Ale spoko to wygląda, jest tak jakby mroczniej jak stwierdził Mierzwiak. No i będą ciekawe akcję Starka w zbroii:P
Directed by James "THE KING" Cameron
21-10-2012, 20:47
|
Iron Man 3 (2013)
|
|
Nowa moda już na dobre się zadomowiła, trailer trailera- cóż za kuriozum:)
Ale spoko to wygląda, jest tak jakby mroczniej jak stwierdził Mierzwiak. No i będą ciekawe akcję Starka w zbroii:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 21-10-2012, 20:47
Fajnie, że wraca moda grania Azjatów przez białych. W końcu nie ma to jak skrajność politycznej poprawności przysłaniać skrajnością debilizmu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-10-2012, 18:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2012, 18:44 przez Hitch.)
Dwuminutowy trailer wskazuje, że będzie to pierwsza część zrobiona całkowicie w CGI.
23-10-2012, 09:34 Nie wiem co o tym myśleć. Podoba mi się dark tone tej części, Tony jest trochę wyhamowany, ale mam obawy czy aby nie będzie to przedramatyzowany Iron Man. Ostatnia scena w zwiastunie (po napisie) może być i śmieszna i jednocześnie dość przykra.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-10-2012, 09:47
Shane Black zawsze łączył humor z mrokiem. Myślę, że nie ma się co martwić o tę kwestię. Wygląda dobrze, a wygląd i brzmienie Kingsleya zostawia bardziej pozytywne wrażenie niz myślałem.
23-10-2012, 10:44
Jak połączenie humoru z mrokiem będzie na tyle udane, co w pierwszej 'Zabójczej broni', to szykuje się najlepszy blockbuster przyszłego roku :)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 23-10-2012, 10:50
W Kiss Kiss Bang Bang Shane pokazał, że po tylu latach nie zapomniał, jak się łączył humor z mrokiem. Ciekaw jestem jak mu to wyjdzie w PG13 blockbusterze.
Inna ciekawostka: Manadrin używa broni. Więc raczej jego magii tutaj nie będzie, albo przynajmniej niewiele. Dobrze! 23-10-2012, 10:53
Zwiastun świetny, zapowiada odmianę od tego co widzieliśmy do tej pory i jestem zdecydowaie na tak, tylko zastanawiam się na ile faktycznie oddaje klimat filmu. Transformers, wnioskując po zwiastunach, też miało być poważne, no ale nie podejrzewam Shane'a o bycie drugim Michaelem Bayem.
23-10-2012, 11:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2012, 11:50 przez Gieferg.)
Przede wszystkim zwiastun pokazuje to, co chcieliśmy zobaczyć w drugim filmie - Stark nie mogący spać przez ciążące mu superbohaterstwo i zbroję. "Są setki ludzi, którzy chcą mnie zabić". Myślę, że nie będzie mega-cieżko, wiadomo, to ciągle Iron Man, ciągle PG-13, ciągle Marvel/Disney. Ale trochę bardziej ponuro będzie.
No i jestem ciekaw co zrobią z Pepper Potts. W komiksach Tony i Pepper nie byli razem, albo byli razem dość krótko (możę coś się zmieniło obecnie). Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie. Mogliby rozbić ich związek, ot, żeby znów odejść od schematu (tak jak pięknie to zrobili w jedynce z romansem). 23-10-2012, 12:20
Mnie niepokoi natomiast to, co było już pokazane w Avengers, tj. zbroja wyskakuje z szafy i leci do Starka. Tutaj Stark przyciąga do siebie rękawicę, a to wszystko mi się nie podoba. Wolę zbroję jako zbroję, którą trzeba założyć i mieć nadzieję, że się zdąży zanim przeciwnik cię dopadnie...
Jeśli filmowy Stark upodobni się do komiksowego w taki sposób to stawiam krzyżyk na filmach.
23-10-2012, 12:31
Dlaczego? Transhumanizm, elementy cyberpunkowości itp. mogłyby być powiewem świeżości, w końcu są bardzo konkretnie związane z Iron Manem. A to, co zamieściłeś to Extremis (to zlote, jak skóra na Starku), które podobno ma być w tym filmie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Extremis_(comics)#Extremis 23-10-2012, 12:40
Prawdopodobnie jak w każdym filmie Stark będzie się ulepszał i zmniejszał ryzyko śmierci od odłamków, zbliżających się do serducha. Z dużą dozą prawdopodobieństwa ten element to Extremis, po coś został wprowadzony do serii.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 23-10-2012, 12:51
Wiem, co to jest Extremis, ale nie podoba mi się po prostu ta koncepcja. Tak samo jak zbroja, Bleeding Edge, która wychodzi z ciała Starka. W filmie może będzie to inaczej, lepiej pokazane, niż w komiksach, ale póki co jestem na "nie" :)
23-10-2012, 12:56
Operacja pokazana w zwiastunie zdaje się sugerować, że Stark może chciec się wreszcie pozbyć zmierzających w stronę jego serca odłamków.
23-10-2012, 12:57
Ja myślę że ta operacja to wszczepienie mu Extremis, co zgrabnie pozwoli go ostatecznie wyleczyć i zwiększy jego możliwości.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 23-10-2012, 13:16
Strasznie podoba mi się motyw z "3" za tytułem, która gaśnie na końcu. Nieszablonowe.
Wiem, że to błędne skojarzenie, ale po głowie chodzi mi ten komiks z Iron Manem, w którym zbroja zyskuje samoświadomość i buntuje się przeciwko Starkowi. Niech ktoś poratuje tytułem, nie czytałem, a to podobno niezła kiła ;).
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 23-10-2012, 15:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2012, 15:06 przez Ciuniek.) (23-10-2012, 12:31)raven.second napisał(a): Wolę zbroję jako zbroję, którą trzeba założyć i mieć nadzieję, że się zdąży zanim przeciwnik cię dopadnie...Przecież już w pierwszym filmie nie była to "zbroja jako zbroja, którą się zakłada", helloł! Trailer podoba mi się, nawet bardzo, choć podekscytowany nie jestem. 23-10-2012, 15:48
Mierzwiak, może niezbyt dokładnie się wyraziłem - chodzi mi o to, że Stark musi poświęcić chwilę czasu zanim będzie zdolny do działania w zbroi, a nie tak, jak było w jednym komiksie, tzn. jest potężny wybuch, ludzie giną w płomieniach i pod gruzami, a Stark w ciągu sekundy już ma na sobie pancerz i leci do Pepper.
W Avengers jak Loki go wyrzucił przez okno, to zbroja musiała dolecieć i połączyć się ze Starkiem - jeśli Stark będzie miał Extremis, to zbroja wyjdzie z jego ciała niemal natychmiast. O to mi chodzi, o. 23-10-2012, 16:00 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Iron Man (2008) | Gal Anonim | 309 | 66,666 |
02-03-2025, 21:29 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| Iron Man 2 (2010) | Gal Anonim | 248 | 62,877 |
14-03-2018, 10:59 Ostatni post: szopman |
|
| Thor: The Dark World (2013) | Bogdan | 394 | 80,780 |
22-02-2018, 23:11 Ostatni post: Juby |