Ankieta: what about Iron Man 3?
jest super!!!
dobry, jeden z lepszych filmów MCU
daje radę, ale mogło być lepiej
kiepski, jeden ze słabszych filmów MCU
dno i trzy metry mułu
[Wyniki ankiety]

Iron Man 3 (2013)
Cytat:ale kiedy filmy akcji były takie krótkie?

Commando, Cobra, Rambo I,II - mają po 85-90 minut, Rambo III, Predator 1 i 2, Terminator 1 i 3 - niewiele ponad 100 minut (jak nie liczyć napisów to T3 nawet 100 nie ma) czyli też blisko. John Rambo nie licząc napisów nie ma nawet 80 minut.

Odpowiedz
Ma już ktoś wydanie BD?
NoHeart, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2013.

Odpowiedz
Do czorta a jednak Iron Man 3 to nie jest dobry film...Nie jest nawet zabawny, jest za to diabelnie wymuszony, od stanów lekowych Starka, poprzez tabunu nowych zbroi, postacie drugoplanowe (po co były postaci Rebecci Hall, Dona Cheadle, Jona Favreau?) Extemisu, pozbycia się zbroi, rozwiązania sprawy elektromagnesu w klacie aż do sceny po napisach wszystko zrobione tak że sprawia niemal fizyczny ból.
O niekonsekwencjach typu niezniszczalnego Starka w zbroi a rozbijających się jak bombki choinkowe samych zbroi albo niezniszczalnych poplecznikach Killiana którym można odstrzelić pół głowy ale już przestrzelenia klaty to śmierć zapewne już dyskutowano więc szkoda rozpisywać...
Wiadomo to film na podstawie komiksu ale tutaj zawieszenie niewiary przekracza możliwości dorosłego człowieka.
Jest jednak jeden jasny punkcik 5 minut filmu jest fajne, sceny z Trevorem Slattery ;)

Nie mam zupełnie ochoty na powtórkę tego filmu a poza Hulkiem z Nortonem w MCU tego jeszcze nie było...Kurde Iron Men 2 był lepszy. Jeżeli mają tak kręcić kolejne osobne części o Starku to niech lepiej zostaną już tylko przy Avengersach.

Ocena 5/10
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zacytuję siebie bo przypomniał mi się jeden z większych problemów, które mnie niemiłosiernie wkurwiały:

Cytat:W zasadzie wysyła terrorystom zaproszenie "chodźcie i dowalcie mi" po czym zamiast przygotować się na to, że mogą z tegoż zaproszenia skorzystać, ma na wszystko wyjebane - niby na chacie trzyma 40 uzbrojonych pancerzy ,ale trzyma je w piwnicy, a pod ręką ma tylko niedorobiony prototyp, ma też superkomputer, który powinien nad wszystkim trzymać pieczę i tego rodzaju ataki wykrywać o wiele wcześniej, ale gdyby nie Maya, która przypadkowo spogląda na ekran, Stark nawet nie wiedziałby co go trafiło...

Czy wszyscy dwaj fani tego filmu na tym forum mają coś do powiedzenia w tej sprawie?

Odpowiedz
Dla nudnych filmów nie mam litości.

Odpowiedz
Może podsumuję w takim razie:
- nie podobała mi się mdła strona wizualna, zdjęcia/kolorystyka (skojarzenia z Superman Returns czy PotC4) co wpływało negatywnie na odbiór - może to wina 3D, może w domowych warunkach będzie lepiej.
- nie pasuje mi chyba styl Blacka
- wkurzał mnie brak in-armor-action w odpowiednich ilościach
- czekałem na zajebistego Mandaryna z trailerów (łyknąłem spoilera wcześniej więc do kina szedłem już bez większego przekonania)
- Killian był nędznym przeciwnikiem
- psychologiczne problemy Starka mi wisiały (przynajmniej mnie nie wkurzały za bardzo)
- jako że nei dostałem tego, czego oczekiwałem, wynudziłem się, a gdy się nudzę każda nielogiczność mnie wkurza 10 razy bardziej niż zwykle.

Tak, oczywiście, to rzecz czysto subiektywna, niemniej jednak...
;)

Odpowiedz
Spoko, przyjdzie Joss i wszystko wróci do normy. :)
Mimo wszystko trochę smutno, że prawdopodobnie nie będzie już solowego Iron Mana, który dorówna jedynce. W ogóle trójka powinna powstać zamiast zbędnej dwójki, wtedy można by jeszcze mieć nadzieję na zgrabne podsumowanie trylogii.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Zdjęcia w "Iron Manie 3" były OK, ale też nie jakoś specjalnie je zapamiętałem i nie były z tych co mają robić wrażenia. Ja już też o tym filmie się wypowiadałem i dalej uważam, że to obraz z kategorii: "Meh". Można zobaczyć, ale nie trzeba.

I trochę szkoda Mandaryna, gdyż akurat badguye to i w poprzednich częściach słaba strona tej serii. W tej była szansa na wielką zmianę, a jak to się skończyło wszyscy wiemy.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ale zawieszenie logiki w filmie jak najbardziej można dopuścić ale jeżeli w obrębie jednego filmu występują kolosalne niekonsekwencje to sorry ale to irytuje.
Pierwsze z brzegu. Jeżeli na początku filmu widzę że koleś używający Extremis przeżywa wybuch anihilujący ludzi, urywa mu kończyny i pół łba a ten wstaje i odchodzi jakby nigdy nic, natomiast dalej Stark potrafi pokonać panienkę przy pomocy wybuchu gazu to ja się pytam WTF? Miała starszą wersję oprogramowania?
Dalej to już totalna bzdura bo podczas ostatniego starcia na zbroje Starka niszczą żywiołaków lawy zrzucając ich z wysokości...WTF? Sam Killian zostaje pokonany nie przez wybuch swojego ciała w zbroi Starka tylko poprzez łup w łeb od Pepper...Ale serio? To wszystko.

Kurwa przecież to jest jawne "wymyśliłem aż tak nieprawdopodobnie silnych przeciwników których Stark nie ma szans pokonać więc w trakcie filmu olejmy ich nieprawdopodobną siłę żeby jednak wygrał".

Cały film opiera się na temacie Extremis które okazuje się totalnie bezużyteczne, nawet motyw na który liczyłem przed filmem czyli przyjęcie ulepszonego Extremis przez Starka się nie pojawił ale za to Stark w 2 zdaniach wyleczył z tego Pepper...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
"Nazwałbym to np. Iron Man Extremis" .
Chyba tylko po to by zepsuć opinie komiksowi o tym samym tytule :).
IM3 w ogóle nie powinien nazywać się Iron Man, bo w tym filmie nie ma Starka / Iron Mana a największy wróg Iron Mana został brutalnie zgwałcony, podobnie jak w przypadku Batmanów Schumachera.
Co do Trevora, to jak dla mnie była jakaś parodia Grandalfa i Jacka Sperrowa z humorem dla pięcioletnich dzieci.

Odpowiedz
Cytat:IM3 w ogóle nie powinien nazywać się Iron Man, bo w tym filmie nie ma Starka / Iron Mana

Nie rozumiem. Jak to nie ma Starka / Iron Mana?

Odpowiedz
Pewnie chodziło o to że nie ma Starka w zbroi a jak jest to ta zbroja jest kompletnie bezużyteczna rozpada się na części od uderzeń...WTF? Przecież tego gościa ściorał gigantyczny wirnik latającego lotniskowca a tutaj rozsypuje się od płaskiego na twarz.

Odpowiedz
A dlaczego czterdzieści zbroi Starka w ogóle wdawało się w walkę wręcz z żywiołakami, które nie potrafiły latać ale potrafiły rozmontować te zbroje w parę sekund, zamiast np latać nad nimi i strzelać do nich z dystansu? :)

Odpowiedz
Ale co widać podczas końcowej rozpierduchy wszystkie zbroje Starka rozpirzają się na części od byle ciosu czy wbicia w kontener. O prototypie szkoda gadać bo to bubel kompletny.

Odpowiedz
Cytat:PROTOTYP zbroi, który Stark zrobił, kiedy ledwo stał na nogach.

Najzabawniejsze (bo najbardziej desperackie) ze wszystkich tłumaczeń.:) Facet natrzaskał 150 000 zbroi, jest mega-geniuszem który sam używa tych technologii, ale ta jedna zbroja to PROTOTYP (nope, prototypem była szara zbroja z początku jedynki), więc choć już istnieje 149 999 w pełni sprawnych, ta jedna rozpada się od byle uderzenia. :) No ale to PROTOTYP i tyle, szadap madafakaz, film jest logiczny.:)

Prototyp, jak sama nazwa wskazuje, to wzór czegoś; wstępny produkt. To był Mark 42 - kolejny model. Nie prototyp. Vista ssie, ale to nie prototyp Windows 7, tylko następca XP. Przynajmniej zostawcie słowa i ich znaczenia w spokoju.:)

Odpowiedz
Poza tym to dorabianie ideologii, a IM3 nie jest filmem, który gra na niedopowiedzeniach, ale który ma dziurawy i nielogiczny scenariusz.

Odpowiedz
Fakt, ze zbroja to prototyp MK42/niedokończona zbroja to dorabianie ideologii?

Temat widzę pęcznieje od postów, które były przerabiane wielokrotnie. Dziwie się tylko, że ludziom, którym film się nie podobał chce się je powtarzać - przecież nie staną się nagle prawdą ani wartościowym argumentem.

Odpowiedz
Jeżeli długo powtarzane kłamstwa stają się prawdą, to może argumenty że film jest głupi staną się prawdą objawioną. :D

Odpowiedz
Ten film jest słaby i został spieprzony przez Shane Blacka, dla mnie to jest prawda.
IM 3 to też jedna z najsłabszych finałowych walk.

Odpowiedz
Crov, jak Mark 42 może być prototypem, skoro to KOLEJNY model tego samego podstawowego produktu? No ale dobra - to spieprzony model, tyle wam przyznam. Dlaczego Stark z niego korzysta i tylko ten model na podorędziu?

Problem z waszym "przerabianiem postów", Crov, polega na tym, że zwyczajnie usprawiedliwiacie filmowe głupoty, a nie wyjaśniacie ich - powtarzacie bzdury mając nadzieję, że wreszcie w nie uwierzymy.:) Ten film jest niespójny, a zagadnienia o poważnych implikacjach zbywa słowem "to prototyp". Raz, że to nie prototyp, dwa, że to nie jest dobre wytłumaczenie tego, że nagle bohater który załatwił armię kosmitów ma problem z rozwaleniem nieopancerzonego helikoptera. Black tak naciąga filmowe realia, tworzy tak niewiarygodne sytuacje żeby zrobić "mniejszy" film i pokazać, że praktycznie niezniszczalny Iron Man ma słabości, że to jest po prostu głupie, a "prototyp" nie brzmi jak wytłumaczenie, tylko usprawiedliwienie.

Film - nadal 1/10. Zepsuty u samych podstaw.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon