Interstellar (2014)
Już się nie mogę doczekać premiery Uśmiech. Zawsze mnie intrygowało jak wygląda czarna dziura a podobno na potrzeby efektów specjalnych do filmu opracowano bardzo szczegółowy model takiej czarnej dziury (zakrzywienie czasu-przestrzeni itd). Już nie długo bo 6 listopada wybiorę się do kina z przyjemnością Uśmiech.
:-), proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.

Odpowiedz
Super niiiiiick Oczko

Odpowiedz
to nie nick, to stan umysłu
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(28-10-2014, 21:50)Mierzwiak napisał(a): Tylko że trochę dziwnie podawać nazwisko Finchera w kontekście Nolana - spójrz na dorobek tego pierwszego, kategorię wiekową jego filmów (oprócz raptem dwóch) i tematykę, a potem na Nolana, który niby zaczął podobnie, ale potem wpadł mu miliard dolarów (ups) w boks ofisie i jego kariera powędrowała w innym kierunku.

Właśnie o tym mówię. Nolan znajduje się w absolutnie wyjątkowej jak na dzisiejsze Hollywood sytuacji, którą ciężko porównać z jakimś innym reżyserem, a już na pewno reżyserem-autorem, który nie robi adaptacji/sequeli. I stąd jego popularność, jak sucharny by on nie był.

Sądzę, że gdyby Fincher mógł sobie pozwolić na kręcenie takich olbrzymich projektów to by je kręcił. I sądzę, że byłyby pewnie lepsze od filmów Nolana. Ale nie może.

(28-10-2014, 21:50)Mierzwiak napisał(a): Co do Kleopatry i 20 tys. mil - szczerze mówiąc nigdy nie patrzyłem na te projekty jako na coś więcej niż plotki. Były jakieś konkrety ze strony Finchera na ich temat?

O Kleopatrze nie pamiętam, natomiast o 20 tys. mil mówił dużo; choćby i w ostatnim wywiadzie w Playboyu, który się ukazał z okazji premiery Gone Girl:

"FINCHER: Dude, it was fucking cool. It was smart and crazy entertaining, with the Nautilus crew fighting every kind of gigantic Ray Harryhausen thing. But it also had this riptide to it. We were doing Osama bin Nemo, a Middle Eastern prince from a wealthy family who has decided that white imperialism is evil and should be resisted. The notion was to put kids in a place where they’d say, “I agree with everything he espouses. I take issue with his means—or his ends.” I really wanted to do it, but in the end I didn’t have the stomach lining for it. A lot of people flourish at Hollywood studios because they’re fear-based. I have a hard time relating to that, because I feel our biggest responsibility is to give the audience something they haven’t seen."

To by było na tyle jeśli chodzi o swobodę twórczą Finchera.

Odpowiedz
(29-10-2014, 01:18)und3r napisał(a): PS
Czy w tym pudełku blu wyżej jest, kurde, podświetlenie jakimiś ledami? Wtf?

Taaa, film jeszcze nie wszedł do kin, a już mamy wydanie blu-ray. To rozszerzone wydanie ścieżki dźwiękowej. Bardzo ładne zresztą wydanie i bardzo drogie, ale chyba raz się żyję.

Plus dzisiaj europejska premiera, więc będzie się działo. Ale chyba jednak macie rację, gdyż dzisiaj ocena na iMDb spadła z 9.6 aż na całe 9.5.
http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=nv_sr_1

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Co nie odpowiada na moje pytanie, czy oni naprawdę zrobili pudełko z ledami i bateryjką w środku...

Odpowiedz
Pierwszy klip z filmu:

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=124564

Wygląda ciekawie. Uśmiech

Odpowiedz
(29-10-2014, 09:28)Rodia napisał(a): To by było na tyle jeśli chodzi o swobodę twórczą Finchera.
Swoboda twórcza a "Sialalala mogę robić takie filmy, jakie chcę, za takie pieniądze, jakie chcę, z taką kategorią wiekową, z jaką chcę" to dwie różne rzeczy. Fincher ma nad swoimi pełną swobodę twórczą, a że pewnych projektów nie dostanie? Żadne zaskoczenie. Nolan też nie jest w sytuacji, w której może robić co chce, to tak nie działa.

Odpowiedz
Okładka TIME'a a co:

[Obrazek: a_560x0.jpg]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Trochę to wszystko zabawne. Film, który ma na takim RT znacznie mniej procent pozytywnych recenzji niż jakiś akcyjniak z Keanu Reevesem i który zapowiada się po prostu tak sobie, jest traktowany jak wydarzenie równe z pierwszym lotem w kosmos.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
A RT to jakaś Wyrocznia Delficka, czy co? Gdyż naprawdę jakoś te pierwsze recenzje i to zaledwie po amerykańskiej premierze traktowane są jako najwyższe prawdy objawione.
Ja tam widzę całą masę pozytywnych recenzji, ale widzę też, że niektórzy wyłącznie doszukują się tych negatywnych.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Żeby ciebie zrównoważyć, całe forum musi hejtować ten film, a i tak z trudem dajemy radę.

Odpowiedz
I zmień tego paszczaka z avatara Oczko

Odpowiedz
Nie szykują się w Polsce żadne pokazy przedpremierowe, trzeba grzecznie czekać do piątku?

Odpowiedz
szykują Oczko

Odpowiedz
Dzięki Arahan, bardzo mi pomogłeś.

Odpowiedz
Bartek Czartoryski o "Interstellar":

http://film.wp.pl/id,146535,title,Interstellar-Rozczaruje-rozgniewa-zafascynuje-recenzja,wiadomosc.html?ticaid=113b88&_ticrsn=3

Odpowiedz
"Tak właśnie działa kino niegodzące się na bylejakość, kino niecodzienne. I owa – choć zapewne, po dłuższym przemyśleniu tylko pozorna – nieprzystępność jest wartością dzieła Christophera Nolana, bowiem kontakt z filmem nietuzinkowym powinien zmuszać do reakcji intelektualnej i emocjonalnej. Co też „Interstellar” czyni. "

Nie wiem z czym ci wszyscy recenzenci pomieniali się na łby, żeby wypisywać te głupoty o każdym jednym filmie Nolana, ale chyba tym razem już nikogo nie oszukają Uśmiech
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Aż oczy bolą od tej pretensjonalnej kwiecistości. No i to WP, nadal trzeba czekać na sensowniejsze recenzje Oczko
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Akurat Czartoryski (Kill all Movies) to jeden z fajniejszych polskich krytyków, a Nolana w reckach nie traktował ze szczególnym podejściem i gdy trzeba było to wytykał słabości. A dla WP to zdaje się jego pierwsza recka, więc przytyk z poziomem portalu, raczej chybiony.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości