Loki (Disney+)
(26-06-2021, 10:11)Spoilerowo napisał(a): Disney nie był by sobą i trzeba było ideollogię włożyć w odcinek (tak wiem, mitologia i tam biseksualność była codziennością)

Jaka ideologia?
I skoro wiesz, ze mitologia i biseksualność była codziennością, to o co Ci chodzi?

Odpowiedz
https://www.filmweb.pl/news/amp/Loki+z+MCU+jest+oficjalnie+%22gender+fluid%22-142672

Odpowiedz
Gatunek też zmienia (Thor Ragnarok i opowieść Thora jak Loki zmienił się w węża i go dźgnął potem). I CO Z TEGO.

Odpowiedz
Marvel ogłosił to w ramach Pride Month po tym jak spadła na nich krytyka że za mało wspierają środowiska LGBT. Skojarzyło mi się apropo tego co napisał Spoilerowo, przy czym mało mnie to obchodzi dopóki serial jest dobry.

Odpowiedz
Przecież Loki wg mitologii urodził konia (ojcem był inny koń), który był najlepszym koniem i podarował go odynowi ;)

Także tego...
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(27-06-2021, 22:28)raven.second napisał(a): Gatunek też zmienia (Thor Ragnarok i opowieść Thora jak Loki zmienił się w węża i go dźgnął potem). I CO Z TEGO.

(27-06-2021, 23:19)Negatywny napisał(a): Przecież Loki wg mitologii urodził konia (ojcem był inny koń), który był najlepszym koniem i podarował go odynowi ;)  

IDEOLOGIA
[Obrazek: _904-.png]

Natomiast co do odcinka...
- Lady Loki czy jak jej tam... troszkę nijaka.
- Planeta zabawna, jak na serial TV zrobili to spoko, guardiansowo-głupkowaty styl pomaga przełknąć.
- Promyczek nadziei, że jednak z tą czasową policją będzie coś ciekawszego.
- Rozmowy Loki / Loki bardzo na pół gwizdka, nie wiem czy Loki też była w takim razie z lodowych gigantów czy choć przez chwilę wychowywał ją Odyn/Frigga?

Odpowiedz
(27-06-2021, 23:19)Negatywny napisał(a): Przecież Loki wg mitologii urodził konia (ojcem był inny koń), który był najlepszym koniem i podarował go odynowi ;)  

Także tego...

A nie był to wilk przypadkiem? Fenrir się wabił.

Odpowiedz
Wilk też i chyba nawet jakiś smok, także tego, Loki to niezły genderfluid i speciesfluid.

Odpowiedz
(28-06-2021, 13:43)OGPUEE napisał(a): A nie był to wilk przypadkiem? Fenrir się wabił.

Wilka był ojcem, konia matką :)

Odpowiedz
Nowy odcinek i... do powyższej dyskusji dochodzi także nowe zwierzątko.
Nie wiem, co myśleć. Niby wyjaśniła się kolejna rzecz, ale sposób, w jaki to zrobili, jest tak kurewsko głupi i słaby, z chyba najgorszym cgi jakie widziałem od lat, że aż mnie boli. I raz jeszcze powiem, że te seriale to totalna pomyłka, to powinny być normalne filmy, pozbawione zbędnego pierdolenia, z samym soczystym mięskiem.

Odpowiedz
mi już coś śmierdziało jak Mobiusa niby zlikwidowali a później jak Lokiego na końcu to już całkiem zaśmiałem z głupoty a CGI strażników - WTF?

i kto za tym wszystkim stoi? i co to za potężna iluzja skoro moce i kamyki tam nie działają?

pominę już debilizm, że Loki się męczy z dwoma strażnikami ale o tym już było pisane wiele razy, że z wcześniejszych bohaterów teraz to są jakieś pionki do przepychania

Odpowiedz
Jezu jaki beznadziejny odcinek. 80% to nudne rozmowy w kółko o tym samym, potem wieki finał z CGI Strażnikami Czasu przy którym walka ze Snokiem (do której jest bardzo podobna) w The Last Jedi to arcydzieło. Ciężar emocjonalny oparty na trzech postaciach które nikogo nie obchodzą (obie murzynki i Lady Loki), trzech rechotających ufoludków rodem z Marsjanie Atakują, a potem ta scena po napisach... I can't.

Reżyser pogubił kompletnie ton serialu. Scena jak wyjęta z Ricka & Morty'ego z muzyką Władcy Pierścieni. A scenarzysta przeskoczył rekina, twisty i sposób ich przedstawienia jak w Bollywoodzie klasy B. Nie wiem, jestem masakrycznie zawiedziony, nie widzę żeby scenariusz miał się wybronić w dwóch kolejnych odcinkach.

Tragedia.

Odpowiedz
Cytat:Tragedia
Mówiłem, ale scenę po napisach to ty szanuj. Wygląda na to, że

Odpowiedz
bardzo dobry odcinek, fabuła się rozwija bardzo sensownie

Odpowiedz
To ironia czy na serio?

Odpowiedz
a twoja opinia?

Odpowiedz
Obstawiam ironię ale kto wie

Odpowiedz
Skojarzenia z R&M nie przypadkowe, bo scenarzystą Lokiego jest jeden ze scenarzystów animacji.

Odcinek zbiera głównie dobre opinie od recenzentów, nawet 10/10 dostał od Piotra Piskozuba na naekranie. W komentarzach pod recenzjami też raczej chwalą (z tych recenzji co czytałem to tylko na indiewire narzekają i dostał C), a nawet są opinie, że ostatni odcinek to jedna z najlepszych rzeczy w całym MCU, więc chyba Negatywny na poważnie pisał :)

Odpowiedz
(01-07-2021, 01:18)michax napisał(a): Odcinek zbiera głównie dobre opinie od recenzentów, nawet 10/10 dostał od Piotra Piskozuba na naekranie.
XD

Odpowiedz
Mnie Loki ani nie jara, ani nie mierzi. I tak jest najlepszy ze wszystkich tych seriali.

Ja głównie czekam na to, aż skończy się i wreszcie wypuszczą trailer do spider-Verse, pół roku do premiery i nic.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon