Cytat:Fani Mad Maxa musieli czekać aż 30 lat na kontynuację ich ukochanego filmu. Mimo że nowa odsłona zebrała taką samą rzeszę przeciwników, co i zwolenników, to ci drudzy są nią zachwyceni. Zorganizowali oni w Kalifornii festiwal Wastelandosadzony w filmowych realiach. Ich poświęcenie i poziom odwzorowania detali może wpędzić w kompleksy nawet najlepszych cospleyowców z Japonii.
Cytat:“I’m not sure, is the answer,”Miller said about the potential for Theron to return. “She’s not in the Mad Max [sequel] story, but in one of the stories there’s an interaction between [Max and Furiosa]. I can’t really say more than that because it’s still in progress.”
Plus:
Cytat:Of course, these are still early days on the Mad Max 5 and 6 front, although with Blu-ray/DVD sales going through the roof, it seems like only a matter of time before Hardy slaps on the leather jacket again to meet the challenges a post-apocalyptic landscape has to offer. Even the proposed title Miller previously revealed for the next movie, “Mad Max: The Wasteland,” is also apparently in flux.
“That name came out, that was just a working title,” he said. “Nico Lathouris and I wrote deep backstories on all the characters and they eventually became screenplays – so we have two [more movies]. I’m happy to say that there’s discussions about them right now, but I hope the next film I make is a very small without any special effects and not many stunts.”
Mad Max cały czas jest dla mnie filmem roku, ale myślę że może zostać z tego miejsca zepchnięty przez pewien siódmy film serii... i nie mam na myśli Gwiezdnych wojen.
(10-12-2015, 22:39)Juby napisał(a): Mad Max cały czas jest dla mnie filmem roku, ale myślę że może zostać z tego miejsca zepchnięty przez pewien siódmy film serii... i nie mam na myśli Gwiezdnych wojen.
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip?
Jeśli to nie SW, powiedz co masz na myśli, bo nie widzę w kalendarzu premier innego szóstego sequela, a udało ci się mnie lekko zaintrygować.
Quentinowi Tarantino też podobał się Mad Max mimo pewnego sceptycyzmu podobnego do tego tu z forum ;)
Plus czytam gdzieniegdzie, że ponoć kolejne sequele z Tomem Hardym są wielce prawdopodobne. Oby, oby gdyż ten świat ma wielki potencjał i oby nie skończyło się jak z Dreddem, gdzie szanse na sequel są już raczej zerowe :/
Ja może przewrotnie, bo uważąm, że świat pokazany w nowym Maxie nie ma żadnego potencjału. Cała pompa poszła w w Fury Road i wątpię, by Miller mógł jeszcze coś ciekawego pokazać w tym świecie z tą postacią.
Zwłaszcza po ostatnie powtórce na BD, film sprawdza się znakomicie jako kino akcji, wszystko podczas scen pościgu gra i buczy. Powtórzę jednak zarzut, o którym pisałem już w dniu seansu kinowego. Sceny spokojne z diaogiem to horror dla uszu, strasznie cienkie, drewniane i sztuczne dialogi. Ten film to tylko akcja- chociaż nakręcona po mistrzowsku. Oscary techniczne będą jak najbardziej zasłużone(chociaż za CGI bardziej bym widział TFA), ale oscary w innych kategoriach to już gruba przesada.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Jedyne wyjście jakie widzę dla kontynuacji to "powtórka" z Aliena, gdzie kontynuacja brała świat i istotę (dosłownie i w przenośni:) ale oferowała inną konwencję, historię. Drugi Max mógłby więc kłaść mniejszy nacisk na akcję (bo niby jak Miller miałby przebić samego siebie? jakoś tego nie widzę), a większy na jakąś naprawdę ciekawą historię, opartą bardziej na postaciach i dialogach; coś z pogranicza thrillera? postapokaliptycznego kryminału?
Historia zawsze może się skupić na dwóch pryszczach - bulwach jakiegoś ocalałego Psa Wojny z FR. Nazwijmy go Zyzio i Dyzio , wraz z resztą ocalałych będą go czcić , jedynie Max i garstka pustynnych Babć będą mogli się im przeciwstawić P