Mad Max (1979-2024)
Z tą ciekawą historią, opartą na dialogach, to u Millera może być różnie...

Co do pomysłów na sequel, to już jego poprzednie Mad Maxy, różniły się od siebie. A i sam świat oferuje bardzo dużo - Danus coś przećpał, albo TFA przyćmiło mu umysł =/
Szczerze wątpię aby 5, jeśli powstanie, poszła tym samym torem co "Fury Road". Tam właściwie mieliśmy taki jeden, prosty wyścig, od punktu A do B i z powrotem, więc myśle że w sequelu Miller umieści Maxa w jakiejś zamkniętej lokacji np. mieście. No może w góra 2-3 lokacjach.

Wiem, wiem, wiem. Niektórym to się nie spodoba, ale według mnie zrobi coś w stylu "Mad Max Beyond Thunderdome" ale bez dzieciaków i w Rce. To logiczny krok, biorąc pod uwagę, że "Fury Road" był takim "Wojownikiem Szos" na sterydach.

Jak na moje, mogliby nawet pójść jeszcze krok naprzód i wypuścić 5 w czarno-białej wersji. Tak aby widz, otrzymał coś zupełnie innego, niż w 4.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(03-01-2016, 22:54)zombie001 napisał(a):  A i sam świat oferuje bardzo dużo - Danus coś przećpał, albo TFA przyćmiło mu umysł 

W tej formie jaką zaoferował Miller w FR nic już nie pokaże, potencjał się wyczerpał. A robić film zgoła inny co byłoby oczywiście logicznym posunięciem, może niestety nie spodobać się szerokiej publiczności a nawet fanom Fury Road.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nic, może za dużo oczytałem się Dicka i nagrałem w Fallouta i Fallouta 2, ale jak dla mnie to taki postapokaliptyczny świat ma wielki potencjał. I kto mówi, że znowu film musi być jednym wielkim pościgiem.
Zauważmy, że Max zawsze jest osobą, która przypadkiem wplątana jest w jakąś akcję. Ktoś tu wspomniał i czemu nie umieścić w jakimś zniszczonym mieście? Albo zainspirować się Kurosawą i Leone i niech Max zostanie wplątany w jakąś wojnę, między dwoma plemionami, miastami, czy jak to tam nazwać. Wielka arena walk w Thunderdome też była fajna.
Dla mnie potencjału jest tu cała masa.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(03-01-2016, 21:56)Danus napisał(a): Oscary techniczne będą jak najbardziej zasłużone(chociaż za CGI bardziej bym widział TFA), ale oscary w innych kategoriach to już gruba przesada.

Zgoda, chociaż pracę reżysera nominacją dla Millera bym docenił (a może nawet nagrodą taką ma konkurencję), a ocenia się EFEKTY, a nie CGI.

Odpowiedz
OK, za efekty bardziej by widział oscara dla TFA.
Mówisz za pracę reżysera dać mu oscara, zwłaszcza za reżyserię spokojnych scen dialogowych?

Odpowiedz
Gdyby chodziło o samo CGI, to za Snoke'a i Maz Katanę i tak TFA powinno odpaść.
Plus od kiedy dobra reżyseria polega wyłącznie na kręceniu spokojnych scen dialogowych? Zresztą, czy Steven Spielberg nie dostał nominacji do Oscara za reżyserię "Poszukiwaczy Zaginionej Arki", Ridley Scott, nominację za "Black Hawk Down", więc czemu nie George Miller za "Mad Max: Fury Road"?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Naprawdę sprowadzasz BHD do poziomu nowego Mad Maxa? Kurwa, jakieś żarty?

Odpowiedz
Nie sprowadzam, ale i w Black Hawk Down, nie można nazwać filmu przeładowanego spokojnymi scenami dialogowymi.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(03-01-2016, 23:42)Danus napisał(a): Mówisz za pracę reżysera dać mu oscara, zwłaszcza za reżyserię spokojnych scen dialogowych?

Nie, za reżyserię jednych z najlepiej zainscenizowanych i zrealizowanych scen akcji w historii kina, a przynajmniej w ostatnich 15 latach, mimo problemów podczas produkcji. Zasłużył, zwłaszcza przy tak słabej konkurencji w tym roku.

Odpowiedz
(03-01-2016, 23:50)Lawrence napisał(a): Nie sprowadzam, ale i w Black Hawk Down, nie można nazwać filmu przeładowanego spokojnymi scenami dialogowymi.

Nie chodzi o przeładowanie, tylko jak wyglądają sceny dialogowe w obu filmach. Lawrence nie brnij.

Odpowiedz
Serio ten denny hamburgerowo żołnierski patos stawiasz wyżej od dialogów z Maxa ( które nie są jakieś super ale nie ogarniam co w nich widzisz słabego/dennego)?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Oczywiście. Wystarczy dialog Furiosy z Maxem- dowolny. mam za każdym razem chęć to pominąć podczas seansu. W BHD nie ma nic do czego bym się przyczepił, zresztą dialogi nie brzmią drewniano.

Odpowiedz
(04-01-2016, 00:53)Danus napisał(a): Oczywiście. Wystarczy dialog Furiosy z Maxem- dowolny. mam za każdym razem chęć to pominąć podczas seansu.  W BHD nie ma nic do czego bym się przyczepił, zresztą dialogi nie brzmią drewniano.

W Maxie dialogi są fajne przez swój minimalizm, pada pytanie, w jednym lub dwóch zdaniach odpowiedź i nic więcej nie trzeba bo wiadomo co Furiosa lub Max myślą. Czasami nawet nie muszą mówić bo wystarczy spojrzenie lub chrząknięcię, mruczenie i też wiadomo co bohater myśli. W sumie to jeden z najciekawszych duetów damsko męskich w kinie jakie widziałem, idealny duet tworzą razem.

Odpowiedz
Cytat:za efekty bardziej by widział oscara dla TFA.

Nope. Max all the way.

Odpowiedz
Proszę, a jeszcze wyżej pisałem i jarałem się kolejnymi sequelami Mad Maxa, a teraz czytam, że sam George Miller mówi, że on już więcej ich nie będzie kręcił :(

http://www.denofgeek.com/movies/mad-max/38503/mad-max-i-wont-do-those-anymore-says-george-miller

Cytat:"Believe it or not, there are two more stories I'm really interested in telling [...] These two stories came, almost unbidden, when in the delays [in making Fury Road], we sat down and wrote deep backstories, really exploring this world in very fine details."

Cytat:"Fury Road was forever getting completed. If you finish one in a year, it's considered a leap of faith. Start, stop, start again."

"I’ve shot in Australia in a field of wild flowers and flat red earth when it rained heavily forever. We had to wait 18 months and every return to the US was 27 hours. Those Mad Maxes take forever. I won’t do those anymore."

Czyli jedyna szansa przy naprawdę dobrych i szybkich warunkach pracy. Na razie nie wyobrażam sobie nikogo innego, kto mógłby się tym zająć.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czytasz takie newsy i dzień odrazu staje się lepszy <3
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(13-01-2016, 15:10)Lawrence napisał(a): Czyli jedyna szansa przy naprawdę dobrych i szybkich warunkach pracy. Na razie nie wyobrażam sobie nikogo innego, kto mógłby się tym zająć.
Jak dla mnie tylko Nolan.

Odpowiedz
Bardzo dobra wiadomość, nie czuję parcia na nowego Maxa, a skoro i tak koncept Fury Road, czyli wszystko to co sprawiało, że ten film jest jaki jest wyczerpał się niech Miller zostawi to w spokoju.
Lepszego filmu albo chociażby w podobnym poziomie i tak nigdy nie nakręci.

Odpowiedz
http://www.blu-ray.com/news/?id=18282

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon