Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
(13-12-2015, 23:51)shamar napisał(a): Zapowiada się... nie zapowiada się. :)

Po filmach typu "Battle:LA", "Battleship", "Skyline", "District 9" i pewnie kilku innych już nic nie będzie robiło wrażenia. Tym bardziej, że tutaj te "statki" wrażenia nie robią żadnego :)

Nie robią wrażenie bo jakby tu powiedzieć mało widać?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(13-12-2015, 22:45)Gieferg napisał(a): [Obrazek: 2014-06-04]
To.

Druga sprawa, że ja już przestałem odróżniać te filmy. Równie dobrze mógłby to być fanowski trailer będący montażem ujęć z pierwszej części, Battleship, Armageddonu i którejkolwiek z części Transformers. To samo gówno.

Odpowiedz
Mam tylko nadzieję, że będzie to typowy Emmerich, ale z czasów pierwszej części, Godzilli i Gwiezdnych Wrót- a nie tych nieszczęsnych 10,000 BC i 2012.

Odpowiedz
(13-12-2015, 23:54)Danus napisał(a): Nie robią wrażenie bo jakby tu powiedzieć mało widać?

No widać jakieś tam wielkie, płonące (?) obiekty. Kiedy będą ukazane w pełni - będą robić wrażenie? Kiedy po prostu będą to kolejne wielkie statki?

Granice: wielkości, rozpierdolu, intensyfikacji akcji itd. w kinie już dawno zostały przekroczone. Kolejne CGI demolki miast czy centrów metropolii kogoś jeszcze kręcą?

[Obrazek: 79948a5cf3a3df2972e6495599a9bf44031b84bb...61cc1a.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale widać je jak na razie w dość wąskich kadrach i jakby to powiedzieć tych scen jest dość mało. Może na kimś w pełnej okazałości wrażenia robić nie będą, na mnie pewnie zrobią, bo kocham takie kino i znajdzie się pewnie wielu ludzi na których też zrobią- subiektywne odczucia:)

Odpowiedz
(14-12-2015, 00:25)shamar napisał(a): Granice: wielkości, rozpierdolu, intensyfikacji akcji itd. w kinie już dawno zostały przekroczone. Kolejne CGI demolki miast czy centrów metropolii kogoś jeszcze kręcą?
Dawno się tak z tobą nie zgadzałem :) Właśnie dlatego obawiam się o nowych X-Menów, niech stawka będzie wysoka, ale po 2012, Man of Steel i San Andreas naprawdę mam po dziurki w nosie nieróżniących się niczym od siebie ujęć walących się CGI metropolii.

O ile zakład, że w ID2 będzie scena z wielkim tsunami?

Odpowiedz
Ja się mogę założyć, że nie będzie:)

Odpowiedz
Ale też nie aż tak bardzo zły ten trailer.W sumie trochę połączenie z Independence Day z Starship Troopers. Plus nowa technologia daje możliwość bitwy kosmicznej, której przedsmak chyba widać.
Przy czym fakt, że raczej to nie robi już takiego wrażenia. Chociaż dla mnie Independence Day, nigdy aż tak wielkiego wrażenia nie robiło i zawsze wolałem Mars Attacks! :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dla Goldblooma i Pullmana ludzie. Dla Pullmana.

Wygląda jak klon Battleship, ale cieszę się, że powstaje. Obejrzę z czystego sentymentu.

PS. Czy Judd Hirsch się nie starzeje?

PS 2. Statek, który wygląda jakby rozmiarami miał rozpieprzyć połowę atmosfery? Nie mogę się doczekać tweetów NDT po premierze :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
PS. 3 - Ciekawe czy obcy tym razem zasłonią swoje Wi-Fi jakimś porządnym hasłem.

Odpowiedz
Po obejrzeniu trailera dostałem chicy na któregoś XCOMa. A za film zapłacę, bo Team Goldblum!
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
PS. 4 - jestem chyba oficjalnie uczulony na widok młodszego Hemswortha. Ten koleś stał się takim synonimem wciskanej na siłę, młodej i pięknej hollywoodzkiej nijakości, że sam widok jego ryja w zwiastunie jakiegoś filmu, podświadomie zaszczepia u mnie myśl, że to będzie miałkie gówno.

Odpowiedz
Wygląda jak kolejny film z generatora.

- Jednolita, monotonna kolorystyka? - JEST
- Gromkopierdne podejście do niedorzecznego tematu? - w przeciwieństwie do oryginału JEST
- Przytłaczające efekty na poziomie "okej, ale nic szczególnego"? - JEST
- BWWWAAAAAAM? - JEST KUURWWAAAA!!!!11 BWWWWWWAAAAAAAAAAAAMMMMM!!

Nie jaram się, choć jedynkę uwielbiam.

Odpowiedz
Dlaczego sami licealisci pilotuja uber nowoczesne mysliwce?

Vivica Fox rzucila striptizerke i zostala lekarzem?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(13-12-2015, 22:46)Grievous napisał(a): Nie sądziłem że to kiedykolwiek napiszę... ale zapowiada się lepiej niż "Batman V Superman" i "X-Men: Apocalypse". WTF Hollywood?

Dokładnie.

Od początku hejciłem pomysł na ten niepotrzebny sequel, tym bardziej, że pierwszy ID4 lubię/darzę sporym sentymentem (fajne kino rozrywkowe-katastroficzne lat 90-tych, klasyk tylko o klasę gorszy od Jurassic Park), ale ten zwiastun bardzo mnie podjarał, prawdopodobnie najbardziej ze wszystkich zwiastunów wydanych w przeciągu ostatniego miesiąca. Nie ma Smitha, ale jest Goldblum, jest Pullman, jest wielkie widowisko sci-fi w świecie 20 lat po inwazji obcych z ich technologią. Na pewno w przyszłym roku powtórzę oryginał i wybiorę się do kina na sequel.

Jedyne uwagi.
- To był bardzo fajny teaser trailer, dlatego mogli sobie darować scenę po tytule, czyli zdradzenie rozmiaru nowego statku kosmitów (fajnie by to było obejrzeć to po raz pierwszy w kinie).
- ID4 powstawał kiedy Hollywood nie było jeszcze zdominowane przez CGI, mnóstwo Oscarowych efektów w tamtym filmie było praktycznych. Od pierwszego ujęcia wejścia statków w atmosferę od razu poczułem, że to już nie ten klimat, tylko wszechobecne CGI (na szczęście bardzo dobre - w końcu jakiś film w 2016 roku będzie miał dobre efekty).
- Pamiętacie "...not dark and Nolanie" ze szczerego trailera pierwszej części? Od początku widać, że to nie będzie to luźne, głupkowate kino rozrywkowe pełne humoru, idą w mhrok!

Odpowiedz
Materiały viralowe:

Ruszyła też stronka:
http://www.warof1996.com/

Oczywiście wytłumaczono też brak Willa Smitha:) Col. Hiller zginął podczas testowania nowych technologii obcych:)

Odpowiedz
Fajne. Mocno ruszyli z kampanią. Ciekawe jak to wpłynie na wynik finansowy filmu. ID to nie seria jak Jurassic Parki, czy Terminatory, film może zarówno dowalić jak ostatnie dinozaury jak i polec jak ostatni T-800. A może coś pomiędzy?

Odpowiedz
Film nie obchodzi mnie w takim stopniu, że odpadłem w połowie trailera. Potężny ziew.

Tyle ode mnie w tym temacie.

Odpowiedz
Rozumiem, że film pozostanie w dziale z filmami zagranicznymi, nie trafi do serii filmowych?

Widziałem zwiastun już 4 razy, zdecydowanie najlepszy trailer dla przyszłorocznej premiery! Pierwszy raz zapowiedź blockbustera 2016 mnie podjadała na obejrzenie filmu, a nie wkurwiła jak przy BvS, czy znudziła jak X:A.

Odpowiedz
Widziałem zwiastun raz i gdyby nie to, że temat jest aktywny już bym o nim dawno zapomniał.

Swoją drogą widzę na forum ciekawy trend. To co jeszcze niedawno było krytykowane (ktoś tam pisał nawet o śmierci kina rozrywkowego) dzisiaj powoduje jakieś spazmy i eksplozje radości. Trudno nadążyć, no ale gusta się zmieniają. Albo to właśnie one umierają? :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon