Klasyczne efekty analogowe kontra CGI
Chłopaki z CC oceniają wybuchy bomb atomowych w filmach. Ciekawe jest to, że pierwsze i ostatnie miejsce (a raczej S-Tier i F-tier) zajęły bardzo drogie produkcje, które zdobywały Oskary :)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przestałem ich oglądać po przekrętach z kursami deepfake i ich "efektami", w branży VFX ludzie się z nich śmieją.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Odpowiedz
Zebrala sie ekipa i przy uzyciu modeli zrobila powtorke policyjnego karambolu z Taxi 2:

Cudownie pocieszne i pokazuje, ile mozna zrobic przy uzyciu starcyh (ale jarych) technik wymieszanych z odrobina komputerowego podrasowani - mam na mysli mozliwosci w kontekscie budzetu.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

<3
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dla tych kilku, mniej znanych filmow:

Te efekty w I, Madman wygladaja zajebiscie.

Odpowiedz

Na pewno fajnie zobaczyć te wszystkie modele po latach, sporo też ciekawostek odnośnie ich ponownego użycia w przy okazji różnych filmów - w całości czy jakichś ich części.

Odpowiedz
Wyprzedziłeś mnie dosłownie o minutę. Właśnie chciałem to wrzucać.

Przypomniał mi się film dokumentalny o Harryhausenie (z jego udziałem) z 2011 roku. Jakiś cudem można go obejrzeć w całości na Jutubie.

Odpowiedz
Kampania Coinbase - dla odmiany świat CGI stworzony za pomocą... praktycznych efektów:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon