Mad Max (1979-2024)
Madmaxowy Wasteland powstał w Kalifornii

Cytat:Fani Mad Maxa musieli czekać aż 30 lat na kontynuację ich ukochanego filmu. Mimo że nowa odsłona zebrała taką samą rzeszę przeciwników, co i zwolenników, to ci drudzy są nią zachwyceni. Zorganizowali oni w Kalifornii festiwal Wastelandosadzony w filmowych realiach. Ich poświęcenie i poziom odwzorowania detali może wpędzić w kompleksy nawet najlepszych cospleyowców z Japonii.

Dobra prawdziwi fani. Kto jedzie :)?

Odpowiedz
tam to się bawiom...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
George Miller gdyba nad sequelami Mad Maxa:

O Furiosie:

Cytat:“I’m not sure, is the answer,” Miller said about the potential for Theron to return. “She’s not in the Mad Max [sequel] story, but in one of the stories there’s an interaction between [Max and Furiosa]. I can’t really say more than that because it’s still in progress.”

Plus:

Cytat:Of course, these are still early days on the Mad Max 5 and 6 front, although with Blu-ray/DVD sales going through the roof, it seems like only a matter of time before Hardy slaps on the leather jacket again to meet the challenges a post-apocalyptic landscape has to offer. Even the proposed title Miller previously revealed for the next movie, “Mad Max: The Wasteland,” is also apparently in flux.

“That name came out, that was just a working title,” he said. “Nico Lathouris and I wrote deep backstories on all the characters and they eventually became screenplays – so we have two [more movies]. I’m happy to say that there’s discussions about them right now, but I hope the next film I make is a very small without any special effects and not many stunts.”
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mi się podobał, ale nie zrobił na mnie tak olbrzymiego wrażenia jak na wielu innych.

Nieco dłużej tutaj: http://www.moviefancentral.com/lelekpl/reviews/24135

A większe problemy, które miałem z filmem tutaj: http://www.moviefancentral.com/lelekpl/blogs/my-problems-with-mad-max-fury-road
Top 3 2016
1) Zootopia 8/10
2) 10 Cloverfield Lane 7/10
3) Deadpool 7/10

Odpowiedz
Jak miło:
http://deadline.com/2015/12/national-board-of-review-2015-winners-1201647607/

Odpowiedz
Prawidłowo.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Liczę na więcej, dla odmiany bardziej znaczących nagród.

Odpowiedz
[Obrazek: 12366344_749175818521275_740238021812330...e=56D792CE]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mad Max cały czas jest dla mnie filmem roku, ale myślę że może zostać z tego miejsca zepchnięty przez pewien siódmy film serii... i nie mam na myśli Gwiezdnych wojen.

Odpowiedz
Wiadomo, Furious 7 najlepsze!

Odpowiedz
[Obrazek: 12360232_748790928559764_490362772088171...8966e751a2]

Odpowiedz
Ładne.

[Obrazek: 11224518_10153703717146668_3847609694892...e=56DF9ED5]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(10-12-2015, 22:39)Juby napisał(a): Mad Max cały czas jest dla mnie filmem roku, ale myślę że może zostać z tego miejsca zepchnięty przez pewien siódmy film serii... i nie mam na myśli Gwiezdnych wojen.

Alvin and the Chipmunks: The Road Chip?

Jeśli to nie SW, powiedz co masz na myśli, bo nie widzę w kalendarzu premier innego szóstego sequela, a udało ci się mnie lekko zaintrygować.

Odpowiedz
Chodzi pewnie o Creeda
.

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_mfx7f9cmec1qc04bco1_400.gif]

Creed zapowiada się na kolejny świetny film z Rockym, którego lubię chyba bardziej od SW.

Odpowiedz
Quentinowi Tarantino też podobał się Mad Max mimo pewnego sceptycyzmu podobnego do tego tu z forum ;)

Plus czytam gdzieniegdzie, że ponoć kolejne sequele z Tomem Hardym są wielce prawdopodobne. Oby, oby gdyż ten świat ma wielki potencjał i oby nie skończyło się jak z Dreddem, gdzie szanse na sequel są już raczej zerowe :/
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Porownanie do/przywołanie Dredda jest kompletnie głupie i bez sensu.

Odpowiedz
Ja może przewrotnie, bo uważąm, że świat pokazany w nowym Maxie nie ma żadnego potencjału. Cała pompa poszła w w Fury Road i wątpię, by Miller mógł jeszcze coś ciekawego pokazać w tym świecie z tą postacią.
Zwłaszcza po ostatnie powtórce na BD, film sprawdza się znakomicie jako kino akcji, wszystko podczas scen pościgu gra i buczy. Powtórzę jednak zarzut, o którym pisałem już w dniu seansu kinowego. Sceny spokojne z diaogiem to horror dla uszu, strasznie cienkie, drewniane i sztuczne dialogi. Ten film to tylko akcja- chociaż nakręcona po mistrzowsku. Oscary techniczne będą jak najbardziej zasłużone(chociaż za CGI bardziej bym widział TFA), ale oscary w innych kategoriach to już gruba przesada.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jedyne wyjście jakie widzę dla kontynuacji to "powtórka" z Aliena, gdzie kontynuacja brała świat i istotę (dosłownie i w przenośni:) ale oferowała inną konwencję, historię. Drugi Max mógłby więc kłaść mniejszy nacisk na akcję (bo niby jak Miller miałby przebić samego siebie? jakoś tego nie widzę), a większy na jakąś naprawdę ciekawą historię, opartą bardziej na postaciach i dialogach; coś z pogranicza thrillera? postapokaliptycznego kryminału?

Odpowiedz
Historia zawsze może się skupić na dwóch pryszczach - bulwach jakiegoś ocalałego Psa Wojny z FR. Nazwijmy go Zyzio i Dyzio , wraz z resztą ocalałych będą go czcić , jedynie Max i garstka pustynnych Babć będą mogli się im przeciwstawić P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon