Luther
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Dziadostwo; pseudomroczny policjant (w imię arcynowoczesnych standardów - murzyn), pseudozła zabójczyni z potwornie brzydkimi ustami, słaby scenariusz, słabe dialogi, akcja cienka, psychologia postaci też kuleje. Ogółem szit, liczyłem na coś więcej po tych wszystkich pochlebnych recenzjach.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.

Odpowiedz
Jakoś mi umknęło, że trzeci sezon już się zaczął... i skończył.

Tymczasem:

http://www.filmweb.pl/news/%22Luther%22+w+drodze+na+du%C5%BCy+ekran-98427
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Mnie też zaskoczyło, że trzecia seria to tylko cztery odcinki. Ale bardziej mnie zaskoczylo, że prawdopodobnie czwartej nie będzie i ów film kinowy niekoniecznie będzie prequelem, a zwieńczeniem serialu.

Odpowiedz
London Widmo.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Trochę zawód ten sezon. Lekko przekombinowany (zwłaszcza dwa ostatnie odcinki), ale i tak fajnie, bo przypomniał mi, jakim przekozakiem jest John Luther. Idris Elba w tej roli jest genialny i widać, że mu ta postać jakoś wyjątkowo pasuje. Powiedzmy sobie szczerze, że tym razem tylko on ciągnął ten serial. Nawet muzyka była jakaś gorsza, zszedł też gdzieś dawny klimat. John Luther: 10/10, sezon nr 3: 6/10.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Jak dla mnie w trzecim sezonie nic się nie zmieniło: Luther to przekoza (cała postać - aktorstwo i jej napisanie), ale serial po prostu za nią nie nadążą. I nigdy nie nadążął.

Odpowiedz
Obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek trzeciego sezonu na ale kino i wow, ależ świetna rzecz. Muszę koniecznie nadrobić.

Odpowiedz
WIEDZIAŁEM, ŻE NIE OGLADALES LUTHERA! SUKINKOCIE A KRYTYKOWAŁEŚ ELBE! :D

Dwie rzeczy powinieneś wiedzieć:
1) Elba jest w tym serialu zajebisty
2) po czasie oglada się serial glownie dlatego, że Elba (i Luther jako postac) jest zajebisty (no chyba, ze lubisz procedurale) - nie to, ze jest źle pisany, ale robi się dość generyczny jeżeli nie liczyć samego Luthera, który ciągle jest ciekawie napisany.

Odpowiedz
Bo nie oglądałem, a pisząc że Elba jest przereklamowany miałem na myśli to irytujące sikanie na sam widok jego nazwiska tak jakby to wystarczyło, by aktor tworzył genialną rolę, a faktem jest, że jak na razie Elba ma w Hollywood pecha, i tyczy się to nawet Thora, gdzie za bardzo nie ma okazji się wykazać.

Procedurale są mi obojętne (pod warunkiem, że nie jest to paździerz w stylu CSI), natomiast to co mi się strasznie spodobało, to Elba właśnie, dialogi i rewelacyjny klimat, w zasadzie to można by zmontować Luthera z Harrym Brownem i nikt by się nie poznał.

Odpowiedz
(10-12-2013, 20:40)Mierzwiak napisał(a): Bo nie oglądałem, a pisząc że Elba jest przereklamowany miałem na myśli to irytujące sikanie na sam widok jego nazwiska tak jakby to wystarczyło, by aktor tworzył genialną rolę, a faktem jest, że jak na razie Elba ma w Hollywood pecha, i tyczy się to nawet Thora, gdzie za bardzo nie ma okazji się wykazać.
No bo niestety, jak aktor nie ma roli to nie zagra wiele. Choć Elba dla mnie samą twarzą i głosem robi więcej niż każdy inny aktor. :P

Odpowiedz
Na początek sprostowanie - poprzednio widziałem nie pierwszy, ale pierwszy i drugi odcinek S3 Luthera. Ale kino emituje dwa na raz jako całość, bez widocznej przerwy i dopiero wikipedia pomogła mi się zorientować.

Zatem wczoraj obejrzałem trzeci oraz czwarty, a zarazem ostatni odcinek tej serii. REWELACYJNA rzecz i jeśli trzecia seria słabuje w porównaniu z poprzednimi, to nie wiem jak świetne muszą być tamte. Elba wymiata, zdjęć nie powstydziłby się film kinowy (szkoda że nie mam na dysku, co i rusz w oko wpadał mi jakiś interesujący kadr), a postać Alice Morgan masakruje. Żałuję tylko że nie wiem dokładnie kim jest i jaka łączy ją z Lutherem historia (pobieżnie rzuciłem tylko okiem, że pojawiła się już w pierwszej serii i nie bała się ubrudzić sobie rąk, ale tego nie widziałem), na pewno jej pojawienie się zrobiłoby wtedy większe wrażenie, a tak nie wiedziałem kto to i mogłem się tylko domyślać, że to postać ze starszych odcinków.

Odpowiedz
Alice Morgan to postać z pierwszego odcinka, gdzie ma dość sztampową rolę do odegrania... ale potem wraca od czasu do czasu jako ktoś w rodzaju diabełka podszeptującego Lutherowi proste rozwiązania i wtedy jest znacznie ciekawsza. No i jest diabelnie seksowna, więc wybaczam jej ten pierwszy odcinek :D
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Łot, ogladales od trzeciej serii? Dopiero zauwazylem. Typieeee... :) Szkoda, bo zaspoilerowałeś sobie w sumie jedyny duży dramaturgiczny zwrot akcji, a do tego cała relacja z Alice wychodzi dość niebanalnie i niespodziewanie oglądana od początku.

Odpowiedz
Jak dla mnie to wszystkie serie są bardzo dobre. Klimat, nieszablonowe sprawy, ciekawe relacje pomiędzy postaciami oraz miażdżąca charyzma Luthera w wykonaniu Elby czego chcieć więcej?
Na siłę można doszukiwać się tego że serial który opiera się o pewien schemat poszczególnych śledztw w odcinkach i wątku głównego w każdej serii ma powiedzmy w 3 serii wątek główny trochę mniej zajmujący ale to czepianie się pierdół :P

Oglądać i cieszyć się bo więcej chyba nie będzie, w ten film kinowy powątpiewam.

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Mnie pilot odrzucił - taka sztampowa fabularna tandeta, że bania mała. Jakby jakiś nastolatek usiadł i postanowił napisać MROCZNY I POWAŻNY THRILLER. A ta cała Alice, jakkolwiek seksowna, to jak dla mnie parodia praktycznie. OJEZU POPATRZ JAKA JESTEM MROCZNA I COOL BO NOSZĘ PŁASZCZ I SIĘ UŚMIECHAM I DZIWNIE GADAM.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Było już o tym pisane tutaj. Przebolej pierwsze 2-3 odcinki i będzie git.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Przejrzyj posty wcześniejsze i zobaczysz że podobne wrażenie miało wielu ale po kolejnych odcinkach sytuacja się zmieniała. "MROCZNA I COOL BO NOSZĘ PŁASZCZ I SIĘ UŚMIECHAM I DZIWNIE GADAM" Alice ma swoją ciekawą role do odegrania i nie jest postacią pierwszoplanową ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Alice jest genialna i tylko czekam na planowany spin off z nią w roli głównej ;)
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości