Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Cytat:Mam na drugię Don Vito więc odpowiem: jest ich niewiele więcej niż w trailerze.
Racja.
Nie podzielam entuzjazmu Crova. Jak dla mnie Iron man jest przegadany. Dużo tu gadania o niczym. Bohater dowiaduje się, że jego broń służy do zabijania. Dla mnie jest to co najmniej głupie. Za mało jest tu scen akcji, a szkoda, bo te które są, są całkiem niezłe i chętnie zobaczyłbym ich więcej.
Info dla Mentala: W tym filmie nie ma młodzieży, bohater nie zastanawia się, jak poderwać laskę i czy zdąży na wykłady.
30-04-2008, 19:45
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Cytat:Bohater dowiaduje się, że jego broń służy do zabijania. Dla mnie jest to co najmniej głupie.
Chodzi tu raczej o doświadczenie tego co robi jego broń i zobaczenie, że jest ona sprzedawana także bandytom. Na jego oczach giną młodzi ludzie, jego rodacy, z którymi przed chwilą jeszcze miło gawędził. Myślę, że to dla niego, jako patrioty i w ogole, dosyć mocne uderzenie w łeb.
Cytat:Za mało jest tu scen akcji, a szkoda, bo te które są, są całkiem niezłe i chętnie zobaczyłbym ich więcej.
Czekam na sequel. ;) Chociaż ja jedynie dodałbym jakąś scenę akcji w pierwszej połowie filmu, ponieważ w drugiej jest z tym dobrze moim zdaniem.
30-04-2008, 20:10
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Jutro idę, w związku z tym pytanko - czy Downey Jr. jest tak samo charyzmatyczny przez cały film jak w zwiastunie? :P
30-04-2008, 20:24
Nowy
Banned
Tak, Snuffer.
SHH!: What didn't make it into the final cut that we can expect in the director's cut DVD?
Favreau: What do you want me to say? Do you want me to say Hilary Swank? Want me to say Nick Fury? Is that what you're reaching for? What is going to be there? There's going to be a sequence between when Robert takes off to go to fight back in Afghanistan, where there's a whole party sequence in Dubai that we filmed that just felt like it just slowed the momentum down. There's a cameo from Ghostface Killer that was there where him and Tony Stark knew each other. What else is there?
Tee-hee-hee. :)
30-04-2008, 20:37
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Heh :)
No to super, mam nadzieję że jutro wieczorem będę mógł napisać coś w stylu Crova bardziej niż Don Vito :)
30-04-2008, 20:45
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
ponoć przed filmem był puszczany zwiastun do 4 części Indiany,ktoś to może widział?
koronex1989
30-04-2008, 21:34
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Nowy
Widziałem, ale nie jestem fanem kina przygodowego, więc się nie wypowiem.
30-04-2008, 22:44
Nowy
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 0
koronex1989 napisał(a):ponoć przed filmem był puszczany zwiastun do 4 części Indiany,ktoś to może widział?
ja widzialam. Ford wyglada jakby mial sie rozsypsć za moment.
A co do filmu to nie umiem podejść do niego jakoś obiektywnie bo... Robert. Robert Robert Robert Robert.... jakby Downey jr grał w Transformers to też by mi sie pewnie podobały... Siedzialam cały film z usmiechem od ucha do ucha komediowe elementy ktore z reguly mnie irytują w filmach tutaj rozsmieszały mnie do łez, bo Downey Jr był przeczarujący :) i to "przegadanie" filmu wlasnie mi sie podobalo, bo czerpalam przyjemnosc słuchajac jak Robert mówi :)
30-04-2008, 23:28
Nowy
Jakaś obsesja?
30-04-2008, 23:30
Nowy
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 0
od czasów Zodiaca. A jak jeszcze trzyma w rekach naczynie z alkohole to w ogole wymiękam ;)
30-04-2008, 23:32
Banned
Ja też. To chyba mój heteroseksualny "man-crush". ;)
Kto nie obejrzał scenki po napisach z Bad Motherfuckerem i Tonym Starkiem ten może zrobić to tutaj: http://youtube.com/watch?v=0NbRXsFmU3w (spoileruje zakończenie w gruncie rzeczy)
Swoją drogą "Iron Man" na Rottenach ma 91% - 41 dobrych recenzji i 4 słabe.
01-05-2008, 08:37
Stały bywalec
Liczba postów: 1,013
Liczba wątków: 6
"Iron Man" bardzo dobry, polecam.
Przykładowo u mnie w Olsztynie nie było zwiastuna "Indy'ego 4". Ogólnie dziwnie, bo przed filmem nie było reklam to raz, a dwa były tylko dwa zwiastuny - "Speed Racer" (świetne efekty dźwiękowe były) i pierwszy zwiastun "The Dark Knight". Ach.. Może dlatego, że "Iron Man" był wyświetlany na kopii cyfrowej i może "Indy 4" nawet zwiastunów nie mógł mieć w formie cyfrowej? ciekawe...
01-05-2008, 19:32
Nowy
Liczba postów: 968
W skrócie. Jako adaptacja komiksu, film wypada naprawdę nieźle. Mi się podobał. Plasuje się poniżej Batman Begins, ale tylko nie co poniżej. Fajnie się ogląda, efekty dają radę, dowcipy nie są wymuszone i naprawdę bawią (Tępak jest the best). Po prostu dobra rozrywka, i dobrzy aktorzy na ekranie. W ramach adaptacji komiksu daję mocne 7/10.
EDIT:
Czy ktoś może dać link, do klipu z filmu pokazującego scenkę po napisach końcowych? - nie widziałem jej. (powyższy link nie działa) :)
01-05-2008, 20:57
Banned
Ronaldinho napisał(a):oże dlatego, że "Iron Man" był wyświetlany na kopii cyfrowej i może "Indy 4" nawet zwiastunów nie mógł mieć w formie cyfrowej? ciekawe...
Potwierdzili jednak że Indy 4 będzie również w kopiach cyfrowych więc to raczej nie ma nic do rzeczy.
01-05-2008, 23:05
Banned
Oconnel napisał(a):EDIT:
Czy ktoś może dać link, do klipu z filmu pokazującego scenkę po napisach końcowych? - nie widziałem jej. (powyższy link nie działa) :)
Ale YouTube i opcja wyszukiwania nań działa. ;) http://youtube.com/watch?v=rqaQgLc0vKE Wystarczy wpisać "Nick Fury Iron Man" i już. :)
Koniec końców byłem dziś na filmie jeszcze raz i spodobał mi się nawet bardziej. Pierwsza część filmu nie dłużyła mi się zbytnio, a ogladało to jeszcze przyjemniej, kiedy nie siedziałem myśląc "czy to teraz pojawi się Nick Fury?" :) Dobra, dobra rzecz. Nie myslałem, że oglądając dzień po dniu ten sam film będzie mi się ciągle podobał, a i nawet slapstickowe momenty mnie rozbawiły, mimo że ciągle uważam je za w - niektórych miejscach - zbyt przesadzone.
Teraz już czekam na DVD, chyba że w łapy wpadną mi darmowe wejściówki. ;)
01-05-2008, 23:53
Banned
W niemieckich kinach oczywiście jest wersja ocenzurowana (ocenzurowane PG-13?!). Wycięto prawie 3 minuty filmu.
02-05-2008, 13:41
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Byłem wczoraj i cholernie mi się podobało. Ten film dał mi dokładnie to, czego się po nim oczekiwałem, a nawet nieco więcej. Spodziewałem większej tandety, komiksowości w pejoratywnym znaczeniu i bezmózgiej papki dla popcornożerców a okazało się, że niczego takiego w dużym natężeniu nie zaobserwowałem. Jest w tym może i nieco dydaktyzmu, pitolenia o odpowiedzialności etc. ale w sumie w dawce możliwej do zniesienia, a oprócz tego mamy kapitalnego Downey'a Jr., trzymającą się kupy historię, niezłe efekty(chociaż zbroja Irona jednak za bardzo dawała po oczach CGI, z drugiej strony to nie wiem czy w przypadku bohatera w żółtoczerwonej zbroi można było zdziałać jakieś cuda w tej materii), brak dłużyzn(nawet jak się nic nie działo, to oglądałem z przyjemnością, ale przypuszczam, że przy kolejnych seansach może być już różnie). Jeżeli ktoś oczekuje porządnego blockbustera, który nie próbuje udawać, że jest czymś więcej jak sprawnym kinem rozrywkowym, powinien sięgać poń śmiało. Ja bawiłem się przednio i jeżeli kolega spoza miasta, który od dawna wyczekiwał premiery tego filmu, będzie próbował w przyszły weekend mnie wyciągnąć na niego drugi raz do kina, to nie jestem pewien czy się na to nie skuszę.
03-05-2008, 17:48
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
03-05-2008, 18:47
|