19-09-2024, 21:00
|
Mel Gibson
|
(19-09-2024, 19:38)zombie001 napisał(a): Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby Mel chciał to nazwać Pasja (2): podtytuł.Wg mnie bardzo ważne pod względem rozpoznawalności jest podpiąć się pod Pasję, chyba że jest przygotowany spory budżet na to, aby na całym świecie mocno komunikować, że Ressurection of the Christ to nie byle jaki film o Jezusie, tylko kontynuacja tamtej Pasji - światowego fenomenu kinowego. Swoją drogą ciekawy jestem zarobków, czy jest szansa na powtórzenie nominalnych zarobków jedynki (370 mln w USA i 241 reszta świata, biorąc pod uwagę inflację to jakieś +50% trzeba dorzucić), obstawiam, że raczej nie. Tak sobie sprawdziłem i Pasja weszła do polskich kin na miesiąc przed śmiercią Jana Pawła II - była moda na opłakiwanie papieża w kinie? :P Znalazłem artykuły sprzed dwudziestu lat, że sam Wojtyła zdążył obejrzeć film i go chwalił, zachęcali do niego biskupi na całym świecie i ganili za piracenie, Żydzi oczywiście protestowali i pozywali Gibsona :p Pasja przebiła w polskim kinach nawet Shreka i wciąż jest na 9. miejscu wśród najchętniej oglądanych filmów III RP. Niewiarygodne były też liczby ze sprzedaży VHS/DVD: przed premierą w Polsce były zapisy przeprowadzane na parafiach na ponad 100 tysięcy sztuk. W USA sprzedano tyle, że prawie podwojono przychody kinowe. Eh, to były czasy :) 19-09-2024, 21:12
Nie zapominajmy też o tym, że szkoły jeździły na ten film do kin, pamiętam bo sam na takim wyjeździe w szkole średniej byłem ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
19-09-2024, 21:27 (19-09-2024, 21:12)simek napisał(a): była moda na opłakiwanie papieża w kinie? :POd tego były te włoskie telewizyjne hagiografie :). Raczej sukces Pasji w Polsce nie miał nic związanego z papajem, bo jeszcze nikomu nie przychodziła myśl, że za miesiąc nie będzie go na świecie. Jak już to nośny temat, robiony od uznanego aktora (który jeszcze nie był znany ze swych wiksów) i w konserwatywnym kraju. No i choć to odmienny chrystusowy obrazek, to nie był jakiś obrazoburczy jak np. Ostatnie kuszenie Chrystusa. 19-09-2024, 21:29 (19-09-2024, 21:27)slepy51 napisał(a): Nie zapominajmy też o tym, że szkoły jeździły na ten film do kin, pamiętam bo sam na takim wyjeździe w szkole średniej byłem ;)Ja pierwszy raz obejrzałem na lekcji religii w gimnazjum. Katecheta dał piątkę kolesiowi co przyniósł pirata na CD i potem puszczał to przez tydzień każdej klasie jaką uczył :p 19-09-2024, 22:01 (19-09-2024, 21:29)OGPUEE napisał(a): jeszcze nikomu nie przychodziła myśl, że za miesiąc nie będzie go na świecie. No już nie przesadzajmy - Wojtyła w ostatnim roku swojego życia wyglądał bardzo źle.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-09-2024, 22:02 (19-09-2024, 21:12)simek napisał(a): Pasja przebiła w polskim kinach nawet Shreka i wciąż jest na 9. miejscu wśród Jak bylem to kino było tak nabite, że ani 1 wolnego miejsca.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-09-2024, 22:15
A ostatnie dni to już właściwie non stop relacje z Watykanu i czekanie na każdą nową informacje o zdrowiu papieża, tylko nie pamiętam jak długo tak było.
19-09-2024, 22:16 (19-09-2024, 19:05)Snappik napisał(a): Jaki będzie tytuł? The Passion of the Christ 2: Crucify This (19-09-2024, 19:34)simek napisał(a): Na IMDb film figuruje jako The Passion of the Christ: Resurrection https://ifunny.co/video/michael-fassbender-as-magneto-in-x-men-first-class-2011-R5Rv0GF39
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-09-2024, 11:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2024, 11:25 przez Bucho.)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
25-09-2024, 19:08 (19-09-2024, 16:24)shamar napisał(a): Co oznacza, że "Zabójcza 5" nie powstanie. I dobrze. Nie wiem po jaki grzyb ta "Pasja" nawet. Mimo trwających przygotowań do sequela Pasji Gibson nadal nie jest pewny co będzie pierwsze :D Logika podpowiada, że powinien jednak kręcić LW5, póki Glover jeszcze dycha. Skoro takie było życzenie zmarłego Donnera, to ja na miejscu Mela dążył bym jednak do jego spełnienia i realizacji tego filmu. https://www.worldofreel.com/blog/2024/9/25/mel-gibson-isnt-sure-if-hell-direct-passion-of-the-christ-2-or-lethal-weapon-5-first Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-09-2024, 09:47
Takie pogadanki to ja rozumiem!
Mel na wyjatkowym luzie, troche krotko, ale masa tu humoru i sporo zajebistych anegdot. Wyglada na to, ze to studio blokuje Zabojcza Bron 5, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi...coz, Zydzi nie wybaczaja :) I przy okazji, przypomniala mi sie mega ciekawostka z pogadanki z Melem z Londynu, o ktorej kompletnie zapomnialem: Mel Gibson Was Originally Supposed to Direct Good Will Hunting. Mel Gibson was fresh off his success from his 1995 movie, Braveheart, a historical epic that won five Oscars, including Best Picture and Best Director. After this, he wanted to be part of a different kind of project and Good Will Hunting seemed to fit his criteria. But it would seem that Matt Damon and Ben Affleck did not want him to be part of the project. Co-producer Chis Moore revealed the key reason for this. “Mel Gibson developed it for a few months,” Moore added, “Matt at one point said directly to Gibson, ‘Look, man. We’re getting too old. If this keeps going by, Ben and I can’t play these parts. Is there any chance you’d just let it go?’ And to Mel’s credit, he said, ‘I totally understand what you’re saying.’ That was a real stand-up thing to do.” Though Gibson was interested in taking up this project, producer Harvey Weinstein urged Damon and Affleck to convince him otherwise due to the amount of time that was taking in development. https://fandomwire.com/matt-damon-pleaded-mel-gibson-to-leave-his-oscar-winning-movie-for-the-sake-of-his-and-ben-afflecks-acting-career-ben-and-i-cant-play-these-parts/ Szkoda, dobry scenariusz Mela ominal, a sam Gibson w roli Seana Maguire moglby byc zajebisty. Robin wiadomo, klasa w tym filmie, ale chcialbym zobaczyc interpretacje tej postaci od Gibsona, zdecydowanie.
16-10-2024, 01:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2024, 00:54 przez Bucho.) Przyjazn, ponad zydowskimi podzialami :)
21-10-2024, 00:54
Hahaha, zloty Mel:
W oczekiwaniu na Pasje II: Edit. Mel, krec ten sequel: Gibson jest milosnikiem Bethovena, nawet wyprodukowal mocno niedocenione Immortal Beloved:
25-10-2024, 12:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2024, 18:08 przez Bucho.)
Kurcze, uciekl mi ten news. Mel, wez mi nie pierdol o braku czasu, masz w tym serialu zagrac (podstarzaly giga chad rycerz z broda) i tyle. Pracowales przy scenariuszu, a wiec produkuj to, niech rezyseruje ktos z talentem, jezeli sam za to nie chcesz sie zabrac i jedziesz z koksem, bo to jest idealny film dla Ciebie, a nie kolejny tuzin, streamingowego C-klasowego szrotu, ktory robisz jako pokuto-upokorzenie w ramach przeprosin wiadomo kogo :)
Mel Gibson working on Great Siege of Malta limited TV series. The actor and director didn't commit to starring in the project, but said he would like to produce it https://timesofmalta.com/article/mel-gibson-reportedly-working-great-siege-malta-limited-tv-series.1098646 Edit. “We’re not apologizing for the bad behavior”: Joker Director Almost Cast Mel Gibson in ‘The Hangover’ Sequel Before His Cast Threatened to Quit the Movie. https://fandomwire.com/were-not-apologizing-for-the-bad-behavior-joker-director-almost-cast-mel-gibson-in-the-hangover-sequel-before-his-cast-threatened-to-quit-the-movie/ Kurcze, Mel mial dostac role Baldwina: https://fandomwire.com/mel-gibson-has-never-been-able-to-work-with-matt-damon-leonardo-dicaprio-again-after-rejecting-291m-movie-for-a-mayan-masterpiece/ Jak nie pasowalo to nie pasowalo, w koncu zamiast tego nakrecil absolutne arcydzielo. I maly wywiad z Melem, sprzed 2-3 lat, zalezy jak policzyc: https://www.joblo.com/interview-mel-gibson-bandit-007-get-the-gringo-lethal-weapon-5/
31-12-2024, 16:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2025, 19:28 przez Bucho.)
No i dalej nie wytłumaczył czemu nie nagrywa Wikingów w staronordyjskim.
Polski już nie ma.
09-01-2025, 23:13
Bartholomew, rozumiem, ze rozdajesz tutaj jakies spoznione prezenty swiateczne :)
Ostatnio ogladalem jakies wywiady z Melem i w komentarzach pod jednym z nich ktos pisal, ze byloby zajebiscie, gdyby Gibson znow pojawil sie u Rogana, ale juz jako aktor/rezyser/kultowiec. Odpalam i meelduje sie za 2.5h z komentarzem. (09-01-2025, 23:13)Kluski napisał(a): No i dalej nie wytłumaczył czemu nie nagrywa Wikingów w staronordyjskim. Rogan zapytal? Mel juz kiedys o tym mowil, ze mial pomysl, ale w czasach gdy nikt w zasadzie nie krecil nic o wikingach, a w ostatniej dekadzie z plusem juz calkiem sporo tego wysypalo i mu przeszlo.
09-01-2025, 23:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2025, 23:21 przez Bucho.) (09-01-2025, 23:19)Bucho napisał(a):(09-01-2025, 23:13)Kluski napisał(a): No i dalej nie wytłumaczył czemu nie nagrywa Wikingów w staronordyjskim. Chyba jakoś naturalnie wypłynęło z dyskusji, przedstawił to jako pierwotny atom, z którego wzięła się w ogóle u niego chęć kręcenia filmów. No i co? Zajebisty pomysł, ale jebać, nakręcę jakiś paździerz DVD z Wahlbergiem, bo Refn nakręcił już poetyckie pierdy o wikingach w Vallhala Rising?
Polski już nie ma.
09-01-2025, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2025, 23:27 przez Kluski.)
Hola, hola, nie oceniajmy Flight Risk przed jego wielka, swiatowa (heh) premiera! :)
To zalezy jakie mial pomysly na ten film, bo tematyka w ostatniej dekadzie zostala jednak mocno przemielona przez medialna machine. Vallhala Rising i Northman, jako filmy kinowe, a do tego kilka seriali telewizyjnych, Vikings, The Last Kingdom, Vikings: Valhalla, Barbarians. Oczywiscie wolalbym, zeby ten film powstal, ale co poradzic. Moze jeszcze kiedys do tego tematu wroci. Niech kreci Pasje 2 & 3 i niech zgarnie z tego lacznie 1.5 miliarda to moze nakreci potem jakies kultowce w stylu Apocalypto.
09-01-2025, 23:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2025, 23:45 przez Bucho.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [oddzielony] Mel Gibson | Arahan | 0 | 538 |
23-06-2012, 11:49 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |