http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
28-07-2014, 00:11
|
Mad Max (1979-2024)
|
|
ten film będzie zły, nie z uwagi na trailer, bo ten ma świetne momenty (burza! Max pokazujący okejkę), ale kurde, te 2 minuty idealnie pokazują, z jakimi problemami się borykał. Wyjdzie pewnie, jak zawsze, czyli misz-masz fajnych patentów podlanych słabym CGI (parę razy w ciągu tych dwóch minut moje gałki oczne zapłakały) i jeszcze gorszą tandetą. A summa summarum i tak wszystko wskazuje na powtórkę z mega durnej fabuły, czyli napierdalamy po całej pustyni w bitwie o jedną cysternę.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 28-07-2014, 00:11
Wiadomo że to tylko trailer ale dla mnie wali to wszystko strasznym efekciarstwem, nie mówiąc o tym że sam Max wyszedł na jakąś cipę i mu dopiero pomagają kobiety z jajami (efekt popromienny?). Oby film to nie była seria wybuchów i rozbijania pojazdów w slow-mo bo te wyglądają zupełnie nieatrakcyjnie, choćby były efektem pracy kaskaderów i pirotechników to wyglądają sztucznie.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 28-07-2014, 01:30
Gdybym przetarł to ten krystaliczny obraz zniechęciłby mnie po 20 sekundach do oglądania trailera. Bogu dzięki za kurz który choć trochę naśladował ziarno na obrazie...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 28-07-2014, 01:46
Warto wspomnieć, że ponoć zaprezentowany na Comic Conie fragment pościgu, urywał dupę i sądząc po relacjach prasowych, był najlepiej przyjętym ze wszystkich materiałów pokazanych w San-Diego.
Trailer jak dla mnie wygląda dobrze. Idealne połączenie starej szkoły i CGI, gdzie z jednej strony widać kaskaderkę i prawdziwe derby, a z drugiej - pomimo stylistycznej surowości - całość ma tę fajnie nasyconą otoczkę, która daje tej pustyni wygląd niemalże malowanej. Przyjemnie się na to patrzy. Pierdzielicie też z tymi modelkami. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że z tym ich niepasującym do reszty filmu wyglądem i białymi ciuchami, związany będzie jakiś motyw fabularny. Na pewno będzie ku temu dobry powód, a ich pochodzenie wyjaśnione. Pewnie właśnie dlatego, że będą w jakiś sposób unikalne/wartościowe, sprawi, że reszta pustyni będzie na nie polować. No i Hardy w kagańcu :) Mad Maxa oglądałem wieki temu i nic z niego nie pamiętam, wiec seria ogólnie mi wisi. A do ogłoszenia powstania tej części podchodziłem jak do każdego niepotrzebnego reboota. Ale jak na razie wszystko co związane z tym filmem zapowiada się wyjątkowo dobrze. Pomaga też to, że nie jest to powstający z zachcianki studia reboot, kręcony przez jakiegoś gołowąsa, tylko film autora oryginalnej trylogii, dla którego ponoć ta fabuła była passion project, którego próbował zrealizować od ponad dekady. No i Hardy.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
28-07-2014, 04:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 04:21 przez Proteus.)
Jak dla mnie z tego trailera wynika, że teraz wszyscy będą się naparzać o te umyte topmodelki - pewnie mają skilla płodzenie zdrowych dzieci i można z ich pomocą odbudować cywilizację czy coś.
A tak w ogóle mad-max to jedna z większych tajemnic mojego dzieciństwa - jeździ typ bez sensu po pustyni i wojuje z bywalcami błękitnej ostrygi, którzy są tak źli i zepsuci, że bez wahania zużyją 10 litrów benzyny, żeby zdobyć 1l. Niestety na tym zwiastunie nie widać niczego co jakoś by wzbogacało ten czerstwy schemat. 40 lat temu siłą mad maxa było to, że stare dewotki robiły w majty na widok wydziaranego buca z irokezem, ale dziś takie ziomy sprzedają im marchew w zieleniaku więc na nikim to już wrażenia nie robi. Poza tym był już taki film nie tak dawno temu:
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
28-07-2014, 09:12 (28-07-2014, 01:38)Arahan napisał(a): Sztucznie? Stary, przetrzyj monitor ... Zobacz niektóre ujęcia: odbijające się ciało, "latający samochód". Ewidentnie CGI i to słabe, skoro dało się "rozpoznać". Mnie bawi za to, co innego. To jest niby ten film, który "nie mógł powstać"? Takie wielkie problemy były z czymś, tak błahym i tanim? Przecież to wygląda, jak prosty akcyjniak - parę samochodów, parę świrów, parę efektów i pościgów, na pustyni. (28-07-2014, 09:12)Negatywny napisał(a): Z Rhoną Mitrą (bez oka) też było coś podobnego.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-07-2014, 14:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 14:09 przez shamar.) (28-07-2014, 14:05)shamar napisał(a): Z Rhoną Mitrą (bez oka) też było coś podobnego. Doomsday, czyli film będący w połowie czym innym, niż w drugiej (i tam właśnie przypomina Maxa z debilnymi pościgami). Ale dla samej Mitry i motywu z oczkiem warto.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 28-07-2014, 15:11 (28-07-2014, 14:47)Mental napisał(a): Też nie ogarniam, jakie problemy produkcyjne mógł mieć ten film. 90% akcji toczyć się będzie pewnie na pustyni. Może brakowało wody? ;) Wikipedia: "Although the project was given the green light for a $100 million USD budget to begin filming in Australia in May 2003, Mad Max 4 entered hiatus due to security concerns related to trying to film in Namibia because the United States and many other countries had tightened travel and shipping restrictions. With the outbreak of the Iraq War, Mad Max 4 was abandoned as it was considered a potentially politically sensitive film. (...) In October 2009, Miller announced that that filming of Fury Road would commence at Broken Hill, New South Wales in early 2011, ending years of speculation. (...) In November 2011, filming was moved from Broken Hill to Namibia, after unexpected heavy rains turned the desert there into a lush landscape of wildflowers, inappropriate for the look of the movie. (...) Filming finally began in July 2012 in Namibia, more than eighteen months late. The filming wrapped on December 17, 2012, over-budget and with studio Warner Bros having sent out an executive to put things back on track. In February 2013, the Namibian Coast Conservation and Management group accused the producers of damaging parts of the Namib Desert, endangering a number of plant and animal species. In September 2013, it was announced that the film would undergo reshoots in November 2013."
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
28-07-2014, 15:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 15:24 przez Negatywny.)
Zwiastun w pytę. Jaram się. Nie wiedziałem, że Miller za tym stoi. Czekam jak na Dredda 2.:)
28-07-2014, 15:47
Oficjalny, był dwie strony temu.
--- Za drugim razem znacznie lepiej odebrałem ten trailer, choć na razie poza stroną wizualną i kaskaderką (czyli niemal wszystkim, co jest w tym zwiastunie) oraz kredytem zaufania do Hardy'ego specjalnie mnie to nie jara. Modelki na pustyni już tak nie rażą, choć laska Stathama będzie musiała się mocno postarać, żeby nie wkurzać. Hmm... może zagra niemowę? :) 28-07-2014, 22:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 22:25 przez Mierzwiak.)
Co do problemów produkcyjnych, reżyser na Comic-Conie wspominał, że oryginalnie Mel miał wystąpić w tej części, gdy się za nią zabierali dekadę temu. Mówił, że już mieli kręcić, aż tu nagle najn elewen happened, i wszystko szlag trafił. Po atakach Holywood zaciskało pasa finansowo, w niektóych sektorach, i miał problem ze zdobyciem funduszy. Or something.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
28-07-2014, 23:07
Coraz bardziej mi się ten trailer podoba i coraz bardziej czekam na ten film. Zresztą w sumie ten film świetnie oddaje jak ten trailer działa:
29-07-2014, 00:03
Chyba już z 6 razy obejrzałem ten trailer i za każdym razem coraz bardziej mi się podoba. I co raz bardziej żałuję, że dopiero za rok premiera :(
Właściwie każdy z tych kadrów prezentuje się wybornie. Już dla samych zdjęć będzie warto pójść na ten film. Toż to wygląda obłędnie: A ten facet zapowiada się na niezłego badguya: Naprawdę jaram się tym trailerem i pozwolę sobie na niegrzeczną uwagę, że tylko osobie która, albo jest za limitem prędkości na autostradach, albo jeździ Toyotą Prius, może się ten zwiastun nie podobać. ;) 31-07-2014, 00:31
Mi sie wydaje, ze tutaj bedzie jakis rodzaj sekty i ogolnie kultu (ktory czci wielkiego boga w ksztalcie kierownicy xD), przeanalizujcie sobie trailer, i skonczcie pierdolic o modelkach :) bo to beda raczej ofiary, dziewice do poswiecenia, zeby z nieba zamiast deszczu spadla benzyna :D
Trailer jak dla mnie w pyte, na razie jedyne przegiecie to burza piaskowa i rozpierducha, ale kto wie swiat zniszczony to i jakies anomalie sa. Btw koles w masce normalnie jak koles z okladki albumu Iron Maiden. 31-07-2014, 17:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2014, 18:03 przez MOLQ.)
Mimo wszystko, jezeli warunki sa tak hardkorowo-pustynne, to nawet branki/naloznice/ofiary bogow powinny byc z lekka styrane przez zycie. Idealna skora, wlosy i usmiech (tak, tak - nie widzialem filmu), jakby nie mozna bylo tych dziewic dopasowac do przedstawionego swiata. Jasne, zadne tam szpecenie, ale tutaj jest Elite Model Look i nawet jesli to jakos wyjasnia, to i tak wolalbym wersje rough and gritty.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
31-07-2014, 19:14 (31-07-2014, 00:31)Lawrence napisał(a): Właściwie każdy z tych kadrów prezentuje się wybornie. Już dla samych zdjęć będzie warto pójść na ten film. Nie widzę żadnego. :) (31-07-2014, 02:44)Proteus napisał(a): Taki tam fanarcik: Tin-tin?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 31-07-2014, 22:40 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Szczęki (Jaws 1975, 1979,1983,1987) | Goro Gondo | 91 | 38,084 |
16-06-2026, 17:46 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |