelnosci :razz: Cwaniak

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://www.aintitcool.com/node/45451?_r=true&anonymousId=6440048242780249842
Małe Q & A z Nolanem na jednym z 2353847579036 festiwali filmowych w USA odbywających się tam teraz średnio raz na tydzień. Widać, że autor artykułu jest kompetentny, gdyż ma tylko jeden jedyny właściwy stosunek do Mrocznego Rycerza, czyli totalne uwielbienie.
Czasem sobie myślę, że fajnie by było być na tych wszystkich ichnich imprezach. A potem zdaje sobie sprawę, że wtedy już w ogóle nie miałbym czasu na życie bo tylko jeździłbym od stanu do stanu na kolejne konferencje prasowe Język

Odpowiedz
[Obrazek: news_inception21.jpg]

[Obrazek: news_inception22.jpg]

Odpowiedz
Ten pierwszy mi się podoba. Nawet nie wiem czy nie jest lepszy od tej "zachodniej" wersji.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
nowy trailer - fituretka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oKeNqEws47o&feature=player_embedded[/youtube]

Odpowiedz
"Nie możesz bać się śnić o większej spluwie" Duży uśmiech

Odpowiedz
A już smuciłem się, że w tym roku nic wartego wyczekiwania nie pojawi się w kinie... Teraz nie mogę się doczekać Uśmiech

Zastanawia mnie tylko, jak Nolan rozwiąże sprawe z taką obsadą.
loading podpis...

Odpowiedz
http://www.slashfilm.com/2010/06/23/peter-travers-reviews-inception-praises-nolans-non-commercial-head-trip-of-a-thriller/

Cytat:The mind-blowing movie event of the summer arrives just in time to hold back the flow of Hollywood sputum that’s been sliming the multiplex. ‘Inception’…will be called many things, starting with James Bond Meets ‘The Matrix.’ You can feel the vibe of Ridley Scott’s ‘Blade Runner’ in it, and Nolan’s own ‘Memento’ and ‘The Dark Knight.’ But ‘Inception’ glows with a blue-flame intensity all its own. Nolan creates a dream world that he wants us to fill with our own secrets. I can’t think of a better goal for any filmmaker. Of course, trusting the intelligence of the audience can cost Nolan at the box office. We’re so used to being treated like idiots. How to cope with a grand-scale epic, shot in six countries at a reported cost of $160 million, that turns your head around six ways from Sunday? Dive in and drive yourself crazy, that’s how.

3,5/4

Odpowiedz
JEZU, ON JUŻ TO WIDZIAŁ!!!!!!!!!!!!11111111111111

Travers obciągnął dystrybutorom, że już się do tego dorwał czy co?

To ja się pytam czemu 3.5, a nie 4? Język Ok, ale do dziewiczych recenzji krytyków mam pewien dystans, zwłaszcza jeśli jest tylko jedna bo często okazywały się one mało... prognozowalne.
Natomiast ma całkowitą rację, że to lato jest wyjątkowo słabe, a jedna szmira wychodzi za drugą. Mam nadzieję, że Inception to zmieni.

Odpowiedz
Heh "We’re so used to being treated like idiots." Uśmiech celne.

Tylko krótki ten fragment. Z drugiej strony boję się trochę pełnych recenzji bo wielu recenzentów uwielbia spoilować. Szczególnie jak im się film nie podoba.

@Rodia - kilka dni temu gdzieś czytałem, że screeningi mają się zacząć lada dzień - jak widać to prawda.

Odpowiedz
Jak się mają pojawiać pierwsze recenzje, czy też opinie z pokazów przedpremierowych, to ja się chowam. Nie chcę sobie psuć zabawy oglądania filmu i chcę jak najmniej o nim wiedzieć, aby być mile zaskoczonym. A więc dlatego też nie czytam teraz nic na temat "Inception". Soundtrackiem też zajmę się dopiero po oglądnięciu filmu, ale płytkę zakupię na 101% Zdezorientowanymile:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości