Stały bywalec
Liczba postów: 10,045
Liczba wątków: 31
takie pieprzenie, każdy kamyk był potężny nawet pojedynczo a z rękawicą to już całkiem i co mam wierzyć, że Loki sobie nie skubnął jakiegoś kamyka bo założył, że już zostanie w tym miejscu na wieczność? pozostaje czekać jak będzie gonił sam siebie teraz i użyje jakiegoś kamyka
a najbardziej przewidywalne będzie to, że po wszystkim na koniec odstawią Lokiego z powrotem do siedziby Avengers gdzie był schwytany i ta linia czasowa będzie potoczy się tak jak ją znamy chyba, że Loki jakoś cudownie zostanie wybielony przez strażników czasu
14-06-2021, 11:39
CSM-101
Liczba postów: 7,867
Liczba wątków: 0
mała podpowiedź na przyszłość:
Historie wymagają pewnych umownych uproszczeń, żeby mogły się potoczyć.
Np. nikt średnio inteligentny nie przypierdala się czemu nie ma Irona mana w dr strangeu albo hawkeya w ant-manie itd.
Odp jest prosta: so the movie could happen.
Thanos i infinity stones to pieśń przeszłości i nie będziemy się wokół tego kręcić w nieskończoność.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
14-06-2021, 11:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2021, 11:52 przez Negatywny.)
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
To był moment kiedy zdecydował się współpracować z TVA, wykradnięcie kamienia byłoby kiepskim początkiem współpracy w miejscu gdzie za nie wzięcie biletu w bramce 1, w bramce 2 ochroniarz Cię dezintegruje, a urzędnik może sobie przewijać scenki z Twojej przeszłości.
To że kamienie są w szafce urzędnika to taki tam żarcik który ma pokazać jak potężni są Strażnicy Czasu. Jakby się jednak zagłębić to obstawiam że A) przez to że nie ma tu magii, nawet magiczne artefakty czasem się gubią, bo nie interesują Strażników Czasu lub B) biurokracja jest tak absurdalnie przerośnięta że czas zanim kamień z szafki urzędnika trafi do jakiegoś magazynu artefaktów czy czegoś takiego potrafi trwać i miesiącami.
14-06-2021, 12:38
Captain Skullet
Liczba postów: 20,514
Liczba wątków: 128
Czytam to powyżej i serio nie wierzę, że serwują takie gówno. #notmyMCU
14-06-2021, 12:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2021, 12:55 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Same here.
14-06-2021, 13:00
Fhtagn
Liczba postów: 5,371
Liczba wątków: 9
Cytat:taki tam żarcik
Żarcik kalibru otwarcia parasola w dupie. Uwielbiam MCU, broniłem WandaVision, ale zauważam wady tych seriali i gdy tylko wychodzi kolejny, wszystko idzie tym samym tropem. Fajne postacie (Agatha, Walker, Mobius), fajny w teorii motyw (pierdolec na punkcie sitcomów, nowy kapitan, urzędasy czasowe) i praktyka ukazująca, że to jednak nie jest wcale takie fajne i rozłożenie materiału na x odcinków tylko szkodzi.
14-06-2021, 13:04
PapaBoomer
Liczba postów: 13,225
Liczba wątków: 1
Loki to zdecydowanie najlepszy z ich dotychczasowych seriali. Duża w tym zasługa Toma. Falcon i Bucky wypadają przy nim słabiutko.
Nie rozumiem czemu połączyli postać Lady Loki i Enchantress w jedną.. To bylo zupełnie zbędne.
Multiversum wreszcie stworzone, niech więc w końcu wypuszczą trailer do Spider-Verse.
16-06-2021, 16:29
Fhtagn
Cytat:Duża w tym zasługa Toma. Falcon i Bucky wypadają przy nim słabiutko.
Spokojnie, to dopiero początek. Falcon też miał świetną akcję na początku, podobnie jak Bucky w retro, a potem pojawiły się problemy bankowe, rodzinne, rasowe, depresje... na szczęście jest jeszcze Mobius i Lady Loki (ten hełm z ułamanym rogiem <3).
16-06-2021, 18:00
PapaBoomer
Liczba postów: 13,225
Liczba wątków: 1
Akurat mi się Black Falcon i Bucky od samego początku nie podobał, obaj byli nudni, zrzędliwi i hipokrytyczni co działało mi na nerwy.
Tak jak pisałem po pierszym odcinku, Loki przechodzi to samo co oni, ale jest przy tym o wiele przyjemniejszy w odbiorze. Po prostu dobrze mi się to ogląda, nic więcej. Swoją drogą, Loki ma tak dobre liczby w te środy, że przyszłe produkcje jak Hawkeye też będą pojawiać się w środy, a nie piątki jak wcześniej.
16-06-2021, 18:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2021, 18:58 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Podtrzymali poziom, jestem pod wrażeniem.
WandaVision nie widziałem, ale Falcon and Winter Soldier to temu nawet do pięt nie sięga.
Bardzo obiecujące.
Mam obawy co do tej całej Enchantress, w końcu to nadal Disney. No ale Loki i Mobius są świetni, podoba mi się ta dziwaczna wizja świata sci-fi, a groteskowa fabuła z powoli odkrywaną tajemnicą jest naprawdę dobrze napisana i poprowadzona.
16-06-2021, 20:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2021, 21:01 przez Capt. Nascimento.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,326
Liczba wątków: 55
Dalej meh. Zawieszenie niewiary wymaga wysiłku. Wilson/Hiddlestone stanowią bardzo fajny duet, choć motywy są tu boleśnie zgrane i wytarte. Wszystko dookoła jest szyte tak grubymi nićmi, że żal. "Zły Loki" - meh... Jak na wprowadzenie, bardzo nijak. Zobaczymy co potem.
20-06-2021, 16:47
Fhtagn
Lady Loki całkiem spoko, rozpierducha też, ale... no brakuje mi tutaj czegoś. Tyle dobrego, że "wyjaśniło się" kim naprawdę są agenci TVA... ale tego nie kupuję. To znaczy, fajnie, że to jednak zwykli ludzi o wypranych umysłach z różnych linii czasowych, wolę to, niż gdyby mieli być stworzeni o tak sobie, z dupy.
23-06-2021, 14:07
Stały bywalec
no i co nie zdążyli na statek to teraz pewnie wpadną agenci od Strażników bo to ich jedyna szansa na powrót do jakiejś innej lokacji
chyba, że rozwalony czasownik to tylko iluzja Lokiego ale i tak muszą go gdzieś naładować chociaż wątpię aby mieli na to czas jak im księżyc zaraz na łeb spadnie
24-06-2021, 18:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2021, 18:57 przez Spoilerowo.)
Stały bywalec
Tu już nieco obniżone loty.
Tom Hiddleston trzyma poziom, ale gwiazdą odcinka tak naprawdę są widoki i zdjęcia, no pięknie ten świat tuż przed annihilacją wygląda.
Zdaje mi się że Lady Loki jest kreowana na podobnego nieudacznika jak Loki, skoro ma się jeszcze pojawić jakiś Kang (który jest kimś a'la Thanos, tylko na mniejszą skalę, jak podejrzewam), to może ona pracuje dla niego, coś jak Loki dla Thanosa? Może ten cały świat jest tylko iluzją? No albo faktycznie musi wpaść TVA, albo zdarzyć się jeszcze inny twist.
HOWEVER
Lady Loki jest nudna. Jakie jest jej pochodzenie? Nie wiemy. Czemu nienawidzi TVA? Nie wiemy (no ścigali ją i tyle). Jak na kogoś kto miał być antagonistą, a z kim spędzamy cały odcinek, jest po prostu bezbarwna.
Druga rzecz to mimo spadających meteorów nie ma tu tempa, wszystko wydaje się być mocno statyczne, ot tak spacerują sobie i gadają w świecie który czeka zagłada. Narracyjnie dało się to zrobić lepiej, no i z nudną Lady Loki tym większy efekt, mimo wszystko, rozczarowania. Szczególnie że całość ma tylko 6 odcinków, a to już 3.
Wciąż lepsze to niż Falcon and Winter Soldier, ale zdecydowanie najsłabszy odcinek.
A! No i tym razem głupota której nie idzie wybronić. Staruszka z jakąś dmuchawo-strzelbą kopie zadek obu Lokim. Dwóch randomowych ludzkich strażników wyrzuca Lokiego z pociągu. Come on, MCU nagle zapomniało że to jest Bóg Asgardu? xD
25-06-2021, 20:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 21:02 przez Capt. Nascimento.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Nie pierwsza i nie ostatnia rzecz o której zapomialo MCU...
25-06-2021, 21:10
Oskarmeister
Liczba postów: 6,905
Liczba wątków: 18
Tak samo zapomnieli o tym, że Bucky najebał wszystkich w CW a w serialu dostał wpierdol chyba w każdym odcinku.
25-06-2021, 22:04
Fhtagn
Cytat:Tu już nieco obniżone loty.
XD pisałem parę postów wyżej dokładniej o tym samym. Dobry początek, a potem...
Cytat:to jest Bóg Asgardu
Dupa a nie bóg (tym bardziej Asgardu), to zwykły kosmita z lodowej planety.
26-06-2021, 09:00
Stały bywalec
co nie oznacza, że mógł się sklonować i rozłożyć strażników w pociągu jak chciał a dał się wywalić przez okno
Disney nie był by sobą i trzeba było ideollogię włożyć w odcinek (tak wiem, mitologia i tam biseksualność była codziennością)
26-06-2021, 10:11
Oskarmeister
Liczba postów: 6,905
Liczba wątków: 18
Ideologię, która trwa od początku mitologii?
26-06-2021, 10:38
Fhtagn
Akurat to, że Loki się zmienia w różne dziwne rzeczy to marvelowy kanon. Był Rogersem, był asgardzkim strażnikiem, Odynem, wężem (XD)... żeby osiągnąć jakiś swój cel pewnie nie raz i nie dwa kombinował. Tak, można uznać, że to chamskie i bezsensowne wtrącenie do serialu, ale mimo wszystko pasuje do postaci. Podobnie można uznać, że Czarna Wdowa jest biseksualna, bo jako szpieg musiała być... no, szpiegiem. Udawać kogoś innego. A i możliwe, że Tony po pijaku też coś odwalił.
26-06-2021, 10:41
|