Indiana Jones
Zgadza się, ja też już tak nie robię mimo to jestem w tym temacie 3 godziny przed pójściem do kina...
Ale ogólnie to już nawet trailerów nie oglądam bo za dużo zdradzają

Odpowiedz
(05-07-2023, 10:28)shamar napisał(a): Dzięki KURVA za spoilery.  
Niektorzy NIGDY się KURVA nie nauczą.

Odpowiedz
Czy Indiana faktycznie żyje jak biedujący emeryt, chociaż w ostatnim filmie został jakimś wice-rektorem czy coś? Ta tendencja do pokazywania podstarzałych bohaterów jako zgorzkniałych nieudaczników którzy nie oczekują już niczego oprócz grobu idzie trochę za daleko.

Odpowiedz
Podstarzały to Indy był w poprzedniej części, w tej jest już po prostu stary ;)

Odpowiedz
Przecież podstarzały, spełniony zawodowo, życiowo biały, heteroseksualny mężczyzna nie może być obecnie pozytywnym wzorcem w filmach, jeszcze nie daj boże wykorzystywałby swoją wysoką pozycję i majątek do ruchania młodych studentek albo jakiejś asystentki w firmie. Ma siedzieć w mieszkaniu i żałować błędów młodości.

Odpowiedz
Z imdb:

Left unexplained onscreen is how a preeminent archaeologist like Indiana Jones ended up leaving his professorship at an Ivy League university, only to teach at NYC's Hunter College, a not-great public university. The writers have admitted that this was mainly a plot contrivance to place Indy close to the site where the city's actual Apollo 11 celebratory parade took place, although Hunter's Manhattan campus is still 11 blocks away.

Czyli by uzasadnić obecność Indiany w NYC podczas parady. Zamiast tego mógł po prostu odwiedzić starego kumpla np. Sallaha, a parada byłaby zaraz obok, no ale lepiej wsadzić Jonesa do zapyziałego mieszkania :P

Odpowiedz
(05-07-2023, 11:06)Lashly napisał(a): Czy Indiana faktycznie żyje jak biedujący emeryt, chociaż w ostatnim filmie został jakimś wice-rektorem czy coś? Ta tendencja do pokazywania podstarzałych bohaterów jako zgorzkniałych nieudaczników którzy nie oczekują już niczego oprócz grobu idzie trochę za daleko.

Baba go oskubała po rozwodzie - mam nadzieję, że to wszystko wyjaśnia.

Odpowiedz
Dopiero co im zatwierdzili separację.

Odpowiedz
Indiana sprzedał wszystko, żeby starczyło na gażę Forda.

Odpowiedz
(05-07-2023, 10:42)Albertino napisał(a): No właśnie Shamar, kiedy w końcu się nauczysz, że nie czyta się wątków filmów, których się nie obejrzało? Może następnym razem się uda.

Czyta się, żeby poznać OPINIE, a nie fabułę i ( na przykład) na ich podstawie zdecydowac, czy się chce za film płacić, ale niektóre cioły, nigdy się nie nauczą, że spoilery się oznacza.

Wisi mi ten film, a więc i spoilery go dotyczące, ale taka prawda.

Odpowiedz
(05-07-2023, 10:42)Albertino napisał(a): No właśnie Shamar, kiedy w końcu się nauczysz, że nie czyta się wątków filmów, których się nie obejrzało? Może następnym razem się uda.

Jakiejś podstawowej kultury wymaga, na forum filmowym, żeby je oznaczać. Bo WLASNIE PO TO jest ta opcja. Do tego temat nie jest oznaczony jako spoilerowy. Brak KURVA szacunku do czytających
bo choćby NAPISAĆ na początku, że BĘDĄ SPOILERY. Ale na UJ - niech się wszyscy dowiedzą kto zginął, kto przeżył.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zginął duch kina nowej przygody a przeżyła chęć zarobienia na nostalgii do kolejnej lekko przykurzonej marki :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Miałem trochę obawy przed seansem ale koniec końców to podobało mi się. Mimo że lubię też Kryształową Czaszkę to jednak Artefakt podobał mi się bardziej, był taki bardziej równy, no może poza wiadomymi scenami.

- akcja i lokacje były ciekawe, najważniejsze że się praktycznie w ogóle nie nudziłem
- Helena trochę wkurzająca ale i tak bardziej sympatyczna niż Nomi z nowego Bonda, za to jej ziomek w ogóle nie potrzebny
- Mikkelsen też solidny, na pewno 10 razy lepszy niż obciachowa Blanchett
- rozwiązanie wiadomo jakiego wątku trochę mocno przesadzone moim zdaniem
- fajne zakończenie

dałbym tak 6+/10

Odpowiedz

Odpowiedz
Absolutnie nieśmieszne, nienawidzę tych youtube'owych przygłupów.

Odpowiedz
Prolog super, ogólnie pierwsze 50 minut było naprawdę super, potem jednak jest tak nudno, że po raz pierwszy regularnie spoglądałem w telefon, która godzina. Finał jako tako wynagradza, pomysł z podróżą w czasie całkiem ciekawy ale wykonanie to trochę taki lepszy Asterix i Obelix. Ford bardzo dobry, i nie zdziadziały jak Jake Skywalker. Phoebe... często wkurwia, a jeszcze bardziej wkurwiający jest dzieciak z koprem. Nie uważam, że to jakaś feminazi mary sue, i bardziej wychodzi na plus niż na minus, ale jednak nie mogę odżałować, że nie zatrudnili Goslinga jako jego syna chrzestnego i tym samym mielibyśmy falę kolejnych świetnych wywiadów z nim i Fordem. Fanem tej serii nie jestem. Zaginiona Arka i Świątynia były bardzo dobre, a Krucjata genialna. Czaszka była nudna jak nie wiem co, no i ogólnie trylogia to bardzo dobre filmy, ale bez szału. Sam nie widzę powodu, żeby je powtarzać, chyba że będą lecieć w telewizji w święta. Także moja ocena nie jest warunkowana żadną nostalgią, czy sympatią do serii. To był po prostu dobry film i tyle. 7/10 z dopiskiem: nigdy więcej go znowu nie obejrzę.

Akurat tu powiem, że szkoda, że to flop. Z drugiej strony, nie wpadną na to, żeby robić jeszcze cokolwiek z tą serią.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
KURVA. I znowu spoilery. Niektórzy się do chuja nigdy nie nauczą. No KURVA nigdy.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale o co się rozchodzi
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
O jajco.

Odpowiedz
A nie o paprykarz?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości