John Wick (2014-2023)
Zieeeeeeew.

Odpowiedz
Jestem fanem tego uniwersum ale... nie. Doniesienia o problemach produkcyjnych też nie nastawiaja pozytywnie.

Odpowiedz
(26-09-2024, 19:24)Krismeister napisał(a): Wygląda okej, na tyle że skoczę do kina z braku laku

Zabawne. Bo aj myślałem, że to jest jakaś postać, która pojawiła się w tamtych filmach. No to oglądam dwójkę... trójke... czwórkę... I jej tam nie było. Czyli to zupełnie nowa postać tak z dupy? Czy tam gdzieś o niej wspominano? Czy to jakaś jego zaginiona siostra?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jeśli highlightem tego zwiastuna jest pojawienie się Johna Wicka to chyba samo w sobie świadczy o tym, że lepiej sobie obejrzeć któryś z filmów, w którym ten bohater pojawia się jako postać tytułowa ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
@shamar

W 3 postać Huston zarządza tą grupą zabójczyń. Wick  ją odwiedza po coś tam, no nie pamiętam po co, nieważne. Był tam chyba nawet taki easter-egg, że pojawia się postać Rooney (główna postać z Balleriny) grana przez jakąś młodą aktorkę. Coś takiego mi się kojarzy. 

To pierwotnie nie miała być nawet część tego uniwersum, tylko coś odrębnego, ale producenci uparli się, że  ma być i koniec. Autor wczesnej wersji scenariusza został nawet zatrudniony do napisania albo przepisania JWicka3...

Ten wczesny tekst tutaj np. jest chwalony, ale podobno mocno przy nim grzebał ktoś inny, żeby był lepiej umiejscowiony w serii.  

https://scriptshadow.net/screenplay-review-ballerina/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A wpadli, żeby obsadzić ją, pewnie po Bondzie ;)

Mi tam nie przeszkadza bo ona wydaje się sympatyczna.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://variety.com/2024/film/news/eva-longoria-saved-john-wick-financing-1236187785/

Odpowiedz

W między czasie Keeanu udzielił wywiadu, w którym wykluczył powstanie JW5 :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dostanie odpowiedni czek to zagra. Typ przeciez chyba kreci kolejnego Matrixa wlasnie

Odpowiedz
pierwsze słyszę, kolejny Matrix dostał zielone światło, rok temu były medialne wzmianki

ma reżyserować Drew Goddard (scenarzysta Marsjanina) i tyle, zero o obsadzie czyli pewnie występ Keanu w JW5 lub M5 oznacza kto większą cyfrę na czeku mu wypisze

Odpowiedz
Tego V Wicka to tak naprawdę chyba sugerowali producenci. Co prawda Stachelski później mówił, że jednak ma pomysły na 5,6,7,8, ale ... z perspektywy czasu ja mam wrażenie, że on sobie po prostu robił wtedy jaja z tych plotek o V. I tyle, temat Wicka na razie zamknięty na 4 częściach. Kijanka już wcześniej, chyba przy III, narzekał że za stary się po prostu na to robi.

Widzę natomiast możliwość jakiegoś resetu - jak w przypadku Bondów - i kontynuowanie serii z innym aktorem :D

No może jeszcze po taniości zrobią ten spin-off z Cainem.

A kolejny Matrix to nawet nie wiadomo, czy seuqel/prequel/spin-off/reboot... Wątpię szczerze, aby to było coś z Neo.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Niech tworzą spin-offy, bo wychodzi im jak ostatnio serial, i duże nadzieje pokładam w "Balerinie". Wickowi niech już dadzą spokój, czwórka idealnie wieńczy jego podróż, niech tego nie psują.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Balerina to po prostu będzie kobiecy John Wick, mi się już to przejadły te sceny walk, strzelania

Wick był powiewem świeżości w 2014

Odpowiedz
Niektórzy lubią sceny walk i strzelanie, i jeszcze opatrzone wciągającą fabułą. Kto wie, może jak się postarają to powstanie teraz cała seria o Balerinie, tak z 5 filmów nawet.

I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(03-03-2025, 21:33)Pitero napisał(a): Niech tworzą spin-offy, bo wychodzi im jak ostatnio serial, i duże nadzieje pokładam w "Balerinie". Wickowi niech już dadzą spokój, czwórka idealnie wieńczy jego podróż, niech tego nie psują.

A nie pisano, ze to kupa, po pokazach testowych?

Odpowiedz
Na pewno zdecydowano się opóźnić premiere która miała mieć miejsce w 2024. Z powodu dokretek scen akcji, gdzie specjalnie zatrudniona Stahelskiego do pomocy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(03-03-2025, 21:33)Pitero napisał(a): Niech tworzą spin-offy, bo wychodzi im jak ostatnio serial, i duże nadzieje pokładam w "Balerinie". Wickowi niech już dadzą spokój, czwórka idealnie wieńczy jego podróż, niech tego nie psują.

Coś w stylu Leona Zawodowca (wątek jak Leon uczy zawodu Matyldę), który pokazałby uczenia się zawodu mordercy przez Wicka.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Pigmentododatnia specjalistka od słowiańskiej mitologii robi robotę :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To serio bedzie mialo taki tytul? Bo bardziej brzmi jak tagline.

Czyli ona gra Słowianke?

Odpowiedz
(03-03-2025, 21:10)zombie001 napisał(a): Tego V Wicka to tak naprawdę chyba sugerowali producenci. Co prawda Stachelski później mówił, że jednak ma pomysły na 5,6,7,8, ale ...  z perspektywy czasu ja mam wrażenie, że on sobie po prostu robił wtedy jaja z tych plotek o V. I tyle, temat Wicka na razie zamknięty na 4 częściach. Kijanka już wcześniej, chyba przy III, narzekał że za stary się po prostu na to robi.

A ostatnio gdzieś slyszałem, że Kijanka miał poważną kontuzję, była o tym mowa przy okazji premiery animowanego serialu SF Secret Level na Amazonie, taki ich odpowiednik Love, Death and Robots, gdzie wystąpił w jednym odcinku, i która to kontuzja wyklucza go z Johna Wicka i to na długie lata? Nie było żadnej poważnej kontuzji?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon