John Wick (2014-2023)
Jeśli zarabia, to nie ma znaczenia, czy trzyma się kupy. Patrz na Szybkich i wściekłych XD

Odpowiedz
(29-10-2021, 10:24)shamar napisał(a): Co?
Ten John Wick to jest już taka marka, że ma swoje uniwersum?

Yo, nawet serial powstanie o hotelu "The Continental" z Melen Gibsonem ; D

Odpowiedz
Tak. Czytałem. Ale pytam o opinie. Bo jestem na etapie Dwójki, gdzie była "tajna organizacja zabójców" i... zaczęło mi to już śmierdzieć komiksem. Trójka pewnie poszła dalej. A teraz 4, spin-off i serial.
Ma to potencjał?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale potencjał na co? Przecież to już się dzieje...

Pytanie o potencjał uniwersum gdy 4 film już nakręcony i planowany jest spinoff z Melem Gibsonem, najaśniejszym władcą i królem, jest w lekko spóźnione :)

Odpowiedz
(29-10-2021, 10:59)shamar napisał(a): Tak. Czytałem. Ale pytam o opinie. Bo jestem na etapie Dwójki, gdzie była "tajna organizacja zabójców" i... zaczęło mi to już śmierdzieć komiksem. Trójka pewnie poszła dalej. A teraz 4, spin-off i serial.
Ma to potencjał?

Ma to potencjał, ale w dwójce przefajnowali bo już więcej zabójców chodziło po ulicach niż ludzi, w trójce ktoś mądrzejszy pisał scenariusz i zostało to sensownie stonowane. Niemniej jakość spinoffu nie jest jakoś mocno uzależniona od stopnia rozbudowania i sensownieści "zabójcowego underworldu", bo czemu miałaby być.
Możesz zrobić spinoff LOTR będący melodramatem w shire i opowiadający o przygodach miłosnych Sama albo prawniczy thriller o przygodach sołtysa z rodu tuków. Wydarzenia drugiej ery i upadek numenoru nie będą miały na to zbyt wielkiego wpływu.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Odpowiedz
Że co? 2023?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

pierwsza foteczka!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Kuźwa, cały bum na Wicka mi minął, do tej pory nie widziałem nawet jedynki.

Odpowiedz
Niestety, im dalej w las to gorzej więc po 4 nie spodziewam się cudów.

Odpowiedz
Coooo? Trójka jest znakomita! Lepsza niż dwójeczka. Ja tam się jaram i czekam :D

Odpowiedz
Ostatnio powtarzałem trzy części i tak jak jedynka podoba mi się tak samo jak za pierwszym razem tak kolejne dwie części oglądałem na dwa razy bo lapalem się na patrzeniu w telefon.

Odpowiedz
Ja dorwałem Matrixa 35mm i sobie obejrzę zamiast Wicka.

Odpowiedz
Zależy czego oczekuje się od tej serii. Z części na część, ta cała mitologia robi się coraz bardziej głupkowata i ma raczej wartość ujemną. Ale z kolei sceny akcji oraz strona wizualna są coraz bardziej imponujące.

Odpowiedz
^ To.

Ja tę serię lubię własnie za pójście w przegiętą mitologię, baletową, zalatującą troche Johnem Woo choreografię, mitologizację postaci Wicka. Trójka może było chwilami męcząca, ale w swoich szczytowych momentach dostarczała po całości. Marzyło mi się swego czasu, żeby któraś część była jedną wielką sceną akcji - coś jak Fury Road. Wierzę, że daliby radę.

Odpowiedz

Odpowiedz
Na scenach akcji w Wicku przysypiałem już przy okazji dwójki, tak więc nie, nijak nie ratują tego syfu.

Odpowiedz
ju reeedy DŻAN!? - JEEEEEEEAHHHH

Keanu tutaj brzmi tak samo jak w nowym Matriksie tzn. jakby miał 60 lat i bym styrany życiem

Odpowiedz
A wszystko przez to, że mu samochód ukradli i zabili pieska
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Kolejny Wick? Jezusie dawac mi to teraz. Jestem w kinie w dniu premiery.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon