バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
13-05-2016, 11:33
|
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. / Agent Carter
|
|
Dobrze niech kończą te seriale z Agentami na czele bo i tak nie wykorzystują ich potencjału. Marnotrawstwo materiału .
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 13-05-2016, 11:33
To chyba w takim razie jak nadrobie 2 sezon Daredevila i Jessice Jones, to siegne po Agentke Carter :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
13-05-2016, 11:44
Pierwszy sezon obejrzałem i był bardzo fajny, uwielbiam Hayley Atwell, zaś Jarvis okazał się idealnym partnerem dla głównej bohaterki. Fajna tło opowieści, akcja i klimat niczym z Indiany Jonesa. Niestety drugi sezon prócz bohaterów nie oferował niczego dobrego, a wręcz był rozczarowaniem i choć szukano nowego domu dla serialu, to spotkał go koniec, może i dobrze.
04-08-2016, 18:11
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. olałem po drugim odcinku pierwszego sezonu i nie miałem w planach powrotu, ale teraz jak ma pojawić się Ghost Rider to chyba spojrzę sobie na czwarty sezon. Może nie będę żałował :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
18-08-2016, 17:40 (18-08-2016, 17:40)Azgaroth napisał(a): Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. olałem po drugim odcinku pierwszego sezonu i nie miałem w planach powrotu, ale teraz jak ma pojawić się Ghost Rider to chyba spojrzę sobie na czwarty sezon. Może nie będę żałował :) Pierwsze 10 odcinków 1 sezonu możesz śmiało odpuszczać. Potem historia jest już ciągła i podczas wydarzeń z Winter Soldier naprawdę dobrze się ogląda. Później robi się trochę gorzej, ale moim zdaniem i tak tragedii nie ma. Mamy tu naprawdę ciekawego villaina, który autentycznie jest skurwielem, kilka fajnych zwrotów akcji i całkiem wzruszających momentów (szpiegowskie pożegnanie w 3 sezonie zrobiło na mnie wrażenie) i Phila Coulsona (!). Przed wejściem Ghost Ridera warto, moim zdaniem, zapoznać się z resztą.
Cigarettes and coffee, man. That's a combination.
23-08-2016, 15:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2016, 17:06 przez kawa i papierosy.)
Jak mnie w 3 sezonie zaczęło irytować to, że w świecie Avengers to agenci SHIELD walczą z Hivem i stawka tego starcia jest większa niż życie oczywiście. Jednak agenci SHIELD powinni zajmować się mniejszej wagi zadaniami jak walka z Hydrą, poskramianie (słabszych) Inhumans, a tu dali im przeciwnika, który spokojnie mógłby (z pomocą kontrolowanych Inhumans) walczyć w którymś filmie z Avengers. 2 sezony były właśnie w ten sposób prowadzone, a w 3 Agenci musieli zacząć bawić się w ratowanie świata. Tak, wiem, że Hive został powiązany z Hydrą, chcieli ratować kumpelę i w ogóle, ale nie jest to przeciwnik na miarę serialu i jego bohaterów.
Dlatego tak cenię seriale Ntflixa. Bohaterowie zajmują się tylko swoim grajdołkiem i ciężar ratowania świata nie spoczywa na ich barkach- to zostawia się silniejszym herosom.
31-08-2016, 22:27
Gość wygląda jak Kit Fisto ze Star Wars :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
01-09-2016, 09:17
W sumie to mamy w MCU prawilną mordeczkę.
![]()
12-09-2016, 21:22
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 14-09-2016, 06:55
Do teraz nie mogę uwierzyć, że zmarnowano Ghost Ridera na rzecz tego serialu. I wybrano jeszcze Robbiego Reyesa, czyli jedną z najnudniejszych wersji (zaraz obok Alejandry Jones) noszącą ten tytuł... nie mającego nic wspólnego z mitologią tej postaci.
14-09-2016, 13:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 14:40 przez Grievous.)
Może ciekawsze wersje Ghost Ridera chcą sobie zostawić na potencjalne filmy kinowe?
14-09-2016, 13:53
Grevious... a ty jesteś kolejną osobą która uważa, że jak użyli mniej znaną wersję Ridera w serialu, to już te bardziej znane nie będą mogli użyć w filmach?
Poza tym serial dojrzał, dużo w nim brutalności i gore, jeśli dla kogoś to wyznacznik w historiach Ridera i sama postać ma się różnić od tej komiksowej wersji. 14-09-2016, 14:12
To że coś mogą, to nie oznacza, że to zrobią. Skoro zmarnowano to na serial, to jest to dosyć jasna indykacja tego, że nie mają w planach użycia Riderów w filmach. Oczywiście nie użyto Blaze'a czy Ketcha, tak na wszelki wypadek jakby im się kiedyś odwidziało. Zwłaszcza, że w przypadku Reyesa, nie muszą nic zmieniać do serialu.
- nie jest Duchem Zemsty ani Zarathosem, więc budżet od razu zluzowany ze względu na brak konotacji z demonami, piekłem, niebem i większością nadnaturalnych motywów. Jedynie jest opętany przez swojego nieżywego wujka seryjnego mordercę. - Nie jest płonącym szkieletem, a ma... płonący kask w kształcie czachy - jego głównym... i jak na razie jedynym wrogiem jest Mr. Hyde. LOL. - swoich mocy używa do ulicznych wyścigów. W zasadzie to nic poza tym. - jest Latynosem z typowo latynoskiej dzielnicy, który opiekuje się upośledzonym i niepełnosprawnym bratem. +10 do punktów za dajwershity. Idealny Bieda Rider dla serialu. 14-09-2016, 14:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 19:31 przez Grievous.)
Ale ja czytałem tą krótką serię, niemusiałeś mi jej strrazczać :)
Z resztą sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, skoro jest to postać która nie ma powiązania z innymi Riderami i świat demonów to mogą inaczej ją rozwinąć i nie zmieni to ewentualnych planów co do reszty Riderów. Raczej śmiem twierszić, że jeśli dobrze to zrobią to zwiększą szanse na adaptahe czy to filmową czy w filmie Ridera czy to o Blazie czy Ketchu. 14-09-2016, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 14:54 przez Szpeku.) Cytat:To chyba w takim razie jak nadrobie 2 sezon Daredevila i Jessice Jones, to siegne po Agentke Carter :)W końcu podszedłem do serialu ale mnie nie porwał ; ) Pierw obejrzałem te krótkometrażówkę "Agent Carter" i muszę przyznać, że była nawet nawet ; ) Taki fajny dodatek do MCU, podjeżdżało takim nawet klimatem starych (jak to ktoś w odpowiednim temacie ujął - "campowych") Bondów. Ale już pilot właściwego serialu mi nie podszedł. Może za dużo oczekiwałem po DD i JJ. Nie lezy mi klimat serialu, średnio mnie to ogólnie zainteresowało, dlatego też dałem sobie spokój. Aktualnie zabrałem się za 'Narcos' i '11.22.63' ;)
14-09-2016, 15:02
Nie wiem co twórcy serialu planują zrobić z Ghost Riderem i w jaki sposób go pokazać, ale osobiście wolałbym żeby to NETFLIX zrobił serial "Ghost Rider" w stylu Daredevila i Jessicy Jones.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 14-09-2016, 15:33 (14-09-2016, 15:02)szopman napisał(a):Cytat:To chyba w takim razie jak nadrobie 2 sezon Daredevila i Jessice Jones, to siegne po Agentke Carter :)W końcu podszedłem do serialu ale mnie nie porwał ; ) Pierw obejrzałem te krótkometrażówkę "Agent Carter" i muszę przyznać, że była nawet nawet ; ) Taki fajny dodatek do MCU, podjeżdżało takim nawet klimatem starych (jak to ktoś w odpowiednim temacie ujął - "campowych") Bondów. Mnie również nie porwał i trochę nie rozumiem zachwytów nad nim. OK, jest świetna Peggy oraz Jarvis (pokochałem go absolutnie), jets rewelacyjna stylistyka, ale sam serial jest... nudny moim zdaniem. Jednak mimo wszystko fajnie łyknąć trochę historii MCU, bo raczej nie doczekamy się już filmów osadzonych w tamtych czasach. No i w Agentce Carter mamy pewne powiązania z Doctorem Strangem, więc tym bardziej warto.
14-09-2016, 16:18
Jako, że nie zamierzam kontynuować przygody z Agentką C. to mógłbyś napisać w spoilerze, w jaki sposób serial nawiązuje do Doktorka ? :)
14-09-2016, 17:21 14-09-2016, 17:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 17:33 przez raven.second.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Daredevil [Marvel/Netflix] | Mickey | 758 | 140,710 |
10-05-2026, 00:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Punisher [Marvel/Netflix] | SonnyCrockett | 233 | 44,321 |
09-04-2026, 18:39 Ostatni post: slepy51 |
|
| The Defenders (Marvel/Netflix) | szopman | 117 | 20,386 |
13-05-2019, 06:38 Ostatni post: Martinipl |