Mad Max (1979-2024)
(07-06-2015, 22:44)'zombie001' napisał(a):
(07-06-2015, 22:29)'Perfik' napisał(a):
(07-06-2015, 22:16)'zombie001' napisał(a): nie miał premiery jeszcze tylko w Japonii i Chinach :/

Czyli na dwóch największych rynkach. Spokojnie - Max wyjdzie na plus :).

A co do Japonii i Chin to "Mad Max" może rzeczywiście tam zarobić dużo hajsu, ale samo WB z tego wiele nie uciuła - jeśli dobrze pamiętam to z rynków azjatyckich niewielki % zarobków wraca do studia. Dobrze zapamiętałem?

Z Chin albo jakiś trudno ściągalny procent albo ustalona z góry kasa. Z Japonią jak jest nie wiem, ale podejrzewam, że jednak bliżej jej do systemu europejskiego.

Odpowiedz
Chętnie bym się wybrał na koncert do Gastown :)

[Obrazek: 10376847_1098690586814482_35346881441057...e=55EF95E8]

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Niespecjalnie.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Lepiej/gorzej.. Trudno powiedzieć. Kwestia gustu. Każda kolejna część jest po prostu nieco inna.

Generalnie dla przeciętnych widzów najbardziej strawny i najlepszy jest "Wojownik Szos". Trójce też niby dużo się zarzuca, chociaż ja tam ją lubie dużo bardziej od 1 :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja nie wiem czy druga częśc jest najbardziej strawna. Z trylogii Gibsona najlepsza bez wątpienia, ale to dalej przykład brudnego i mimo wszystko niezależnego kina. Dla mnie świetny film, ale teoretycznie to najbardziej przystępna jest trójka, której bliżej do kina nowej przygody niż postapokaliptycznego brudnego i brutalnego akcyjniaka.

Hm, w sumie to chyba rzeczywiście wychodzi na to, że "Fury Road" może się okazać być najlepszym filmem z tej serii.

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Gdyby przy filmach z Melem Miller miał budżet na poziomie superprodukcji to pewnie "Fury Road" mogłoby tylko być najbardziej wymuskaną częścią. A tak to mamy poprostu pełniejsze wykorzystanie pomysłu na postapo film o szalonym Maxie, taki remake a nie sequel.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(09-06-2015, 22:24)Phil napisał(a): Właśnie przebrnąłem przez pierwszą część
część. Co to było? Nudny, absolutnie źle napisany, bezsensowny film z fajną muzyczką i zawsze spoko Melem. Powiedzcie, że dalej jest lepiej. 2/10
Jest lepiej aczkolwiek nie mówię, że jest dobrze. To po prostu inny film z lepiej nakręcona akcją.
Odświeżyłem sobie trylogię z Melem przed Fury Road i niestety zniszczyłem sobie dobre wrażenie z dzieciństwa tymi powtórkami. Maxy z Melem to złe filmy, nudne i w dodatku posiadające mało elementów z tego co przecież reprezentują.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(10-06-2015, 15:41)Phil napisał(a): Czyli wszystko to, czego zabrakło części pierwszej.

Bo jedynka nie dzieje się w świecie postapo :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(10-06-2015, 16:01)Mefisto napisał(a): [Bo jedynka nie dzieje się w świecie postapo :)
Prolog MM2 mówi co innego.

Odpowiedz
(10-06-2015, 17:31)Mierzwiak napisał(a): Prolog MM2 mówi co innego.

Ale to prolog, no właśnie, części późniejszej :)

Odpowiedz
(10-06-2015, 21:12)Phil napisał(a): Ale to prolog nawiązujący do jedynki.

Ale powstał później. To tak jakby patrzeć przez pryzmat Epizodu 1 na Nową nadzieję :) W jedynce nie ma nic o postapo - jest natomiast wyraźne dążenie do tejże.

Odpowiedz
(10-06-2015, 22:55)Mefisto napisał(a): To tak jakby patrzeć przez pryzmat Epizodu 1 na Nową nadzieję :)
Pierwszego i drugiego Mad Maxa dzieli trochę ponad dwa i pół roku, Star Warsy - przepaść dwudziestu dwóch lat, przepaść technologiczna i przepaść mentalna twórcy. Tak, to rzeczywiście ta sama sytuacja :)

Odpowiedz
Fajn, więc zamień sobie MM2 na MM3 :P

Odpowiedz
Panie, ja jeszcze przed polską premierą pisałem, że to wprowadzenie Maxa z offu jest do niczego nie potrzebne.

Odpowiedz
Trzyminutowy wstep ma byc za dlugi?!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
To wprowadzenie daje nam takie ujęcie:
[Obrazek: Mad-Max-Fury-Road-001.jpg]

Plus bez przesady nie jest wcale takie długie, a dla osób, które zaczynają przygodę z Maxem nawet praktyczne. Z mojej strony, nic nie skracać.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(11-06-2015, 16:10)Bucho napisał(a): Trzyminutowy wstep ma byc za dlugi?!
Ja bym z całego wstępu wywalił tylko te kilkadziesiąt sekund gdy Max opowiada z offu co się działo ze światem, czyli wszystko przed ujęciem z jaszczurką.

Odpowiedz
Nie potrafie pojąć tego powszechnegozachwytu nad tym filmem ;o W zastawieniu ze starą trylogią to naprawde ten film jest turbo chłamem. Jedyne co w tym filmie naprawde robi wrażenie, to efekty. Nic więcej. A gdzie klimat starych Mad Maxów np. dwójki ? 
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(11-06-2015, 16:18)Lawrence napisał(a): To wprowadzenie daje nam takie ujęcie
Co stało na przeszkodzie, by - tak jak w trailerze - było to ujęcie otwierające film, pierwsze po logosach na początku?

Odpowiedz
(11-06-2015, 18:33)szopman napisał(a): Nie potrafie pojąć tego powszechnegozachwytu nad tym filmem ;o W zastawieniu ze starą trylogią to naprawde ten film jest turbo chłamem. Jedyne co w tym filmie naprawde robi wrażenie, to efekty. Nic więcej. A gdzie klimat starych Mad Maxów np. dwójki ? 
Nie ogarniam jak można stawiać którekolwiek ze starych Maxów wyżej od Fury Road? Przecież FR posiada wszystko to co Miller chciał pokazać w Road Warrior, ale mu nie wyszło, pokazał połowicznie, na pół gwizdka, zabrakło kasy lub większej inwencji. W najnowszym Maxie mamy wszystko co powinien posiadać film w klimacie postapo, w świecie ogarniętym szaleństwem i pogonią za ropą i wodą.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon