20-06-2016, 21:55
|
Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
|
|
Danus, podzielam twoje zażenowanie recenzentami z kijem w dupie! To skandal że każdy film rozrywkowy ma na rottentomatoes 0%, co te krytyki :(
Nie wyszło ci;)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 20-06-2016, 22:20
Przede wszystkim to tobie nie wychodzi pisanie sensownych postów... czekam na teksty o widzach idiotach jeśli film zrobi klapę.
20-06-2016, 22:31
Mój post jest jak najbardziej sensowny. Ty sobie pewnie ubzdurales coś czego tam nie ma. Zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz.
Directed by James "THE KING" Cameron 20-06-2016, 22:48 (20-06-2016, 21:51)Danus napisał(a): Były przypadki, że dobre filmy zostały zjechane w recenzjach przez recenzentów z kijem w dupie co bezpośrednio odbiło się na wynikach oglądalności.To nie twoje słowa tylko moje halucynacje, tak? 20-06-2016, 23:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2016, 23:05 przez Mierzwiak.)
Czego nie rozumiesz w moim poście? Mam ci to wytłumaczyć jak dziecku?
Directed by James "THE KING" Cameron 20-06-2016, 23:58
Pytanie, podobne do tego które zadałem ci ostatnio:
Czy kiedy krytycy pozytywnie oceniają film który lubisz to też mają kij w dupie? Dlaczego ich wtedy nie chwalisz? Nie trzeba mi niczego tłumaczyć jak dziecku, wystarczy że przestaniesz pisać jakbyś sam nim był. 21-06-2016, 07:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2016, 07:35 przez Mierzwiak.)
A czy ja pisałem o filmach, które mi się podobają? Czy pisałem ogólnie o produkcjach które polegly przez przedpremierowe recenzje? Czepiasz się dla samego przypierdolenia się.
Directed by James "THE KING" Cameron 21-06-2016, 09:02
Czepiam się, ponieważ próbuję zrozumieć jaka żelazna logika stoi za tym, że widzowie są idiotami a krytycy mają kije w dupie tylko w ściśle określonych sytuacjach, czytaj tych, które akurat sobie upodobałeś.
Nie tłumacz się, że pisałeś o jakimś zjawisku ogólnie, skoro ono nie istnieje. Albo krytycy mają kij w dupie (czytaj: ŻADEN film rozrywkowy im się nie podoba, przez co WSZYSTKIE są klapami), albo tego kija w dupie nie mają. Bo nie można go mieć akurat wtedy, kiedy ty to ogłaszasz. 21-06-2016, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2016, 21:04 przez Mierzwiak.)
Uroczysta premiera się już odbyła i film miał otwarcie w kilku krajach, więc kilka recek się pojawiło:
https://www.rottentomatoes.com/m/independence_day_resurgence/ + 21-06-2016, 23:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2016, 23:03 przez Grievous.)
Bilety zarezerwowane jutro godzina 20 Cinema City Sadyba. Tradycyjne 2D napisy, jestem niezmiernie podekscytowany, to już dwadzieścia lat od pierwszej wizyty w kinie właśnie na ID4, mały jubileusz właśnie swietowany na sequelu;) wyśmienicie.
Directed by James "THE KING" Cameron 23-06-2016, 20:31
10/10 będzie jak nic, co? :)
Ja idę w sobotę, a reszta forum jak? Wpisujcie miasta! 23-06-2016, 20:51
Może w następnym życiu.
23-06-2016, 20:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2016, 20:58 przez Gieferg.) (23-06-2016, 20:51)Mierzwiak napisał(a): 10/10 będzie jak nic, co? :)Co będę oszukiwał, pewnie tak będzie. To przecież sequel filmu od którego rozpoczęła się moja fascynacja kinem. Kontynuacją filmu, który nie tylko jest jednym z moich ulubionych filmów, ale też darze ogromnym sentymentem. Oprócz ID4 chyba tylko Predator ma u mnie takie szczególne miejsce w serduchu. Do tego wszelki trailery i spoty mówią jedno- to będzie uczta dla oka tak jak 20 lat temu było ID4.
Directed by James "THE KING" Cameron 23-06-2016, 21:59 (23-06-2016, 20:51)Mierzwiak napisał(a): 10/10 będzie jak nic, co? :) Jednak nie bedzie. Udało mi się wbić na wczesniejszy seans więc... Zasiadając w fotelu byłem cholernie podekscytowany, to przecież sequel ID4. Seans kinowy to było dla mnie wielkie wydarzenie na które czekałem bardzo długo. Światła zgasły, wchodzi logo 20th Century Fox i... ....i nic:) Spuściłem powietrze i o dziwo oglądałem dość chłodnym okiem jak na wielkiego entuzjastę jedynki i co ważniejsze film mnie trochę rozczarował. Nie jest to zły film typu kompletne dno albo gorsze gówno, tylko film który wielu was po obejrzeniu wyrzuci z pamięci. Kolejny wymierzony od linijki blockbuster, który nie wybija się niczym szczególnym od wszystkiego co już widzieliśmy. Emmerich jednak opowiada o inwazji kosmitów co jest moim ulubionym tematem filmowym, dlatego na całość patrzę dość pobłażliwie. Jest jeden wielki plus, Emmerich ograniczył do minimum swoje debilizmy, które znamy z takich filmów jak 2012- te jego humorzaste sceny to bardziej poziom pierwszego ID4 niż 2012. Nie ma aż tak niepotrzebnych postaci jak rosyjskie bliźniaki, lala z pieskiem itp, itd. Całość bardziej skupia się na nowych bohaterach i o dziwo co oczywiście przewidziałem przed premierą na wszystkich starych postaciach(więc Mierzwiak nie miał racji, jedynie aktorka grająca Jasmine miała małą epizodyczną rólkę). Rozczarowała mnie skala, bo co z tego, że statek matka jest dziesięć razy większy od poprzedniej jeśli Emmerich nie wykorzystał do końca potencjału tak przejebanie ogromnego kurestwa lądującego na ziemi. Dowiadujemy się też dlaczego kosmici atakują ziemię Akcja zapieprza jak głupia, seans zleciał jak z bicza strzelił, reszta w spoilerze bo nie da się bez zdradzenia całej fabuły: Generalnie nie jest źle, mogło być lepiej na pewno i Emmerich mógł pojechać po bandzie, czego nie zrobił, a szkoda po raz drugi:) Świeżo po seansie daję takie mocne 8/10 bo mimo wszystko jest lekki, letni blockbuster który może zadowolić niejednego. Wiem też, że wielu z was będzie miało problem z tym filmem i pewnie zrównacie go z błotem. I być może słusznie, ocenę pozostawiam wam.
Directed by James "THE KING" Cameron 24-06-2016, 21:40
IDR na czwartkowych nocnych pokazach zarobił 4 mln. Nie wiem czy to dużo i czy daje to jakiś prognostyk na sukces filmu w BO.
Może Juby się wypowie?
Directed by James "THE KING" Cameron 24-06-2016, 23:20
Porządny wynik. Jeśli negatywne recenzje nie odbiją się echem wśród potencjalnych widzów, powinno być ponad $50 mln z weekendu otwarcia. Analitycy z USA prognozują trochę poniżej $50 mln.
(23-06-2016, 20:51)Mierzwiak napisał(a): 10/10 będzie jak nic, co? :) Na razie nie mogę. Być może wybiorę się we wtorek, bo w pobliskim kinie zrobili "wtorki dla par", więc mamy z dziewczyną bilety po rozsądne 14 zł. :) 25-06-2016, 00:03 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Independence Day(reż. Roland Emmerich) | Danus | 129 | 31,124 |
03-07-2026, 18:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Seria Bourne (2002-2016) | Anonymous | 428 | 101,803 |
05-03-2026, 11:18 Ostatni post: Jan_Władeczek |
|
| Inferno (2016) reż. Ron Howard | Juby | 24 | 7,395 |
25-02-2017, 17:35 Ostatni post: Juby |