25-04-2010, 18:37
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
|
Inception (2010)
|
|
http://www.filmweb.pl/WIDEO+Intryguj%C4%85cy+wiral+%22Incepcji%22+o+snach,News,id=59996 pierwszy "Viral". Pobudza apetyt.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-04-2010, 18:37
Podobne co do tego co zapodał Craven, jak nie identyczne :wink: A więc z mojej strony jeszcze mniej informacji na temat "Inception":
Film zapowiada się bardzo przednio, chociaż mam pewne skojarzenia z "Papriką", ale i tak na razie za mało wiem, aby się bardziej wypowiadać. Czekam na ten film, jak i na soundtrack do niego, gdyż uwielbiam Zimmera mile:
27-04-2010, 17:12
No ja mam absolutnie mokro w spodniach, gdy słyszę o tym filmie. Nolan nie zrobił jeszcze w życiu złego filmu, a jako, że dla tego projektu był gotów zrezygnować z nowego Batmana to spodziewam się sczochrania moszny. Niestety tematyka jaką sobie wybrał jest bardzo delikatna i obawiam się, że może przedobrzyć. Temat snów i przenikania się ich świata ze światem realnym jest wręcz modelowy do utylizowania najbardziej wymyślnych sztuczek reżyserskich i po prostu boję się, że z tego filmu może wyjść bełkot, albo próba stworzenia czegoś Wielkiego przez duże W, które się takie nie okaże. Reżysera łatwo ponieść przy takich filmach. Coś jak Scorsese z Wyspą Tajemnic - miało być zajebiście, a wyszło jak wyszło.
Ale moje zaufanie talentom Nolana jest jak na razie bezgraniczne ^^ 27-04-2010, 20:58 Rodia napisał(a):dla tego projektu był gotów zrezygnować z nowego BatmanaNie zrezygnował z trzeciego Batmana dla Inception, między BB a TDK też nakręcił film. Takie tam skromne dziełko pt. Prestiż : ) 27-04-2010, 22:57
Tak tak, ale z tego co wiem to jego warunkiem bycia reżyserem trzeciego Batmana było umożliwienie zrobienia Inception - więc gdyby mu nie dali to by olał
28-04-2010, 00:28
Trochę za dużo fotoszopa, ale generalnie fajny.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-04-2010, 11:49
Fajny, ale ten, który ukazał się znacznie wcześniej, zdecydowanie bardziej mi się podobał:
29-04-2010, 18:47
Aye. Poprzedni lepszy. Zresztą logo "wypisane" budynkami/labiryntem też było klawe.
29-04-2010, 20:25
Nowe info od WB:
Cytat: Do premiery "Incepcji" pozostało już niewiele czasu, a tymczasem kinomaniacy na całym świecie wciąż zachodzą w głowę, o czym opowiadać będzie film. Być może pomocny okaże się opis, który wczoraj wypuściło Warner Bros.źródło: filmweb.pl 05-05-2010, 13:22
Hm, nic odkrywczego nie napisali, na razie te zarysy fabuły są niezwykle interesujące, jednak takie zwroty jak "zapłacił utratą wszystkiego, co kocha", "otrzymuje szansę na odkupienie" "jednego, ostatniego zadania może odzyskać stracone życie" "spotkanie z niezwykłym przeciwnikiem" budzą trochę niepokoju, ale miejmy nadzieje, że to tylko marketingowa papka, a film będzie zajebisty.
05-05-2010, 15:29
W sumie to po tym opisie dalej za wiele nie wiem, co mnie cieszy
mile: A, że opis trochę patetyczny i zbyt nadęty to już inna kwestia. Trzeba w końcu jakoś zachęcić co niektórych widzów.
05-05-2010, 18:38
Niektórzy wróżą, że Inception ma być filmem zmuszającym do myślenia i z tego powodu może nie zdobyć serc szerokiej widowni
05-05-2010, 18:40
A według mnie ta szeroko rozumiana "szeroka widownia" to jednak nie jest taka do końca bezmyślna masa i jednak oczekuje od kina czegoś więcej niż tylko bezmyślnej rozrywki. Według mnie zainteresowanie tym projektem jest spore, a to, że tak mało o nim wiemy, jest też dobrym chwytem marketingowym. Po za tym po obu Batmanach Nolan ma bardzo dobrą opinię i dlatego też wiele osób wybierze się do kina na zasadzie "Chodźmy na ten film gościa od Batmanów". Ja tam wróżę "Inception" sukces
mile:
05-05-2010, 19:24
Właśnie dlatego że szeroka widownia jest szeroko rozumiana, należałoby jednak rozgraniczyć pewne kwestie i nazywać rzeczy po imieniu. Banda skretyniałych nastolatków i typowych pożeraczy popcornu dzięki której drugie Transformersy zarobiły ponad 800 milionów to nie są osoby oczekujące od kina "czegoś więcej niż tylko bezmyślnej rozrywki".
Sukces TDKa w pewnym stopniu pomoże Inception, ale nie wróżę filmowi oszałamiającego sukcesu w USA. Co nie znaczy, że nie życzę. 05-05-2010, 19:34 Mierzwiak napisał(a):Banda skretyniałych nastolatków i typowych pożeraczy popcornu dzięki której drugie Transformersy zarobiły ponad 800 milionówNie znudziło Ci się jeszcze?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-05-2010, 20:20
Podaj mi lepszy przykład na niedobór szarych komórek u amerykańskiego, masowego widza, a chętnie zedytuję swój post i wstawię tam inny tytuł.
PS. A czy tobie nie znudziło się nerwowe reagowanie ilekroć ktoś źle wypowie się o TF? Dorośnij. 05-05-2010, 20:26 Mierzwiak napisał(a):Banda skretyniałych nastolatków i typowych pożeraczy popcornu dzięki której drugie Transformersy zarobiły ponad 800 milionów to nie są osoby oczekujące od kina "czegoś więcej niż tylko bezmyślnej rozrywki". Mierzwiak napisał(a):Podaj mi lepszy przykład na niedobór szarych komórek u amerykańskiego, masowego widza, a chętnie zedytuję swój post i wstawię tam inny tytuł. Z tego co słyszałem "Avatar" zarobił dużo więcej :wink: Czy istnieje możliwość, że Ci skretyniali nastolatkowie i typowi pożeracze popcornu nazywani "szeroką widownią" się nań nie wybrali? 05-05-2010, 20:49
Wydawało mi się że z mojej wypowiedzi jasno wynika, że brałem pod uwagę wynik kasowy ORAZ poziom filmu.
05-05-2010, 20:54 Cytat:PS. A czy tobie nie znudziło się nerwowe reagowanie ilekroć ktoś źle wypowie się o TF? Dorośnij.Wydawało mi się że z mojej wypowiedzi jasno wynika że odnoszę się do twojego błyskotliwego określania widzów takich filmów jak TF:ROTF, a nie do tego że źle wypowiadasz się na temat samego filmu. Dorośnij.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-05-2010, 21:01 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |