Mel Gibson
Cytat: a nawet Sandlot.
Ja, kiedy rozpoznałem rudego grubasa :)
[Obrazek: giphy.gif?cid=6c09b9529in2te9csmtw92rzan...y.gif&ct=g]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(17-07-2024, 12:09)Corn napisał(a): Przecież to wygląda bardzo fajnie. Stranger Things z Gibsonem. Tylko nigdy nie kumam czemu wakacyjne filmy mają premiery na jesieni :)

Tak, wygląda to jak niskobudzetowa podrobka prosto na VHS. Gośč znowu marnuje czas na takie twory.
Szczerze to mam nadzieję, że ta Pasja i Zabójcza Broń nie powstaną.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chyba jedyny film z teraźniejszym Gibsonem który z chęcią obejrzę

Odpowiedz
Na Canal+ wrzucili "Desperation Road"/ "Droga bez odwrotu". Niezły dramat, dobrze zagrany przez dwójkę głównych aktorów, ale nie liczcie na dużo Gibsona. Jeśli miałbym porównać z innym nowym filmem Gibsona to trochę mi przypominał "Father Stu".

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(22-07-2024, 00:16)michax napisał(a): Na Canal+ wrzucili "Desperation Road"/ "Droga bez odwrotu". Niezły dramat, dobrze zagrany przez dwójkę głównych aktorów, ale nie liczcie na dużo Gibsona. Jeśli miałbym porównać z innym nowym filmem Gibsona to trochę mi przypominał "Father Stu".

Mnie tez sie podobal, aktorsko bardzo dobrze, technicznie takze. Za kamera kobieta, takze duzo tutaj emocji i choc fanie podanych to brakuje jednak odrobine epy. I wiem, ze to po prostu glownie dramat, ale daloby sie to tak rozpisac, ze zakonczenie mogloby byc blizsze finalowi Mud. Przy czym to taki zarzut prosto z naszego forum, bo to kawal dobrego kina, swietnie zreszta wyresyserowamego. Mialem tez watpliwosci co do wiadomego zbiegu okolicznosci, ale finalnie zamyka sie to ladna klamra, ten element fatum, przeznaczenia odkupienia win, opieki zza grobu. Film o bialasach z mid USA, mocno oldskulowy, plus mocno katolickie przeslanie, nie dziwie sie, ze film oberwal od krytykow. Jeden z lepszych filmow Gibsona w ostatnich latach (nawet jezeli to drugi plan), daje 8/10, niech ma.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jaki polski kanal zrobil material o "upadku" Mela. I w sumie spoko, nic wielce odkrywczego jezeli chodzi o informacje, choc kilka ciekawostek jest. Na wielki plus glos autora, swietnie sie go slucha. Natomiast najwazniejsze sa komentarze pod tym filmikem:

<3

Emmerich, w paru zdaniach o Melu i pracy nad Patriota:

https://ew.com/roland-emmerich-calls-james-cameron-overbearing-mel-gibson-very-angry-comic-con-2024-8684765
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Na początku przyszłego roku Mad Mel wchodzi na plan kontynuacji "Pasji". Jim Caviezel ponownie wcieli się w Jezusa. Wypowiedź Gibsona z 2022 roku sugeruje, że film będzie bardziej fantastyczny niż poprzednik.

Cytat:Narracja nie jest linearna. Trzeba zestawić centralne wydarzenia, o których opowiem, ze wszystkim z przyszłości, przeszłości i innymi światami. Będzie tu nieco science fiction. To wielka historia, skomplikowany koncept. Wiele czasu zajęło mi skupienie się na projekcie i wymyślenie, jak opowiedzieć to we właściwy sposób – mówił w 2022 roku reżyser.

Źródła:
https://collider.com/passion-of-the-christ-sequel-update-mel-gibson/
https://www.gry-online.pl/newsroom/pasja-2-na-horyzoncie-po-ponad-20-latach-od-premiery-kontrowersyj/z02aae7

Odpowiedz
Co oznacza, że "Zabójcza 5" nie powstanie. I dobrze. Nie wiem po jaki grzyb ta "Pasja" nawet.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bo ciekawych filmów o Jezusie jest tyle co kot napłakał?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Ciekawych na pewno :)

Odpowiedz
(19-09-2024, 15:40)Żółte Krzesło napisał(a): Na początku przyszłego roku Mad Mel wchodzi na plan kontynuacji "Pasji". 

To co? Jednak przeżył?
Captain Obvious

Odpowiedz
Zmartwychwstal :)

O to wielka tajemnica wiary...

Odpowiedz
Proszę nie spoilerować!

Odpowiedz
Jaki będzie tytuł? Moje propozycje:

Passion of The Christ 2: Revenge of the God
Road to Redemption: Passion of the Christ Chapter 2
Pas2ion of the Christ
Passion of the Christ 2: Jerusalem crime Saga
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Passion of the Christ: Return of the Christ
Captain Obvious

Odpowiedz
Na IMDb film figuruje jako The Passion of the Christ: Resurrection

Odpowiedz
Nie, to byłoby zbyt oczywiste. Straszna łopata.
Captain Obvious

Odpowiedz
Pewnie najprostszy z możliwych.

"Resurrection of the Christ"

Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby Mel chciał to nazwać Pasja (2): podtytuł.

Tłumaczenie tytułu w Polszy.. a to już inna sprawa...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(19-09-2024, 19:38)zombie001 napisał(a): Tłumaczenie tytułu w Polszy.. a to już inna sprawa...

Tutaj byśmy mieli pole do popisu. 
Captain Obvious

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon