Iron Man (2008)
Rain Man to dopiero szmira :lol:

Odpowiedz
Darkman Raimiego to jak na razie najlepszy "man". reszta jedzie plastikiem jak nieumyte giry serem.

z Iron Manem jest jak z Lejdis - rzut oka wystarczy, by ocenić zawartość. bo niby Lejdis moge besztać, spojrzawszy na plakat i wszyscy mi przytakują, a jak tykam Iron Mana to rozlega się gikowski płacz.

Odpowiedz
Jakby Lejdis najpierw bylo komiksem, wszyscy by piali z zachwytu, jak to cudownie ujeto w filmie tę gównawatość pierwowzoru :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Mental napisał(a):Darkman Raimiego to jak na razie najlepszy "man". reszta jedzie plastikiem jak nieumyte giry serem.

Batman Burtona to też plastik?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
zapomniał o Returns. a zatem: Returns i Darkman, reszta do piaskownicy foremki zbierać :)

Odpowiedz
Mental napisał(a):a mnie te fotki odrzucają: wszystko czyste, cyfrowe, świecące, połyskujące, włosy na żel, gładka skora, metalowe części jak ze sklepu z zabawkami, wystrój chaty jak z ikei...
Playboy, multimilioner i wynalazca, który ze swojej zabawki - zbroi, która na początku jest, oh, oh, brudna, metalowa i w ogole, w ogóle, a później w gruncie rzeczy jest częścią marketingu i maskotką firmy. Trudno, żeby miał poniszczoną skórę, szramy na gębie i przetłuszczone włosy, skoro jest sławą, biznesmenem i playboyem, który później będzie sekretarzem obrony.

Hitch napisał(a):Zapomniales, ze widzialem wszelakie Beginsy, Spidermany, Supermany, Iksmeny i inne meny i wszystkie to ta sama szmira.
To chyba jednym okiem oglądaleś. Pierwszy przykład z brzegu - w "Spider-Manie" na końcu Parker ma podarty strój, jest cały brudny i poraniony. Oh, oh.

Mental napisał(a):z Iron Manem jest jak z Lejdis - rzut oka wystarczy, by ocenić zawartość. bo niby Lejdis moge besztać, spojrzawszy na plakat i wszyscy mi przytakują, a jak tykam Iron Mana to rozlega się gikowski płacz.
Pieprzenie. "Iron Man" to zwykła rozrywka, jak "Piraci..." czy "Indiana Jones". Nie ma powodów by miał być brutalny, obkurwiony i zaszczany. Batman czy Daredevil, a przede wszystkim Punisher - jak najbardziej. Wymaganie czegoś takiego od Iron Mana to czysta głupota.

Odpowiedz
Dlatego stwierdź od razu, ze Iron Man to czysta glupota i wszyscy jestesmy zdrowi.
I blagam nie przyrownuj tego...*czegos* do Indiany Jonesa czy nawet tych Piratow nieszczesnych.
--
Laozi

Odpowiedz
Przestań wreszcie gadać bzdury, Hitch. Oczywiście, że będę przyrównywał, bo ten film ma takie same ambicje. I nie wiem dlaczego Iron Man miałby byc czystą głupotą. Gadasz chyba tylko, żeby gadać. :)

Odpowiedz
Crov napisał(a):Nie ma powodów by miał być brutalny, obkurwiony i zaszczany.

no skoro nie ma powodów, to dobrze, że Hardwary, Predatory, Kruki, Alieny, Robocopy i Terminatory już powstały.

Cytat:Playboy, multimilioner i wynalazca, który ze swojej zabawki - zbroi, która na początku jest, oh, oh, brudna, metalowa i w ogole, w ogóle robi w gruncie rzeczy część marketingu i maskotkę swojej firmy (oficjalnie swojego ochroniarza). Trudno, żeby miał poniszczoną skórę, szramy na gębie i przetłuszczone włosy.

nie znam komiksu, pewnie jest zajebisty i full przygodowy. oceniam to, co widzę na screenach, a widze, co już widziałem: krzyżówke filmow z Cagem + Jumper z S. L. Jacksonem + Electra na dokładkę. nic nowego.

Odpowiedz
Mental napisał(a):nie znam komiksu, pewnie jest zajebisty i full przygodowy. oceniam to, co widzę na screenach, a widze, co już widziałem: krzyżówke filmow z Cagem + Jumper z S. L. Jacksonem + Electra na dokładkę. nic nowego.
Czyli twoje zarzuty są bez sensowne, po prostuż. :)

Odpowiedz
Crov napisał(a):Przestań wreszcie gadać bzdury, Hitch.
Bzdury? Bzdurą jest latający łepek w żółto-czerwonej zbroi!
--
Laozi

Odpowiedz
Crov napisał(a):Czyli twoje zarzuty są bez sensowne, po prostuż. :)

moja zarzuty opierają sie na tym, co WIDZE, a nie widze nic, co mogloby sprawic, ze obejrze ten film.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):
Crov napisał(a):Przestań wreszcie gadać bzdury, Hitch.
Bzdury? Bzdurą jest latający łepek w żółto-czerwonej zbroi!
Och, nie! Nieee!!! To. Nie jest. BZUDRA!!! A poważnie to nie wiem co w tym bzdurnego.

Mental napisał(a):moja zarzuty opierają sie na tym, co WIDZE, a nie widze nic, co mogloby sprawic, ze obejrze ten film.
No i spoko, że nie chcesz oglądać, przynajmniej nie bzyczysz jak Hitch. :)

Odpowiedz
no to gites :)

Odpowiedz
Crov, skoro nie widzisz nic bzdurnego w latających ludkach, proponuje odłożyć komiksy i wyjść czasem z domu. Najlepiej gdzies gdzie mozesz wejsc w interakcje z innymi ludzmi na podstawowym poziomie chociaz. Park lub plaza to dobry poczatek.

Pisze to bez jadu, checi przepychania sie czy z zamyslem obrazania kogos. To tak w razie jakby komus chcialo by sie tu pisac na czerwowo :)
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Crov, skoro nie widzisz nic bzdurnego w latających ludkach, proponuje odłożyć komiksy i wyjść czasem z domu.

Robot wysłany w przeszłość to też bzdura jak wiele innych filmów :roll:
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ojej, dziękuję Hitch. Dziękuję za trafną radę. Faktycznie czytałem w internecie, że można czasem wyjść z domu, a w komiksach nawet widziałem jakieś rysunki "tego na zewnątrz".

Litości, ale żenada.

Nie wiem też co do tego mają komiksy. W filmach mamy takie same tematy, co w komiksach poruszane, i na odwrót. Tak czy siak, nie, nie widzę nic bzdurnego w zbrojach bojowych, choćby ze względu na to, że w amerykańskim wojsku tworzone są prototypy tego typu rzeczy. Nie wydaje mi się by genialny człowiek w bojowej zbroi był bardziej bzdurny od, choćby, genialnego naukowca, który tworzy potwora ze zwłok, archeologa, który spotyka nieśmiertelnego rycerza, czy pirata, który musi zmierzyć się z kilometrową morską bestią.

Odpowiedz
Wziąłbym udział w tej "dyskusji", ale samo czytanie co niektórych wypowiedzi daje mi wystarczająco duży ubaw :lol:

Odpowiedz
Mam generalnie ostatnio dużo na głowie i za wiele nie piszę na forum, ale to co wypisuje Hitch kładzie mnie na cyce. Jak widać chęć przypierdzielenia się do czegoś jest czasami silniejsza niż zdrowy rozsądek.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Nie wydaje mi się by genialny człowiek w bojowej zbroi był bardziej bzdurny od, choćby, genialnego naukowca, który tworzy potwora ze zwłok, archeologa, który spotyka nieśmiertelnego rycerza, czy pirata, który musi zmierzyć się z kilometrową morską bestią.

Dokładnie. Hitch został pokonany 8)

Też czakam na ten film, i mam przeczucie że to będzie jak na razie (po za Blade'm) najlepszy filmowy Marvel; oby było coś o alkoholiźmie głównego bohatera.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon