Mad Max (1979-2024)
To skręca w jakimś dziwnym kierunku... ktoś naprawdę chciał od nich prequela? Pamiętam, że jakiś czas temu to miały być dwa sequele. Ktoś inny w ikonicznej roli Theron? To wcale nie jest mniejszy kaliber niż obsadzenie kogoś innego w roli młodej Ripley albo Indiana Jonesa. Nie chcę :/

Nie pomaga fakt, że jakoś nie lubię Joy. Wcześniej było info o Jody Comer, co się z nią stało?

Odpowiedz
Czekac pięc lat żeby się dowiedzieć, że nie ma na co czekać. Great.

Odpowiedz
Prequel o Furiosie bez Furiosy, i bez Maxa. Nie wiem jakie fajerwerki muszą być na ekranie żeby mnie to zaciekawiło.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mi wystarczą takie jak poprzednio. Serio, pod względem fabularnym Fury Road to jest przeciętność, więc żadna informacja o kontynuacji mnie nie martwi, byle to dalej kręcił Miller.

Odpowiedz
Od początku wolałem dalszy ciąg losów Maxa, zamiast powrotu do historii Furiosy. Mimo wszystko jak już taki kierunek ma obrać ten film, to oby Taylor-Joy dostała angaż. Świetna młoda aktorka, która zasługuje na co raz ciekawsze angaże i przedostanie się do wyższej ligi.

Odpowiedz
Niech Miller kręci Wasteland i da sobie spokój z prequelami. Lubię Taylor-Joy, ale zupelnie nie widze jej w roli młodej Furiosy, nie ten typ charyzmy.

Odpowiedz
(08-03-2020, 01:13)Grievous napisał(a): Ale chyba prawa do Mad Maxa ma chyba Miller, a nie Warner. Więc to chyba bardziej jego wina niż kogokolwiek innego.

Ehe. Ale WB niekoniecznie musiało się godzić na realizację akurat tego konkretnego filmu. :P

Cytat:Pamiętam, że jakiś czas temu to miały być dwa sequele.
2 sequele z Maxem + 1 odrębna historia z Furiosą. W sumie ten ostatni projekt to Miller miał w głowie jeszcze na etapie prac nad Fury Road.

Ja tam się jeszcze wstrzymam z większym narzekaniem. Przy realizacji '4' Miller wielokrotnie zmieniał zdanie. Do tego te newsy bardzo nieostre.
Moim zdaniem finalnie może się okazać, że Miller nakręci:
- coś zupełnie innego,
- sequel Mad Maxa i spin-off Furiosy back-to-back.

W sumie ten odrębny projekt bez Maxa to też bym przebolał, gdyby tylko "młoda Furiosa" okazała się zupełnie nową postacią, a całość była gdzieś chronologicznie bliżej "Fury Road". Bo brak Theron i chęć tworzenia, z pewnego punktu widzenia, zbędnego 'prequela', to jak na razie największe bolączki tych informacji, które dostajemy. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
https://www.comicbookmovie.com/action/mad_max/jodie-comer-confirmed-to-be-in-the-running-to-play-furiosa-in-mad-max-fury-road-prequel-a175410

No i spoko :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Co się okazuje, Joy może negocjować zupełnie inną role. Oby, chętnie ją zobacze u Millera, ale jednak Comer to jest Furiosa idealna a Jodie po prostu uwielbiam.

Jeszcze liczę na potwierdzenie informacji o Maddenie.

Odpowiedz
Widmo
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Widmo.

Wiadomo In George Miller We Trust. Ale nie wiem, czy jakoś szczególnie mnie interesuje film o młodości Furiosy i to jeszcze bez Charlize Theron. Najchętniej to chciałbym kolejny film z Tomem Hardym jako Maxem. A jak już ma być spin-off to według mnie zasługuje na niego wyłącznie Doof Warrior:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/10/furiosa-mad-max-spinoff-george-miller-anya-taylor-joy-chris-hemsworth-1234596503/

Jazda!
Anya Taylor Joy jako Furiosa, u jej boku Chris Hemsworth i Yahya Abdul Mateen

Odpowiedz
Z racji tego COVID-u i prac nad "Three Thousand Years of Longing" to pewnie dostaniemy najwcześniej ten film w 2025, ale jeśli ten film ma miażdzyć w równym stopniu, co "Fury Road" to jestem gotowy tyle czekać. Angaż Anyi niesamowicie mnie cieszy. Niech dziewczyna łapie świetnych propozycji jak najwięcej.

"Dune", "Mank", "Killers of the Flower Moon" "Babylon", "Soggy Bottom", "The French Dispatch", "The Northman" i obydwa projekty Millera podtrzymują u mnie nadzieję w pomyślną dekadę dla kina.

Odpowiedz
Furiosa miała być krecona na poczatku 2021. Oczywiście nie wiemy jak teraz, nie wiadomo nawet kiedy Miller zabierze się za Three Thousand.
ALe Furiose będa kręcić na pustynii to utrzymanie REŻIMU SANITARNEGO powinno być całkiem proste :P

Jak sie kina utrzymają to będzie co oglądać. Mam wrażenie, że ta dekada może faktycznie być znacznie lepsza od poprzedniej.

Odpowiedz
Miller ma u mnie kredyt zaufania za wspaniałe "Fury Road", ale tam zadziała się trochę magia. To nie jest tak, że facet to jakiś tytan kina - ma na koncie kilka dobrych filmów (w tym niedocenianą "Świnkę w wielkim mieście"), ale też trochę kiepskich, więc nie ma gwarancji, że robienie prequela bez tego co najlepiej zagrało w poprzednim filmie to taki świetny pomysł.

Jest pewne, że to "Three Thousand..." jakoś nie powstaje? To miał być chyba malutki film z dwójką aktorów, czy się mylę?

Odpowiedz
To miał być epicki film fantasy na spora skale kręcony w kilku krajach. To zombie przemycał teorie spiskowe, że obsada nie będzie wielka a sam film nie będe aż tak duży jak głosiły pogłoski. Mimo to jedyne oficjalne wiadomości o tym filmie sugerowały coś sporego.

Wchodzili prawie juz na plan w marcu, teraz nikt nie wie kiedy wrócą do kręcenia. Elba ma chyba do nagrania niedługo jeden western.

Odpowiedz
Czy ktoś jeszcze oprócz mnie podejrzewa że Furiosa to ta dziewczynka ze wspomnień Maxa z "Fury Road" ? ;)

Odpowiedz
Furiosa byla przecież mniej wiecej w wieku Maxa, a ta dziewczynka ze wspomnień o ile dobrze pamiętam to zginęła. No i na bank Furiosa poznałaby w nim swojego Maxa z dzieciństwa. 0% szans, że to jedna i ta sama osoba :P

Odpowiedz
Oczywiście, że to nie jest ta sama postać. To nie ma najmniejszego sensu.

Odpowiedz
Niby czemu mam przepisywać to co napisał mój poprzednik?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon