Megalopolis (2024)
First look

[Obrazek: vf0524-Megalopolis-First-Look.jpg]

Odpowiedz
Teraz to widzę...

Driver byłby zajebistym Spockiem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
O kurczę faktycznie, ma ten look Nimoya z l. 60-tych, tylko z tymi uszami to musieliby się napracować Język

[Obrazek: adamdriverboot-e1426695181524.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcS7ZM2_kpk75jKt9j87xzz...Y-QZSlSQ&s]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Driver powinien zagrać Spocka w Star Treku u Tarantino.

Odpowiedz
Szpiczaste i odstajace Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(30-04-2024, 09:39)Kryst_007 napisał(a): First look

No tak, pomarańczowy - check. Teraz tylko czekać na resztę i do widzenia.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ponoć jest źle

https://movieweb.com/francis-ford-coppola-megalopolis-reactions-distribution/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Sprzeda to na jakis stream, potem zrobi sie jakies snob-hipsterskie pokazy arthouseowe i tez bedzie dobrze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(30-04-2024, 18:07)Mefisto napisał(a):
(30-04-2024, 09:39)Kryst_007 napisał(a): First look

No tak, pomarańczowy - check.
Nawet gdyby odjąć pomarańczowy filtr, to to ujęcie i tak pozostanie chujowe.

Odpowiedz
Co w nim jest chujowego?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zwłaszcza, że to pewnie nie jest klatka z gotowego filmu
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Znęcanie się nad Coppolą jest wyraźnie modne. Nawet "Tetro" i "Młodość stulatka" to nie do końca spełnione, ale całkiem dobre i warte obejrzenia filmy (a już na pewno ambitniejsze od 99% tego, co robi obecnie Hollywood). Oczywiście wszyscy gnoją Coppolę nawet za nie. Ba, nawet "Twixt" jest lepszy od 90% tego marvelowego ścieku, którym jeszcze dwa lata wszyscy się podniecali, ale z jakiegoś powodu wszyscy uważają go za jakąś porażkę reżyserską. Natomiast historie, że nie nakręcił nic dobrego od "Czasu Apokalipsy" to już czytałem co najmniej pięciokrotnie, nic to że nakręci później "Tego od serca", "Rumble Fish" czy nawet "Draculę".

Odpowiedz
Skoro temat poszedł w takim kierunku, to wspomnę o rzadko omawianym filmie "Gardens of Stone".

To jedna z tych produkcji, które Coppola robił na zlecenie z powodu problemów finansowych, ale to podejście wcale nie sprowadzało jego warsztatu na jakiś niski poziom. Ten gość był za dobry, żeby odwalać lipę. W przypadku tego konkretnego filmu doszedł jeszcze mocny kontekst prywatny, bo w czasie zdjęć zginął syn Coppoli, który był jednym z operatorów kamer na planie. Śmierć spowodował aktor (syn Ryana O'Neala przy okazji), który grał jedną z ról w filmie, a chłopaki poznali się podczas produkcji. Oczywiście po wypadku Coppola wymienił aktora. Natomiast ciężaru temu wszystkiemu nadaje fakt, że sam film opowiada o śmierci i radzeniu sobie z nią, bo fabuła dotyczy żołnierzy z kompanii honorowej, którzy biorą udział w pogrzebach wojskowych.

Żadne to arcydzieło, ale moim zdaniem wartościowa pozycja z ciężką historią w tle.
.

Odpowiedz
Pierwszy teaser, który chyba za wiele nam nie mówi o tym filmie Duży uśmiech

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Rzeczywiście, nawet go nie widać.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Fakt, ja go też tylko widzę jak jestem zalogowany.

Dodałem drugi raz, ale inaczej.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
7/10 na tę chwilę.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Mówi tyle, że w tym filmie póki co zero futuryzmu czy w ogóle jakiejś fajnej stylówy. Liczyłem na architektoniczne odjazdy rodem z Metropolis (Metropolis-Megaopolis, wicie rozumicie), więc póki co jestem roczarowany. No ale jest to wyrwane z kontekstu nie wiadomo co, więc poczekajmy chociaż na normalny zwiastun.

Odpowiedz
Hudsucker Dark City Proxy

PS: Jaki ten gość jest szpetny. I takiego ryja oglądać w IMAXie?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości