Mad Max (1979-2024)
Od jutra na co najmniej tydzień nie mam dostępu do kompa, więc o ile ktoś nie zrobi tego za mnie, po powrocie do sieci zmiotę to twoje pierdolenie:

a) konkretnymi czasami w filmie z tym efektem
b) sumą czasu, jaki jest widoczne na ekranie.

Odpowiedz
Conan jedzie na Comic-Con:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Możliwe, że to pytanie się już pojawią, dlatego też za powtórkę najmocniej przepraszam: Ale jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road? Były to kamery 3D, czy jednak konwersja? Chyba jednak to drugie.
Ja sam niestety byłem w kinie tylko 3 razy i za każdym razem 3D. W Berlinie mam do wyboru, albo wersja 2D z dubbingiem, albo oryginalna 3D to wybór jest oczywisty.
Przy czym tak naprawdę poza finałową sceną z gitarą Doof Warriora, to jakoś 3D wielce nie było odczuwalne.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(14-07-2015, 14:50)Lawrence napisał(a): jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road?

Benny Hill Viper XA20     ;)

Odpowiedz
Cytując klasyka - właśnie gdzieś na świecie uschło jezioro.

Nie rób tego nigdy więcej!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Czemu? Ja się uśmiałem :) Niektórzy w każdym dowcipasie muszą widzieć suchara.

Odpowiedz
(15-07-2015, 09:09)Pelivaron napisał(a): Nie rób tego nigdy więcej!

Dlaczego? Czyżbyś był na tyle głupi by uważać, że jak tobie coś się nie podoba to znaczy że jest złe? :D

Odpowiedz
(14-07-2015, 14:50)Lawrence napisał(a): Możliwe, że to pytanie się już pojawią, dlatego też za powtórkę najmocniej przepraszam: Ale jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road? Były to kamery 3D, czy jednak konwersja?

http://www.imdb.com/title/tt1392190/technical?ref_=tt_dt_spec

Konwersja.

Odpowiedz
Nikt nie wspominał, że wyszły "prequele"?

[Obrazek: Furiosa_comic_book_cover.png]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Będzie u nas nawet wydanie Blu-ray z komiksem, zakładam że właśnie tym.

Odpowiedz
Są jak na razie 4. Ostatni wychodzi dzisiaj:

Mad Max Fury Road: Nux & Immortan Joe #1 (20th May)
Mad Max Fury Road: Furiosa #1 (June 17th)
Mad Max Fury Road: Mad Max #1 (July 8th)
Mad Max Fury Road: Mad Max #2 (August 5th)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mad Max Fury Road: Mad Max

Podoba mi się tytuł, to prawie tak fajne jak Street Fighter: The Movie: The Video Game.

Odpowiedz
Ale zauważyłeś, że tytuły zeszytów to imiona postaci?

Odpowiedz
Masz tytuł będący imieniem postaci, podtytuł, i drugi podtytuł... znowu będący imieniem tej samej postaci.

What. The. Fuck?:)

To tak jak Gwiezdne wojny: Nowa nadzieja: Gwiezdne wojny

Odpowiedz
Nie. To tak jakbyś miał "Gwiezdne Wojny: Nowa Nadzieja - Luke Skywalker". 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
raczej
rambo - pierwsza krew: rambo
tak że o.

Odpowiedz
Odniosłem się do postu wojskowego, bo nie zrozumiał, że podtytuł komiksu to imię bohatera, a nie dubel tytułu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
ok, łorewa.

a powiedzcie, nie macie wrażenia że ten mad max to strasznie feministyczny w wymowie jest?
że męska cywilizacja oparta na przemocy i wyzysku kontra kobieca obietnica odrodzenia lepszego świata.
tylko mnie to tak mocno uderzyło?
tak że o.

Odpowiedz
MNie uderzyło gadanie o feministycznej wymowie filmu, podczas gdy w finale życie głównej bohaterki zależy - jakżeby inaczej - od mężczyzny.

Odpowiedz
Anita Sarkeesian powiedziala, ze to nie jest femnistyczny film.

Mnie za to bawi gadanie, ze Hollywood powinno sie uczyc od Mad Maxa, jakby w scenariuszu Mad Maxa było cos inherentnie bardziej oryginalnego czy kreatywnego, a w sukcesie filmu nie chodzilo o to, ze jest znakomicie wyrezyserowany. Jak gadanie, ze Holly powinno tak feminizowac filmy, jakby nie bylo takich serii jak "Underworld" czy "Resident Evil", od bohaterek których - przynajmniej na papierze - Furiosa sie niczym nie rozni.

(07-08-2015, 12:39)f.lamer napisał(a): a powiedzcie, nie macie wrażenia że ten mad max to strasznie feministyczny w wymowie jest?
że męska cywilizacja oparta na przemocy i wyzysku kontra kobieca obietnica odrodzenia lepszego świata.
tylko mnie to tak mocno uderzyło?
Kobieca obietnica odrodzenia lepszego swiata przeciez jest falszywa, bo "Lepszy świat" już tam był (zielone łąki na szczytach). Kobiety tak samo posługuja sie przemocą. To jest bzdurne pieprzenie lewicowych feministek, ktore uznaja, ze brutalność to efekt patriarchatu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon